karabuk
İmsak 05:47
Güneş 07:11
Öğle 13:06
İkindi 16:16
Akşam 18:51
Yatsı 20:10
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
ilkokul ogrencileri fidan dikerek gelecege nefes oldular bjfCc3zx
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Eylül, 2025 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

İlkokul öğrencileri fidan dikerek geleceğe nefes oldular

Kastamonu’da düzenlenen aktiflikte ilkokul öüğrencileri fidan dikti.
Kastamonu Vilayet Özel Yönetimi, Kastamonu Orman İşletme Müdürlüğü, Kastamonu Tarım Kredi Kooperatifi ile Kastamonu Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı takviyesiyle ilkokul öğrencileri fidan dikti. Kastamonu Candaroğulları İlkokulu 3. sınıf öğrencileri, sınıf öğretmenleri Aslı Salman rehberliğinde ağaç dikme aktifliğine katıldı. Aktiflikte öğrencilere ormanların değeri anlatılarak farkındalık oluşturuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
maden sehitleri unutulmadi ku2ik5A8
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mart, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Maden şehitleri unutulmadı

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesinde 3 Mart 1992 tarihinde meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden maden şehitleri için Karabük’ün Yenice ilçesinde anma programı düzenlendi.
TTK Kozlu Müessesesinde yaşanan ve 263 madencinin hayatını kaybettiği faciada, Yeniceli 42 maden işçisi de şehit olmuştu. Maden şehitleri için ilçede düzenlenen programa Kaymakam Mert Can Canga, Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, ilçe protokolü ile maden şehitlerinin aileleri katıldı.
Maden Şehitleri Mezarlığı’nda gerçekleştirilen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Şehitler için dualar edilirken, katılımcılar kabirler başında dua ederek aziz hatıraları andı.
Belediye Başkanı Sertaş Karakaş yaptığı konuşmada, 3 Mart 1992’de TTK Kozlu Müessesesinde meydana gelen ve 263 madencinin hayatını kaybettiği büyük facianın yıl dönümünde maden şehitlerini rahmet ve minnetle andıklarını belirtti.
Faciada hayatını kaybeden 263 madenciden 42’sinin Yenice’den olmasının acıyı bir kat daha artırdığını ifade eden Karakaş, "Her birini hemşehrimiz, kardeşimiz olarak yüreğimizde taşıyoruz. Ekmek parası için yerin yüzlerce metre altına inen, alın terleriyle ailelerinin rızkını kazanan madencilerimiz fedakârlığın, sabrın ve emeğin timsalidir. Onların aziz hatıraları gönlümüzde daima yaşayacak, isimleri dualarımızdan eksik olmayacaktır" dedi.
Ramazan ayının manevi iklimine de değinen Karakaş, bu mübarek günlerde başta maden şehitleri olmak üzere vatanın huzur ve güvenliği için canlarını feda eden tüm şehitleri rahmetle yâd ettiklerini kaydetti.
Program, yapılan duaların ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin