Gümüşhane’nin Köse ilçesinde borçları olduğu için yakınlarına gölete girerek intihar edeceğini söyleyerek ortadan kaybolan genç, haberlerde kendini görünce köyüne geri döndü.
Olay, önceki gece 23.00 sıralarında Gümüşhane’nin Köse ilçesi Akbaba köyü göletinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, borçları olduğu öğrenilen ve kız arkadaşı ile erkek kardeşini arayarak intihar edeceğini söyleyen Mehmet Ali Taral (25), gece saatlerinde traktörüyle Akbaba köyü göletinin kıyısına geldi. Cep telefonunu traktörün içerisine bırakarak kayıplara karışan gençten uzun süre haber alamayan yakınları durumu 112 acil çağrı merkezine bildirdi.
İhbarın ardından bölgeye gelen ekipleri, intihar edeceğini ifade eden genci aramak için Akbaba köyü göleti ve çevresinde çalışma başlattı. Aramalar 2 gün boyunca sürerken, Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı asayiş ekipleri, iz takip köpeklerinin göletin aksi istikametinde bulunan Kelkit-Köse karayolu bölgesinde aramalarını yoğunlaştırması üzerine çalışmalarını genişletilirken, kamera incelemelerinin ardından Muhammet Ali Taral’ın en son Erzincan ili otobüs terminalinde görüldüğü tespit edildi.
Muhammet Ali Taral’ın intihar edeceğini söyleyerek Erzincan iline gittiği ve hayatta olduğunun öğrenilmesi üzerine gölet üzerindeki aramalar sonlandırılırken, İHA’nın yaptığı haberde kendini gören ve ailesini üzmek istemediğini ifade eden genç bugün akşam saatlerinde köyüne geri döndü.


İntihar ettiği sanılan genç, haberlerde kendini görünce köyüne geri döndü
Zonguldak’ta bayram yolculuğu başladı
Kurban Bayramı tatili öncesi milyonlarca vatandaş yollara çıkarken, Batı Karadeniz’in önemli geçiş güzergâhlarından biri olan D-100 kara yolunun Alaplı geçişinde araç yoğunluğu dikkat çekmeye başladı.
Dokuz günlük bayram tatilini memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşların oluşturduğu trafik nedeniyle özellikle İstanbul yönünden gelen araçlar, Zonguldak sınırlarında uzun kuyruklar oluşturdu. Alaplı girişinde zaman zaman kilometrelerce araç trafiği oluşurken, yoğunluğa rağmen ulaşımın kontrollü şekilde sürdüğü gözlendi.
Özellikle Düzce-Zonguldak hattında araç sayısındaki ciddi artış sürerken, trafik ekipleri de denetimlerini artırdı. Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, güzergâh boyunca kritik noktalarda görev alarak sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Bayram trafiğinin özellikle akşam saatleri ile hafta sonu daha da yoğunlaşması beklenirken, vatandaşların sabırlı ve dikkatli olması istendi. Öte yandan, Alaplı geçişinde yaşanan yoğunluk, ilçedeki akaryakıt istasyonları ve dinlenme tesislerinde de hareketliliğe neden oldu.

