Sancaklar İlkokulu öğrencileri, Orman Fakültesinde ormanın faydaları ve doğal afetlere etkileri hakkında bilgilendirildi. Anaokulundan lise öğrencisine kadar binlerce öğrenciyi misafir ederek, onlara; doğal yaşam, yaban hayvanları, ağaç işleri endüstri mühendisliği, peyzaj mimarlığı gibi konularında bilgiler veren Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi, Sancaklar İlkokulu öğrencileri ile bir araya geldi.
“Ormanlar Hayat Bulsun” temalı proje dahilinde Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi’ne gelen öğrenciler, Orman Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. Tunahan Çınar tarafından; ormanın faydaları ve doğal afetlere etkileri hakkında bilgilendirildi.
Etkinlik sonrası Orman Fakültesi’ni de gezen öğrenciler, fakülte içerisinde yer alan; bitki bakım üniteleri, şehrimize ait endemik bitki türleri, ağaç ürünleri, doldurulmuş hayvan örnekleri gibi çalışmaları inceleyerek coğrafi ve doğal yaşam konusunda bilgi sahibi oldular. (İHA)


İlkokul öğrencilerine ormanların faydası anlatıldı
Alaplı’da sağanak ulaşımı felç etti
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde etkili olan sağanak yağış, Zonguldak-İstanbul kara yolunda ulaşımı olumsuz etkiledi.
Sabah saatlerinde başlayan ve giderek şiddetini artıran yağış sonrası, özellikle duble yol köprü güzergâhında su birikintileri oluştu. Yolda ilerlemekte zorlanan sürücüler nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına gelirken, bazı araçlar suyla kaplanan bölgede mahsur kaldı.
Sağanak yağışın etkisiyle Alaplı-Akçakoca istikametindeki kara yolunun bazı bölümleri kısa sürede sular altında kaldı. Araç sürücüleri ilerlemekte güçlük çekerken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Alaplı İtfaiye ekipleri, yolda güvenlik önlemleri alarak su tahliye çalışması başlattı. Ekiplerin, yolun yeniden güvenli şekilde ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.


