Reklam
Reklam

Ilgaz’lı Öğrencilerden Asker ve Polise Moral Mektubu

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Nisan, 2016 09:00 tarihinde yayınlandı
0

ÇANKIRI Ilgaz Yavuz Sultan Selim Ortaokulu öğrencileri Şırnak, Hakkari ve Diyarbakır’da görev yapan polis ve askerlere mektup yazarak duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Vatan sevgisini kaleme alan öğrenciler, ülkemizin zor bir süreçten geçtiği bu günlerde canı pahasına vatanını koruyan Mehmetçiklere mektuplar yazarak onlara moral vermek istediler. Okulun Türkçe öğretmeni Nurettin Bekiroğlu, 30 öğrencimizin yazdığı mektupları doğu ve güneydoğudaki çeşitli bölgelerdeki polis ve askerlerimize gönderdik. Bu yaptığımız uygulama ile onlara vatan sevgisini daha fazla aşılayarak geleceğimiz için daha duyarlı kişiler olarak yetiştirmek istediklerini aktardı. Bugün PTT şubesine giden öğrenciler yazmış oldukları mektupları gönderdiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Oyuncu Necmi Yapıcı: “Herkes oyuncu oluyor ama komedyen olamıyor, dram komediden daha kolay”

oyuncu necmi yapici herkes oyuncu oluyor ama komedyen olamiyor dram komediden daha kolay tium3mhG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 12:22 tarihinde yayınlandı
0 0

SAMSUN (İHA) – Samsun’da oyunculuk dersleri veren ünlü oyuncu Necmi Yapıcı, herkesin oyuncu olabildiğini ancak herkesin komedyen olamadığına dikkat çekerek, dram oynamanın komediden daha kolay olduğunu söyledi.

Seksenler, Ayrılsak da Beraberiz, Kahpe Bizans gibi birçok kült yapımda yer alan ünlü oyuncu Necmi Yapıcı, hafta sonları Samsun’a gelerek çocuklara ve yetişkinlere oyunculuk dersleri veriyor. Samsun Gençlik Platformu’nun organizasyonunda konuşan Necmi Yapıcı, hem komedi üzerine hem de sektör hakkında kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi.

“Herkes oyuncu oluyor ama herkes komedyen olamıyor”

Komedinin dram ya da diğer türlerden daha zor olduğunun altını çizen Necmi Yapıcı, “Kendi oynadığım oyunları da yazıyorum. Ayrılsak da Beraberiz dizisinin 25 bölümünü ben yazdım. Senaristlik de yapıyorum. Genelde komedi yazıyorum. Komedi yazmak için halkı iyi tanımak gerekiyor. Yazılan şeye hâkim değilsen komedi de iyi yazılmıyor. İnsan bilmediği bir şeyi yazamaz. Ben, herkesin ortalama aynı tepkiyi verdiği komediler yapmak istiyorum. Komedi biraz da zekâ işidir. Zekâ seviyesine göre herkese her espri komik gelmez. O yüzden bunun ortalamasını bulabilmek ve tüm salonu aynı anda aynı espriye güldürmek bir maharet işi. Herkes oyuncu oluyor ama komedyen olamıyor. Bu da çalışarak, üstüne kafa yorarak başarılabiliyor. Komedi oynamaktan çok zevk alıyorum, kendimi rahat hissediyorum. Ayrıca ülkemizde komedi ile başlayınca devamında da komedi geliyor. Onu kırmak istesen de sistem biraz onu engelliyor. Komedide herkes aynı şeye ağlıyor ama aynı şeye gülmüyor. O yüzden de herkesin güleceği bir espri yapmak gerçekten zor. Algılama ve zekâ seviyesi farklı olduğundan zor. Dram o nedenle daha kolay. Herkes aynı duyguya ağlayabiliyor ama gülemiyor” dedi.

“Halka değer veriyorum çünkü bizim değerimizi onlar belirliyorlar”

Sosyal medyanın oyuncular üzerindeki etkisi hakkında konuşan Yapıcı, “Sosyal medyada da samimi ilişkilerime devam ediyorum. Mesajlara geri dönmeye çalışıyorum. İnsanlarla iletişimde kalmayı seviyorum. İstanbul’da Marmaray’a binerim, metroya binerim, halkın içinde yaşamayı da seviyorum. Onların ilgisinden hiçbir zaman rahatsız olmuyorum. Halka değer veriyorum çünkü bizim değerimizi onlar belirliyorlar. Halk, bizim velinimetimizdir. O yüzden saygılı olmak lazım. Yaklaşmayı bilmeyen insanlar da var, rahatsız edici derecede. Onlara da gereken tepkiyi nazik bir şekilde gösteriyorum. Çünkü iletişim biraz beceri işi. Onlar beni tanıyor ama ben onları hayatımda ilk defa görüyorum. Birden samimiyet ile laubaliliği karıştıran izleyiciler olabiliyor. Onlara da nazik cevap vermeye çalışıyorum. Bu da işimizin gereği. Bundan rahatsız olmamak gerekiyor” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin