Reklam
Reklam
isinmak icin calistirdiklari elektrikli soba evi yakti CUE9iGJD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Kasım, 2024 12:45 tarihinde yayınlandı
0

Isınmak için çalıştırdıkları elektrikli soba, evi yaktı

Bolu’da Sudan uyruklu vatandaşlar, doğalgazlı evde ısınmak için kullandıkları elektrikli soba, evin bir odasını yaktı. İtfaiyenin erken müdahalesiyle facianın önüne geçildi.

Yangın, Sağlık Mahallesi Göksu Sokak üzerinde bulunan 4 katlı bir apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartmanın 3.katında oturan Sudan uyruklu vatandaşlar, gece saatlerinde ısınmak için elektrikli soba yaktı. Koltuğun üzerinde bulunan elektrikli soba sabah saatlerine kadar yandı. Uzun süre elektrikli sobanın ısısına maruz kalan koltuk sabah saatlerinde alev aldı. Durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, polis ve SEDAŞ ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler tarafından evde yaşayan 5 kişi tahliye edildi. Doğalgaz boruları itfaiye ekipleri tarafından kapatıldı. Yangına kısa sürede müdahale eden itfaiye ekipleri alevleri söndürdü. Diğer odalara sıçramadan söndürülen yangında facianın eşiğinden dönüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin