Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Nisan, 2016 14:31 tarihinde yayınlandı
0

İlçe Tarım Müdüründen Mantar Üreticilerine Tavsiye

Yenice İlçesinde, büyük bir ilgiyle karşılanan İstridye mantar kompost üretimi heyecanla izleniyor. Üçüncü kez dağıtımı yapılan İstiridye mantar kompostu alan üreticilerin hava şartlarına uygun olarak yetiştirme ortamını hazırlaması gerektiği ifade edildi. Mantar, bir insan gibi oksijene ihtiyaç duyar, ortamdaki CO2 uzaklaştırmak gerekir.

Yenice İlçe Tarım Müdürü Rahmi Kanat; “Sık sık yaptığımız kontrollerde, bazı olumsuzluklara rastladık. Oysa, hava şartlarının değişikliği dikkate alınarak, ortam ısı ve neminin ayarlanması çok önemlidir. Bunun için dijital ısı ve nem ölçer kullanmak gerekir. Yenice’nin mantar kenti olması için, yetiştiricilerin gerekli titizliği göstermesi gerekir. Şimdiye kadar yaptığımız kontrollerde, birçok yetiştiricimizin şartları sağladığı ve kuluçka mantar döneminin iyi şekilde sürdüğünü sevinçle görüyoruz. Mantar sarımlarının zamanında olması, mantar üretiminin zamanında olmasını sağlayacağı için, ısı ve nem şartlarının kontrolü çok önemlidir. Bunu özellikle vurguluyoruz” dedi.

Mantar üretim merkezlerinin istediği bölge, tam Yenice’nin iklim şartlarına birebir uyduğundan bu bölgeden çok fazla ümitli olduğunu ifade eden İlçe Tarım Müdürü Kanat; ”karşılaşılan olumsuzlukların giderilmesinde, ilçe müdürlüğünün gerekli çabayı gösterdiğinin altını çizdi. Mantar  misellerinin ortamın nem ve ısısına göre, beyaz sarımla kuluçka döneminin devam ettiğini belirten Tarım Müdürü, şartların uygun olmaması durumunda, mantar kompostlarında yeşillenme görüldüğünü, bunun aşırı nemden olduğunu, bunu engellemek için nemin hemen kontrol edilmesi gerekir. Aksi halde kuluçka sarım dönemi uzar ve mantar kalitesiz bir görüntü  alır” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ceset kokusu sanildi gercek polisin eve girmesiyle ortaya cikti ivyeLS3T
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Ceset kokusu sanıldı, gerçek polisin eve girmesiyle ortaya çıktı

Gümüşhane’de bir apartmandan yayılan kötü koku paniğe neden oldu. Ekiplerin seferber olduğu olayda kokunun buzdolabında unutulan bozuk etlerden kaynaklandığı ortaya çıktı.

Olay, gece saatlerinde Hasanbey Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartman sakinleri apartmanın giriş katından gelen ağır koku nedeniyle durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine adrese polis, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafından yapılan ilk değerlendirmede kokunun ceset kokusu olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, evde yaşlı bir kadın ile genç bir kızın yaşadığı bilgisine ulaşıldı. Uzun süre ev sahibine ulaşmaya çalışan ekipler, daha sonra anahtarı temin etti. Savcılıktan alınan iznin ardından eve giren ekipler, ev içerisinde inceleme yaptı. Yapılan kontrollerde apartmanı alarma geçiren kokunun evde elektrik sigortasının atması nedeniyle buzdolabında unutulan ve bozulan etlerden kaynaklandığı belirlendi. Olayın ardından ekipler normale dönerken, apartman sakinleri de rahat bir nefes aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin