Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü, İncesu Deresi’nde temizlik çalışması başlattı. Debisi yağmur sularının taşıdığı malzemelerle dolan derenin denizle buluştuğu kısmını ıslah ederek suyun akışını rahatlatan SASKİ ekipleri, iş makineleriyle tonlarca teressübat çıkardı.
SASKİ Genel Müdürlüğü; içme suyu, yağmur suyu, atık su ve kanalizasyon problemlerini ortadan kaldırmak amacıyla şebeke hatlarını yenilemeye devam ediyor. Küresel iklim değişikliğine bağlı gerçekleşen sağanak yağışların sel ve su baskınlarıyla çevreye verdiği zararı en aza indirmeye yönelik çalışan SASKİ ekipleri; Atakum, İlkadım, Canik ve Tekkeköy ilçelerinde dereleri ıslah ediyor. Çok sayıda derenin periyodik temizliğini tamamlayan ekipler, dere ıslahlarını tüm hızıyla sürdürüyor.
Atakum ilçesine bağlı Yalı Mahallesinde 4 bin 500 metre uzunluğundaki İncesu Deresi’ne geçen ekipler, önce derenin denizle bağlantı kısmını rehabilite etti. Suyun denize ulaşmasını engelleyen çakıl ve kum birikintilerini paletli iş makinesiyle ortadan kaldıran SASKİ ekipleri, ardından daha önce bin 200 metresi ıslah edilen derede temizlik çalışmalarına başladı. Burada yağmurların taşıdığı alüvyonlar ile dibe çöken tonlarca teressübat, kamyonlara yüklenerek ruhsatlı depolama alanlarına gönderiliyor.


İncesu Deresi temizleniyor
Gece boyu arandı, gün ağarınca botlarla arama çalışmaları yeniden başladı
Karabük’te Filyos Çayı’na düşerek akıntıya kapılan Örgütlerden Sorumlu CHP Karabük İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erten’i bulmak için başlatılan arama çalışmaları gece boyunca devam etti. Günün ilk ışıklarıyla birlikte ekipler botlarla çay üzerinde yeniden arama çalışması başlattı.
Olay, Karabük-Zonguldak karayolunun Yeşilköy mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yenice ilçesinden Karabük istikametine seyir halinde olan ve içerisinde CHP Karabük İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erten’in (72) de bulunduğu 78 ACD 559 plakalı otomobil, yolculuk sırasında tuvalet molası verdi. Araçtan inen Erten, Filyos Çayı kenarında bulunduğu sırada dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten yuvarlanıp suya düştü. Akıntıya kapılan Erten, kısa sürede gözden kayboldu.
İhbar üzerine bölgeye sağlık, jandarma, AFAD, UMKE, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Gece boyunca dere kenarında ve su üzerinde termal dron ile sürdürülen çalışmalarda Erten’e ulaşılamadı. Günün ağarmasıyla birlikte arama çalışmaları yeniden yoğunlaştırıldı. AFAD ekipleri botlarla Filyos Çayı üzerinde arama faaliyetlerini sürdürürken, ekipler dere boyunca da tarama çalışmalarına devam ediyor.

