Karabük Haber Postası
Topçu Galeri

İPEK, KASİD’İN ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Karabük Yayın: 15.09.2023 16:33
İPEK, KASİD’İN ÇALIŞMALARINI ANLATTI

İstanbul Karabük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KASİD), Başkanı Çetin İpek, Gün Ortası programında Hakan Tuçer’in canlı yayın konuğu oldu.

Karabük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KASİD), Başkanı Çetin İpek, dernek çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. İpek: “İstanbul’da 43 dernek var. Ankara daha derli toplu bu konuda. Marmara bölgesinde TÜİK verilerine göre 160 bin Karabüklü ikamet ediyor. Bu coğrafyadaki projelerle bu kadar Karabüklünün gönlünü hoş etmek amacındayız. Sadece iş adamlarını değil, bu projelerin orada yaşayan herkesi içermesini istiyoruz. İstanbul’da neden bir arada olmayalım dedik. İstanbul, Kocaeli, Bursa, Ankara ve Antalya’da dernek yapılaşmamızı tamamlayarak ilerlemek istiyoruz. Dernekte 48 üyemiz var. 15 kişilik yönetim üyemiz var. Herkesi üye yapmak gibi bir derdimiz yok. Ancak KASİD, işverenleri hafızasına alsın. Karabüklü işverenler, potansiyelleri nedir bunu öğrenip, gün yüzüne çıkarmak istiyoruz. Migros, Anadolu Efes’te üst düzey yöneticilik yapmış bir hemşerimizin bugüne kadar bana hiçbir dernek ulaşmadı diyebiliyor. Biz topluma katma değer sağlayacak projelerle destek olmalıyız. Pazar konusunda, e-ticaret konusunda, ihracat kanallarına sevkini sağlayacak bir sistem kurduk. Üye olma zorunluluğu olmadan, Karabüklü üreticilerin hangi konuda destek istiyorsa onu bizim dijital platformumuzda yani bizim aracılığımızla sağlayabilsin. Örneğin biz bize ticaret aplikasyonu dedik. Karabüklüler burada birbirinden yararlanabilecek. Şirket unvanı, şirket sahibinin özgeçmişi, lokasyon bilgileri bu sistemle verilecek.  Biz Karabüklüyü Karabüklü ile temas ettirmeye çalışıyoruz. Tüm bilgilerinizi bu sisteme kaydediyoruz. Üretimi ne ise onu sunacağımız bir platform hazırlıyoruz. Biz 8-9 aylık bir derneğiz. Farklı fikirleri uygulamak için yola çıktık. Burada sosyal medya, e-ticaret ve pazarlama ağını aynı platformda herkese ulaştırmak istiyoruz. Aplikasyon tam anlamıyla uygulamaya geçtiğinde herkesle bunu paylaşacağız.”

KARABÜKLÜLERİN HAMURUNDA BİR ARADA OLAMAMAK VAR

KASİD Başkanı İpek: “Karabüklünün bir yerlerde iş yaptığını bilmek ve onu duyurmak, onu başka Karabüklülerle tanıştırmak amacındayız. Biz, Karabüklülerin hamurunda bir arada olmamak var yargısını kırmak istiyoruz. KASİD’te bugün yaklaşık 1.600 kişiye iş imkânı sağlamış, 3 milyar TL iş hacmine sahip bir dernekten bahsediyoruz. Her üyeyi almamalıyız. İnce eleyip sık dokumalıyız. İşverenlerin önünü ve ufkunu açabilmeliyiz.”

İŞVERENLE İŞGÖRENİ BULUŞTURACAĞIZ

İpek, “Siyasete İstanbul’dan bakabildiğini, artık Karabük’ten bakmadığını artık Karabüklülerin yani bir avuç insanız. Önce birbirimizi sevelim. Bir derneğin siyasi bir kadroda olmadığını söyleyebilirim. Memlekete hizmet yöntemlerinden biri olan dernek alanında hizmet vermeye devam ediyoruz. İstanbul Esnaf Odası Başkanı, Ekomini Marketlerin CEO’su yani daha birçok mevkide değerli isimler, iş insanları Karabüklüdür. İş ve burs başvuruları www.kasid.net.tr adresinden alınmaya başlamıştır. Burs süresi bitti. 20 öğrencimize burs vermeye başladık. Çalışmalarımız devam etmektedir. Bize Karabük’ten uzaktasınız demeyin, İstanbul’da olsak da Karabük’ün tam göbeğindeyiz ” dedi. (Esra Oğuzkağan Özkan)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İmar ve ruhsatta dijital devir: Artık evrak için belediyeye gitmeye gerek yok

Teknoloji Yayın: 22.09.2023 08:48
Kaynak: İHA
İmar ve ruhsatta dijital devir: Artık evrak için belediyeye gitmeye gerek yok

Samsun’un İlkadım Belediyesi’nde devam eden dijitalleşme çalışmaları çerçevesinde hizmete giren “E-Belge Platformu” ile imar ve ruhsat süreçleri dijitalleşti, artık bu evraklar ile belediyeye gitmeye gerek kalmadı.

Dijital dönüşüm çalışmalarını sürdüren İlkadım Belediyesi, son olarak E-Belge Platformu ile vatandaşların imar durum evrakı (E-ÇAP), yapı ruhsatı (E-RUHSAT), yapı kontrol ve iskan (E-İSKAN), eksper inceleme (E-EKSPER) üzere müracaat süreçlerini tek bir platformda dijital mecraya taşıdı. İmar durumu ve yapı ruhsatı müracaatlarını belediyeye gelerek yazılı olarak yapan vatandaşlar artık belediyeye gelmeden süreçlerini e-belge uygulaması üzerinden çok daha süratli bir formda yapabilecek.

“Belediyeye gelinmesine gerek yok”

E-Belge Platformu hakkında bilgi veren İlkadım Belediye Lideri Necattin Demirtaş, “Vatandaşlarımıza kaliteli, süratli, inançlı ve şeffaf bir halde hizmet sunmak için dijital dönüşüm çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu uygulama ile vatandaşlarımızdan sıklıkla gelen ‘Evrakım kayboldu, evrakım hala imzalanmadı, belediyeye gelip gitmekten yorulduk’ üzere şikayetleri ortadan kaldırıyoruz. Artık kimse belediyede üniteler ortasında dolaşmayacak. Hatta belediyeye gelinmesine bile gerek kalmayacak. E-Belge Platform uygulaması ile vatandaşlarımız istedikleri bilgi ve evrakla İlkadım Belediyesi kurumsal web sitesinden erişim sağladıktan sonra ana sayfadaki süratli menüde bulunan ‘E-Belge Platformu’ uygulamasına giriş yapabilecek. E-belediye üyelik süreçleri denetiminden sonra uygulamaya basitçe erişim sağlanacak” dedi.

Ekspertiz incelemeleri de dijital ortamda yapılıyor

Belediye Hizmet Binası Çok Gayeli Salon’da düzenlenen toplantıda uygulamanın kullanımı ve getirdiği kolaylıkları anlatan yazılım firması yetkilileri ise şu bilgileri verdi:

“Geliştirdiğimiz E-Belge Platformu’na girerek e-devlet, telefon ve mail adresi ile kendi isminize sistemde bir profil oluşturuyorsunuz. Talepler doğrultusunda ilgili dokümanlar sisteme yüklenerek elektronik imzalı dokümanlar dijital olarak hazırlanıyor. Uygulama; hazırlanmakta olan imar durumu dokümanının ve yapı ruhsatı talebinin hangi etapta olduğu yapı sahibine ve yapı müteahhidine SMS ve mail yoluyla otomatik olarak bildiriyor. Böylelikle vatandaşlar müracaatının hangi kademede olduğunu takip edebiliyor. Onaylanan proje ve evraklar elektronik olarak imzalandığı için E-Belge Platformu uygulaması ile vatandaşlar vakitten ve kağıt tüketiminden tasarruf ederek imar müracaat süreçlerini belediyeye gelmeden dijital ortamda tamamlayabiliyor. Birebir vakitte yapı kontrol sürecinin de dijital ortama taşınmasıyla yapının kontrolüne ait tüm bilgi ve dokümanlar elektronik ortamda takip edilebiliyor. Yapı kullanma müsaade evrakı taleplerinde de müracaat sahibi süreci dijital ortamda takip etme imkanı buluyor. Kredi ile konut almak için yapılan müracaatlarda ekspertiz incelemelerinin de dijital ortamda yapılması kolaylığı sunulduğundan süratli bir halde kredilendirme süreçlerinin yürütülmesine imkan sağlıyor.”