Karabük Postası tarafından
28 Nisan, 2023 16:31 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İş Bekleyenlerin Gözü 1 Mayıs’ta!..

1 Mayıs İşçi bayramı öncesi Kardemir’e 500 dolayında işçi alımı olacağı ve EYT’lilerin emekli olarak çocuklarının iş başı yapabilmesine yönelik beklenti had safhaya ulaştı Kardemir’e seçim öncesi işçi alınacağı söylentisi Karabük’te iş arayan gençler arasında heyecan yaratırken, bu heyecanı Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)  kapsamında Kardemir'den emekli olanların çocuklarının da yaşamaya başladığı ifade edildi. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde AK Parti Karabük 1. Sıra Milletvekili Adayı Av. Cem Şahin, 1 Mayıs tarihini işaret ederek, “KARDEMİR’in 2002 yılındaki halini hatırlıyorsunuz değil mi, ne haldeydi? “Recep Tayyip Erdoğan’ın ve hükümetimizin destekleriyle daha sonra hangi hale geldi. Şuan KARDEMİR Karabük’ün yüz akıdır. KARDEMİR ile ilgili çokça soruyla muhatap oluyorum. 1 Mayıs’a doğru bir takım müjdelerimiz olabilir. KARDEMİR bir takım tasarruflarda bulunur ve bu müjdeleri de açıklamak bize nasip olur" İfadelerine yer vermişti. AK Parti adayı Cem Şahin'in bu açıklamasının ardından iş arayan gençler gibi,  EYT kapsamında KARDEMİR'den emekli olma hakka edinen işçilerin çocuklarının da bu yönde bir beklenti oluşmasına neden oldu. Edinilen bilgilere göre; KARDEMİR'e önümüzdeki günler içerisinde işçi alınacağı ve bu yönde bir çalışmanın yapıldığı öğrenildi. Öte yandan geçtiğimiz günlerde ERDEMİR'in saat ücretli işçi alacağını açıklamasının ardından gözler KARDEMİR'e çevrilmiş ve işsiz gençler arasında bu yönde bir beklenti oluşmuştu. (Nurettin Acar)
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Emniyet müdüründen emniyet kemeri takmayan sürücüye ceza yerine çikolata tadında uyarı

Amasya’da polis grupları, polis haftasında kontrol yaptıkları vatandaşlara çikolata dağıttı. Emniyet kemeri takmadığı belirlenen bir şoför emniyet müdürünün ceza yerine çikolata tadında ihtarından büyük ders çıkardı.
Amasya Emniyet Müdürlüğü grupları, Türk Polis Teşkilatı’nın 180. yıl dönümü münasebetiyle kontrollerde vatandaşlara çikolata dağıttı. Geç saatlerde uygulanan kontrollere katılan Amasya Emniyet Müdürü Ayhan Saraç, emniyet kemeri takmayan bir şoförle karşılaşınca evvel çikolata verdirdi. Sonra da, "Sizden isteğimiz emniyet kemerinizi takmanız. Zira bu sayede kentimiz ve sizler daha inançta olursunuz" kelamlarıyla ihtarda bulundu. Kusurunu kabul eden şoför Atalay Kılıç, "Mesafe kısaydı. Geç kaldık. Onun için kemer takmadık" kelamlarıyla kendini savunmaya çalıştı. Birinci kere bu türlü bir kontrole rastladığını belirten Kılıç, hayat kurtaran uyarısı nedeniyle Emniyet Müdürü Saraç’a teşekkür edip polis haftasını kutladı.
Bütün kurallara dikkat ettiği görülen kontrolde kardeşinin de trafik polisi olduğunu anlatan şoför Hülya Altın Şişman ise, "Tüm polis teşkilatının gününü kutluyorum. Onlara emanetiz ve onlara çok güveniyoruz" diye konuştu.
Emniyet Müdürü Saraç, denetimlerde görev alan işçisine çikolata, pasta ve çay ikramında da bulundu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.