İnebolu Belediyesi’nden İnebolu Limanının Satışına İtiraz

Karabük Postası tarafından
03 Ekim, 2015 08:20 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KASTAMONU İnebolu Belediyesi Limanının Özelleştirme İdaresi tarafından 09 Ekim 2015 tarihinde yapılacak olan satışının iptalini istiyor. İnebolu Belediye Meclisinin 01 Nisan 2013 tarihli toplantısında alınan 23 sayılı kararda, İnebolu limanının Özelleştirme İdaresine devri ile ilgili, şartlı devirde ortaya koyduğu ilgili hükümlerin yerine getirilmeden satışa sunulmasına konu olan İmar Planının iptali için Kastamonu İdare Mahkemesine dava açılmış dava halen Danıştay’da devam ediyor. Konu ile ilgili Belediye Başkanı Engin Uzuner, Ankara Özelleştirme İdaresi Başkanlığına giderek Belediye Meclisinin 01 Nisan 2013 tarih ve 23 sayılı kararındaki İnebolu Limanı’nın şartlı devrindeki şartların uygulanmadan satışın yapılamayacağını belirtti ve İnebolu Belediyesi 02.10.2015 tarihi itibariyle Özelleştirme (Satış Yöntemi ile ihale) işleminin iptali davası açtı. Belediye Başkanı Engin Uzuner, İnebolu Limanının Özelleştirme (Satış Yöntemi ile ihale) işleminin iptali ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “İnebolu Limanının Özelleştirme İdaresine devri ile ilgili istenilen şartların uygulanmadığını görünce önce limanın hazırlanan imar planının iptali için itiraz ederek, Kastamonu İdare Mahkemesine dava açtık, dava Danıştay’da devam etmektedir. 2013 yılında İnebolu Belediye Meclisinin almış olduğu 01 Nisan 2013 tarih ve 23 sayılı kararındaki şartlara uyulmadığı, balıkçılara yer gösterilmediği ve imar planına uyulmadığı, apar topar yapılan satışın zararının telafisinin mümkün olmadığı ve şartnameye uyulmadığı için İnebolu Limanının Özelleştirme (Satış Yöntemi ile ihale) işleminin iptaline dönük dava açıyoruz. Balıkçıların durumu, liman ile ilgili yapılacak proje İnebolu Limanının Özelleştirme(Satış Yöntemi ile) ihale şartnamesine eklendiği takdirde davadan vazgeçeceğiz”dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Uyuşturucu operasyonunda 1 kişi tutuklandı

Karabük'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 1 kişi tutuklandı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2025 21:38 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, uyuşturucu ticaretinin önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında operasyon düzenlendi. İl merkezinde gerçekleştirilen operasyonda, durumlarından şüphelenilen C.Y. ve E.D. isimli şüpheliler tespit edildi. Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda, peçeteye emdirilmiş halde 4 parça halinde toplam 7,12 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 11 adet sentetik ecza (Lyrica), içerisinde AM2201 maddesi kalıntıları bulunan bir şişe, bir adet boş oksijenli su şişesi ve bir pompalı tüfek ele geçirildi.
Gözaltına alınan şüphelilerden C.Y. hakkında "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Bulundurmak ve Kullanmak" (TCK 191) suçundan adli işlem başlatıldı. E.D. hakkında ise "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti" (TCK 188), "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Bulundurmak ve Kullanmak" (TCK 191) ile "6136 Sayılı Kanuna Muhalefet" suçlarından işlem yapıldı.
E.D., işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Karabük Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.