blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mart, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İş insanı annesinin adını camide yaşatacak

Karabük’ün yetiştirdiği iş insanı Murat Yavuz, annesinin ismini Şirinevler Mahallesinde yaptıracağı mescitte yaşatacak.
Karabük’ün tanınmış iş insanlarından Murat Yavuz, Şirinevler Mahallesi’nde sarsıntıya dayanıksız olan 60 yıllık mevcut caminin yerine annesinin ismini yaşatacak bir cami inşa etmeye karar verdi. Yavuz, yıkılacak olan Şirinevler Camii’nin yerine ‘Semiye Hatun Camii’ni yaptıracak. Camii, mimar Mahmut Sami Kirazoğlu tarafından Selçuklu mimarisi örnek alınarak inşa edilecek.
Artık muhtaçlığa yanıt veremez duruma gelen Şirinevler Camii önümüzdeki günlerde yıkılacak ve ünlü mimar Mahmut Sami Kirazoğlu tarafından hazırlanan özel proje ile Yavuz’un annesinin ismiyle "Semiye Hatun Camii" olarak yine inşa edilecek.
Şirinevler Camii Yaptırma Derneği tarafından bu değerli yatırım nedeniyle bir iftar programı düzenlendi. Safranbolu’daki iftar yemeğine hayırsever iş insanı Murat Yavuz’un yanısıra; Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, 27. periyot Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, AK Parti Vilayet Lideri Ferhat Salt, Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa ve mahalle sakinleri katıldı.
Şirinevler Camii Yaptırma Derneği Lideri Doç. Dr. Nihat Yılmaz mevcut caminin Karabük’te en fazla cemaate sahip olan mescitlerden biri oluğunu belirterek, caminin yenilenmesine katkı sağlayacak olan iş insanın teşekkür etti.
Hayırsever iş insanı Murat Yavuz ise, "Aslında biz bir şey yapmıyoruz, sadece olana katkıda bulunuyoruz. Milletvekilimiz Ali Keskinkılıç, bu noktaya gelesiye kadar bizlere çok büyük katkıda bulundular. İnşallah iyisiyle camimizi tamamlar ve ibadete açarız" biçiminde his ve niyetlerini lisana getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mayıs, 2025 08:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Sinop’ta 80 bin yabani zeytin ağacı aşılanacak

Sinop’un Durağan ilçesinde, Yağbasan ve Çaltucak köyleri sonlarında bulunan 520 hektarlık ormanlık alandaki 80 bin adet yabani zeytin ağacı (delice), aşılanarak üretime kazandırılıyor. Proje kapsamında 4 yıl içinde bu ağaçlardan randıman alınması ve kırsal kalkınmaya katkı sağlanması hedefleniyor.
Sinop’un son yıllarda iklim değişikliği ve baraj tesirleriyle birlikte Akdeniz iklim özellikleri göstermeye başlaması, zeytin tarımı için göreli bir avantaj oluşturdu. Bu kapsamda, tabiatta resen yetişen ve bugüne kadar ekonomik bir bedel taşımayan delice zeytin ağaçları, aşılanarak zeytin üretiminde kullanılacak hale getiriliyor.

Zeytin, kırsala umut olacak
Projenin tamamlanmasıyla birlikte, aşılanan ağaçlar 4 yıl içinde meyve vermeye başlayacak. Bu süreçten sonra, 6831 sayılı Orman Kanunu’nun Ek 12. unsuru kapsamında, zeytin ağaçlarının meyveleri gelir getirici tıp olarak orman köylülerine tahsis edilecek. Böylelikle hem bölge iktisadına katma kıymet sağlanacak hem de kırsal kesitteki göçün önüne geçilmesi hedeflenecek.

Kurumlar el ele verdi
Sinop Valiliği uyumunda yürütülen projeye Durağan Kaymakamlığı, Orman Bölge Müdürlüğü, Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü, köy muhtarlıkları ve özel dal temsilcileri takviye veriyor. Proje, zeytincilik bölümünde kamu-özel iş birliğinin örneklerinden biri olmayı amaçlıyor.
Sinop’un zeytin tarımı potansiyelini ortaya çıkarmayı hedefleyen proje, atıl durumdaki doğal kaynakların değerlendirilmesiyle kırsal kalkınma siyasetlerine somut katkı sağlayacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin