Reklam
Reklam
ilkokul koridorunda ramazan sokagi coskusu Zft55Qba
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Şubat, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
0

İlkokul koridorunda Ramazan Sokağı coşkusu

DÜZCE (İHA) – Düzce’deki Uzunmustafa İlkokulu’nda, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) “Maarifin Kalbinde Ramazan” etkinlikleri kapsamında öğrencilere ramazan kültürünü ve manevi değerleri yaşatarak öğretmek amacıyla “Ramazan Sokağı” kuruldu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla 81 ile gönderilen genelge doğrultusunda, Ramazan ayı boyunca öğrencilerin paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma bilincini artırmaya; adalet, merhamet ve vatanseverlik gibi milli ve manevi değerleri güçlendirmeye yönelik etkinlikler okullarda uygulanmaya devam ediyor.

Bu kapsamda “Maarifin Kalbinde Ramazan” temasıyla harekete geçen Düzce Uzunmustafa İlkokulu yönetimi, okul koridorlarından birini geleneksel “Ramazan Sokağı”na dönüştürdü.

Geleneksel lezzetler ve manevi notlar paylaşıldı

Işıl ışıl süslenen sokakta, öğrencilere pamuk ve macun şekeri gibi Ramazan ayına özgü geleneksel lezzetler ikram edildi. Ayrıca bu ayın maneviyatını ve yapılması gereken ibadetleri anlatan özel notlar dağıtıldı. Kendilerine ikram edilen yiyeceklerin tadını çıkaran ve hazırlanan sokakta ramazan coşkusunu doyasıya yaşayan öğrenciler, hem klasik ramazan geleneklerini hem de manevi değerleri yaşayarak öğrenme fırsatı buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
uyusturucu operasyonunda 2 supheli tutuklandi xskeQ8Yk
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Haziran, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı

Samsun’da narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Atakum ilçesinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı değerlendirilen M.A. (39) ve H.Ö. (38) isimli şahısların kullandığı ikamete operasyon düzenlendi.

İkamette yapılan aramalarda 4 bin 15 adet sentetik ecza, 9,80 gram kokain, 1 gram esrar ve 1 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheli hakkında “uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak” suçundan adli işlem başlatıldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından bugün Samsun Adliyesine sevk edilen M.A. ve H.Ö., çıkarıldıkları nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin