Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ocak, 2024 23:05 tarihinde yayınlandı
0

Tarım Müdürlüğünde Skandal!..

Tarım Müdürlüğüne imha edilmesi için teslim edilen alkol ve değişik türdeki malzemeleri sattığı tespit edilen memur tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Karabük İl Jandarma Komutanlığı KOM ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda, daha önceki operasyonda ele geçirilen gümrük kaçağı alkollerin imha edilmesi için teslim edilen ürünler satan memur ile satın alan kişi tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, kentte daha önce yapılan operasyonlar kapsamında ele geçirilen ve imha edilmesi için Safranbolu İlçe Tarım Müdürlüğüne teslim edilen alkol ve değişik türdeki malzemeleri sattığı tespit edilen memur Tuncay Y. İle bu ürünleri satın alan Nuri D. isimli şahıs Jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyon kapsamında yakalandı. Gümrük kaçağı olan ve imha edilmesi gereken yüklü miktar ve değişik markalardaki alkollü içecekleri belli bir ücret karşılığında sattığı tespit edilen Safranbolu İlçe Tarım Müdürlüğünde görevli memur Tuncay Y., Jandarma ekiplerince takibe alındı. Fiziki ve teknik takip sonucu Tarım Müdürlüğünde imha edilmeyi bekleyen ürünleri depodan alarak satan Tuncay Y., satış yaptığı sırada Jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. İmha edilmesi gereken ürünleri satın alan Nuri D. ile birlikte kıskıvrak yakalanan Tuncay Y., Jandarmadaki ifadelerinin ardından sevk edildikleri Safranbolu Adliyesinde çıkarıldıkları Asliye Ceza mahkemesi tarafından tutuklanarak Karabük T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
wwwwwwwww
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
14 Mayıs, 2026 13:17 tarihinde yayınlandı
0

Üreticilere ‘Uygulayıcı Üretici Belgesi’ eğitimi verildi

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından üreticilere yönelik düzenlenen “Uygulayıcı Üretici Belgesi” eğitimleri tamamlandı. İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen programa, İl Müdürü Yasin Önder, şube müdürleri, teknik personel ve çok sayıda üretici katıldı.

Eğitimler, Müdürlük bünyesinde görevli Ziraat Mühendisi Deniz Oral tarafından “Bitki Koruma Ürünlerinin Uygulanması ve Denetlenmesine Dair Yönetmelik” kapsamında verildi. Programda modern ilaçlama teknikleri, uygulamada dikkat edilmesi gereken kritik noktalar, kişisel koruyucu ekipman kullanımı, iş sağlığı tedbirleri ile çevre ve insan sağlığını koruma yöntemleri detaylı şekilde ele alındı.

Yetkililer, bitki koruma ürünlerinin doğru dozda, doğru zamanda ve güvenli şekilde uygulanmasının toprağın korunmasına, sürdürülebilir üretime ve verimliliğin artırılmasına önemli katkı sunduğunu vurguladı.

Eğitimi başarıyla tamamlayan üreticiler, kendi arazilerinde uygulama yapma yetkisi kazanacak. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Üreticilerimize hayırlı olmasını diliyor; bilinçli, güvenli ve sürdürülebilir tarımsal üretim için çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin