Karabük Postası tarafından
19 Temmuz, 2014 09:57 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

İnşaat Ustası Kendi Klimasını Üretti

ÇANKIRI 'da bir inşaat işçisi, sıcaklara çözüm olarak vantilatörü klimaya dönüştürdü. Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu Çankırı'da Bekir Yılmaz isimli inşaat işçisi, sıcaktan korunmak için eski model vantilatörünü klimaya dönüştürdü. Vantilatörün başlık kısmını plastik bir kovaya yerleştiren Yılmaz, kovayı bir sehpa ile sabitledi. Kovanın üst kısmına su doldurduğu bir kap monte eden Yılmaz, vantilatörün etkisiyle üst kısımdan damlayan suyun ortamı serinletmesini sağladı. Yılmaz, su dolu kabın önüne kapattığı kürdan sayesinde suyun iki saniye aralıklarla damladığını ve bu işlemin ortamı klima gibi serinlettiğini anlattı. İnşaat işçisi olduğunu ve aşırı sıcaklar nedeniyle oruç tutmakta zorlandığını ifade eden Yılmaz, "Sıcaklar nedeniyle neredeyse oruç tutamaz hale gelmiştik. Biz de bu yöntemi geliştirerek sıcaklardan bir nebze olsun korunmak istedik. 40 dereceyi bulan sıcaklığı bu yöntem sayesinde 15-20 dereceye kadar düşürüyoruz. Bu şekille serinliyoruz ve orucumuzu daha rahat şekilde tutuyoruz” dedi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
31 Ocak, 2026 13:44 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

AK Parti Batı Karadeniz Strateji Toplantısı Karabük’te

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından düzenlenecek Batı Karadeniz Bölge Strateji Toplantısı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş’ün teşrifleriyle Karabük’te gerçekleştirilecek.

Üç gün sürecek program kapsamında, bölge teşkilatlarının katılımıyla strateji toplantıları ve çalıştaylar düzenlenecek. Program, pazar günü yapılacak değerlendirme toplantılarının ardından sona erecek.

Toplantıya Karabük, Bartın, Zonguldak, Çankırı, Kastamonu, Samsun, Sinop, Çorum, Amasya ve Tokat illerinden gelecek teşkilat mensupları katılacak. Program kapsamında 10 ilin il başkanları, 109 ilçenin ilçe başkanları, il koordinatörleri ve teşkilat başkanları Karabük’te bir araya gelecek.

Bölge Strateji Toplantısı çerçevesinde, Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Batı Karadeniz Bölge Başkanı Mücahit Yılmaz tarafından “AK Parti Teşkilat ve Siyaset Anlayışı” başlıklı sunum gerçekleştirilecek. Teşkilat Başkan Yardımcısı Haydar Ali Yıldız, “Lider, Fikir ve Teşkilat Eğitimi” başlıklı eğitim programıyla teşkilat mensuplarına hitap edecek. Teşkilat Başkan Yardımcısı Selman Özboyacı ise “Siyasal İletişim” konulu eğitim verecek.

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, toplantıya ilişkin yaptığı değerlendirmede, Batı Karadeniz Bölgesi’nden gelecek teşkilat mensuplarını Karabük’te ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacaklarını belirterek, bu toplantıların teşkilatların sahadaki koordinasyonunu güçlendirmesi ve ortak akılla belirlenecek stratejilere katkı sunması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin