İpli kepçeli ulaşım - Karabük Haber Postası
ipli kepceli ulasim ZzFGJqCO jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Temmuz, 2024 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

İpli kepçeli ulaşım

Artvin’in Yusufeli ilçesi Havuzlu köyü sakinlerinin heyelan nedeniyle 25 gündür köy yolları ulaşıma kapalı bulunuyor. Durumu acil olan ve köyden çıkması gereken köylüler ise bellerine bağladıkları ip ve iş makinesi kovasına oturarak heyelan sahasını geçerek köyden çıkıyor.

Artvin’in Yusufeli İlçesin Havuzlu köyünde 2 Temmuz Salı günü meydana gelen heyelan nedeniyle köy yolu 25 gündür ulaşıma kapalı durumda. Yaşanan heyelan sonrası bölgeye iş makineleri gelse de heyelan riski devam etmesinden kaynaklı üst taraftan yeni yol yapılmasına karar verildi. Yeni yol yapım çalışması uzayınca 25 haneli Havuzlu köyü sakinleri, erzaklarının ve ilaçlarının bittiğini köyde hastalarını doktora götüremediklerini ifade ettiler. Köylülerin talebi üzerine ekipler, köyden çıkmak isteyenlerin bellerine bağladıkları ip sayesinde dik yamaca tırmandırıyor, daha sonra ise iş makinesi kovasına koyup heyelanlı bölgeden diğer tarafa geçmesine yardımcı oluyor.

Son olarak köyde yaşayan 14 yaşındaki Oğuzhan Cellat, ailesiyle birlikte ilçeye gitmek için patika yolu kullanmak zorunda kaldı. Dik yamaçta yürümekte zorlanan Oğuzhan’ın ailesi düşmemesi için beline ip bağlayarak, iş makinesi kovasına koyduklarını çocuklarını diğer tarafa geçirdi. Daha sonra ailenin diğer bireyleri iş makinesi kovasına oturarak köyden ayrıldılar.

58 yıldır Havuzlu köyünde yaşadığını ifade eden Ali Paşa Çelik, “Böyle bir heyelan görmedik. Heyelan geldi, alttan yolu açamadılar. Üstten iş makineleriyle yeni yol yapmaya çalıştılar. Bu şekilde çalışmayla uzun bir süre alacağa benziyor. Yaşlı annem var, kanser hastası eşim var. Eşime ilaç almak için köyden çıktık. İple zor bir şekilde diğer tarafa geçirdik. Başka ulaşımımız yok. Bir an önce yolun yapılması insanların bu mağduriyetten kurtarılması lazım” dedi.

Köy sakinlerinden Sadık Çelik ise “Yaklaşık 25 gündür yolumuz kapalı. Erzakımız bitti. Kalp hastasıyım gidecek yolumuz da yok. Ne yapacağız bilmiyorum. Köyde bir yangın olsa, hasta olsa kaderiyle baş başa kalacak. Çünkü ne ambulans nede itfaiye gelmesi mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda minibus ile hafif ticari arac carpisti 7 yarali gihnxQFG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Nisan, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı: 7 yaralı

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde minibüs ile hafif ticari aracın çarpışması neticesinde meydana gelen kazada 7 kişi yaralandı.

Kaza, Kastamonu’nun Taşköprü ilçesi Kastamonu-Taşköprü karayolu Tekev mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Taşköprü istikametinde seyir halinde olan Sezer Y. idaresindeki 37 ABP 346 plakalı hafif ticari araç ile aynı istikametteki Macit K. yönetimindeki 55 PG 145 plakalı minibüs çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle savrulan minibüs refüjdeki ağaçlara çarparak yolu karşı şeridine geçerken, hafif ticari araç ise ters döndü. Kazada sürücüler ile araçlarda bulunan 5 kişi yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine intikal eden sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, Taşköprü Devlet Hastanesi ve Kastamonu il merkezindeki hastanelere kaldırıldı. Kazaya karışan araçlar ise çekici yardımıyla kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin