Reklam
Reklam
ilhan palut ligin boyu kisaldi her puan degerli LEczJBny jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Nisan, 2024 16:48 tarihinde yayınlandı
0

İlhan Palut: “Ligin boyu kısaldı, her puan değerli”

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, lige bu hafta oynayacakları Antalyaspor maçıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Artık ligin boyu kısaldı, her puan değerli. Pazar günü biz de bu puanlar için elimizden gelen bütün mücadeleyi ortaya koyacağız” dedi.

Çaykur Rizespor, Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında 14 Nisan Pazar günü saat 16.00’da Antalyaspor’u konuk edecek. Karadeniz ekibi, Mehmet Cengiz Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla bu maçın hazırlıklarını sürdürdü. Antrenmanda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, uzun bir periyodun ardından İstanbulspor maçıyla gelen deplasman galibiyetinin kendilerinde moral olduğunu söyleyerek, “İstanbulspor maçının ardından Antalyaspor için antrenmanlarımıza başlamıştık. İlk gün yoğun geçti ve dün oyuncularımıza bir gün bayram izni vermiştik. Bugün de tekrardan Antalyaspor maçı hazırlıklarına yapacağımız antrenmanla devam edeceğiz. Artık son 7 maça geçtik. Antalyaspor gerçekten potansiyel oyunculara sahip, özellikle hücum bölgesinde. Çok tecrübeli bir teknik direktörü olan güçlü bir ekip. Çok iyi hazırlanmamız, yüksek tempoda oynamamız, çok iyi mücadele etmemiz gerekiyor. Onun hazırlıklarını yapıyoruz. İstanbulspor maçıyla uzun bir aradan sonra deplasman galibiyeti oldu ve uzun süreden sonra üst üste maç kazandığımız bir periyodu getirdi. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Artık ligin boyu kısaldı, her puan değerli. Pazar günü biz de bu puanlar için elimizden gelen bütün mücadeleyi ortaya koyacağız” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
silvikultur egitim tatbikati yenicede tamamlandi Nlq2M26Z
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice’de tamamlandı

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tüm işletme müdürlüklerinde düzenlenen “Silvikültür Uygulamaları Eğitim Tatbikatları”, Yenice Orman İşletme Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen son programla tamamlandı.

Bölge Müdürü Halil Oflu başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcısı Osman Araz koordinesinde gerçekleştirilen eğitimlerde; genç meşcere bakımları, sıklık ve aralama müdahaleleri, doğal gençleştirme teknikleri ile meşcere kuruluşlarının biyolojik gelişim süreçleri sahada uygulamalı olarak ele alındı.

Silvikültür Şube Müdürü Hüseyin Albayrak tarafından verilen uygulamalı eğitimlerde, yetişme ortamı analizinin silvikültürel müdahalelerdeki önemine dikkat çekildi. Eğitimlerde bonitet tespiti, bakı durumu, eğim, yükselti, toprak derinliği, taşlılık, diri örtü yapısı ve yağış rejimi gibi kriterlerin teknik karar alma süreçlerine etkisi anlatıldı.

Tatbikat kapsamında meşcere kapalılık durumuna göre bakım müdahaleleri, istikbal ağacı seçimi, fertler arası rekabetin azaltılması, kök ve gövde gelişiminin yönlendirilmesi ile kar, rüzgar ve biyotik zararlılara dayanıklı meşcere kuruluşu gibi konular uygulamalı örneklerle işlendi.

Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Handan Sertel tarafından verilen eğitimlerde ise amenajman planları doğrultusunda etanın meşcereden çıkarılması, genç meşcerelerde bakım programları, işletme sınıfı değişiklik süreçleri ve olağanüstü hâsılat etası raporlarının hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken teknik kriterler değerlendirildi.

Tatbikat sonunda konuşan Bölge Müdürü Halil Oflu, silvikültürün yalnızca ağaç yetiştirmek değil, geleceğin ormanını bugünden planlamak anlamına geldiğini belirterek, yapılan her bakım müdahalesinin ağacın gelişimi, karbon depolama kapasitesi ve ekosistem direnci üzerinde doğrudan etkili olduğunu ifade etti.

Eğitim tatbikatına Yenice Orman İşletme Müdürü Bahri Yücel, işletme müdür yardımcıları, işletme şefleri ve orman muhafaza memurları katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin