İşe Alımlarda Karabüklülere Öncelik Verilecek - Karabük Haber Postası
fefe
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
02 Aralık, 2025 09:55 tarihinde yayınlandı
0
0

İşe Alımlarda Karabüklülere Öncelik Verilecek

KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Oflaz: “Bölge İnsanını Dışlamadan, Karabük’ü Önceleyen Bir Anlayışla Alım Yapacağız”

KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Ali Oflaz, geçtiğimiz günlerde yerel basınla düzenlediği basın toplantısında, işe alımlarda Karabüklülere öncelik verileceğini ve bölge illerini de kapsayan dengeli bir istihdam politikası izleneceğini açıkladı.

Oflaz’a, toplantıda yöneltilen sorularda, bir dönem gündemde olan “Karabüklü gençlerin işe giremediği için ERDEMİR’e gitmek zorunda kaldığı” ve “bazı yöneticilerin kendi memleketlerinden işçi aldığı” iddiaları hatırlatıldı. Kamuoyunda, özellikle 2026 yılından itibaren yapılacak alımlarda Karabük’te ikamet şartı aranması ve istihdamda bölge insanının dışlanmaması için %70’e %30 veya %80’e %20 gibi bir dengenin kurulması yönünde güçlü bir talep olduğu vurgulandı.

Bu görüşlere sıcak yaklaşan KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Ali  Oflaz, “İşçi alımlarında Karabük’ü önceleyen, bölgeyi de işin içine katan bir anlayışla hareket edeceğiz” dedi.

Açıklamanın ardından, Karabük’te ikamet şartının öneminin bir kez daha altı çizilirken, kamuoyundaki bu beklentinin artık “haklı bir sosyal adalet talebi” olarak görüldüğü belirtildi.

Toplantıda öne çıkan bir diğer görüş ise, örneğin 100 işçi alınacaksa en az %70-80’inin Karabüklü, geri kalanının ise Zonguldak, Kastamonu, Bartın gibi çevre illerden olması şeklindeydi. Bu yaklaşımla, hem Karabük halkının mağdur edilmeyeceği hem de bölge insanının dışlanmayacağı ifade edildi. Geçmişte, KARDEMİR’le bağı olmayan kişilerin işe alındığı iddialarının yarattığı kırgınlık ve adaletsizlik hissinin de bu politika ile ortadan kalkacağı öngörüldü.

Yönetim Kurulu Başkanı Oflaz, KARDEMİR’in Karabük için sadece bir fabrika değil, “şehrin ruhu, geçmişi ve geleceği” olduğunu vurgulayarak, işe alımlarda Karabüklülere öncelik verileceğini yineledi. Açıklama, şirket yönetiminin bölge halkından yana ortaya koyduğu “umut verici bir irade ve niyet beyanı” olarak değerlendirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
viraji alamayan tir bariyerlere saplandi surucu yaralandi rvhmEi65
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Virajı alamayan tır bariyerlere saplandı: Sürücü yaralandı

Gümüşhane’nin Tekke beldesinde, Gümüşhane istikametine seyir halindeki tırın virajı alamayarak yan yatması sonucu sürücü yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Tekke beldesinden Gümüşhane istikametine hareket halinde olan 61 AID 410 plakalı tır, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu virajı alamayarak yan yattı ve bariyerlere saplandı. Meydana gelen kazada sürücü Sultan Y. (48) yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin