blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Haziran, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

İran’dan tahliye edilen Ummanlı kafile uçakla Trabzon’dan ülkelerine dönüyor

İsrail’in İran’a yönelik taarruzları ve İran’ın karşılık vermesiyle bölgedeki güvenlik durumu giderek kötüleşirken, Umman Sultanlığı İran’daki vatandaşlarını tahliye etmeye devam ediyor. Van’ın Saray ilçesindeki Kapıköy Gümrük Kapısı’ndan tahliye edilen Umman vatandaşları otobüsle geldikleri Trabzon’dan havayoluyla memleketlerine dönüyor.
İran hava alanının uçuşlara kapatılmasıyla birlikte birçok ülke vatandaşlarını kara yoluyla tahliye yoluna gitti. Bu kapsamda Umman, İran’da bulunan vatandaşlarını tahliye etmek üzere Van’ın Saray ilçesindeki Kapıköy Gümrük Kapısı’na otobüs gönderdi. Kapıköy Gümrük Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapan Umman kafilesi, otobüsle Trabzon’a geldi. Trabzon Havalimanı Dış Çizgiler Giden Yolcu Terminali önünden otobüslerden inen Umman kafilesi, Dış Sınırlar Terminali önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
Trabzon’da turistik hedefli bulunan Umman vatandaşlarının da yer aldığı dönüş kafilesinde toplam 288 kişi bulunurken, Ummanlılalar, süreçlerinin tamamlanmasının akabinde peronda kendilerini bekleyen uçağa bindiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
14 Şubat, 2026 13:56 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Karabüklü kadınlardan Başkan Güneş’e yöresel kıyafetli destek

AK Parti Karabük Daraltılmış İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Eflanili kadınlar yöresel kıyafetleriyle katıldıkları programda, sosyal medyada kıyafetleri üzerinden eleştirilen Zeynep Güneş'e destek verdi.
AK Parti Karabük Daraltılmış İl Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda birlik ve beraberlik mesajları verilirken, teşkilat mensuplarının talep ve önerileri dinlendi.
Toplantıya AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt'ın yanı sıra Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, önceki dönem milletvekilleri Cumhur Ünal ile Niyazi Güneş, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, il ve ilçe teşkilatları ile kadın ve gençlik kolları katıldı.
Toplantının dikkat çeken bölümlerinden biri ise Eflanili kadınların yöresel kıyafetleriyle programa katılması oldu. Beyaz tülbent çemberleri ve şalvarlarıyla salonda yer alan kadınlar, yöresel kıyafetleri nedeniyle sosyal medyada eleştirilen Zeynep Güneş'e destek mesajı verdi.
Programda konuşan İl Başkanı Salt, AK Parti kadrolarının dava bilinciyle hareket ettiğini belirterek, "Biz sandığa kadar değil, son nefese kadar yol ve kader arkadaşlığı yapan bir kadroyuz. AK Partili kadrolar olarak daha fazla çalışarak, daha fazla gayret göstererek Türkiye Yüzyılı hedeflerimize ulaşacağız" dedi.
Milletin emanetini taşıdıklarını ifade eden Salt, Karabük'ü daha yaşanabilir ve müreffeh bir şehir haline getirmek için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti. Yürüdükleri yolun makam yolu değil millet yolu olduğunu dile getiren Salt, bu yolun liderinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.
Türkiye'nin dört bir yanında yükselen eser ve hizmetlerin güçlü bir vizyonun ürünü olduğunu vurgulayan Salt, Karabük teşkilatının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arkasında durmaya devam edeceğini ifade etti.
Salt, konuşmasının sonunda teşkilat mensuplarına teşekkür ederken, Eflanili kadınlara da hitap ederek desteklerinden dolayı memnuniyetini dile getirdi.
Toplantıda milletvekilleri Şahin ve Keskinkılıç ile Belediye Başkanı Çetinkaya da teşkilat mensuplarının istek, talep ve önerilerini dinledi. Yerel hizmetler ve devam eden çalışmaların ele alındığı toplantının, karşılıklı değerlendirmelerin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin