İlçe Tarım Müdüründen Mantar Üreticilerine Tavsiye - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Nisan, 2016 14:31 tarihinde yayınlandı
0
0

İlçe Tarım Müdüründen Mantar Üreticilerine Tavsiye

Yenice İlçesinde, büyük bir ilgiyle karşılanan İstridye mantar kompost üretimi heyecanla izleniyor. Üçüncü kez dağıtımı yapılan İstiridye mantar kompostu alan üreticilerin hava şartlarına uygun olarak yetiştirme ortamını hazırlaması gerektiği ifade edildi. Mantar, bir insan gibi oksijene ihtiyaç duyar, ortamdaki CO2 uzaklaştırmak gerekir.

Yenice İlçe Tarım Müdürü Rahmi Kanat; “Sık sık yaptığımız kontrollerde, bazı olumsuzluklara rastladık. Oysa, hava şartlarının değişikliği dikkate alınarak, ortam ısı ve neminin ayarlanması çok önemlidir. Bunun için dijital ısı ve nem ölçer kullanmak gerekir. Yenice’nin mantar kenti olması için, yetiştiricilerin gerekli titizliği göstermesi gerekir. Şimdiye kadar yaptığımız kontrollerde, birçok yetiştiricimizin şartları sağladığı ve kuluçka mantar döneminin iyi şekilde sürdüğünü sevinçle görüyoruz. Mantar sarımlarının zamanında olması, mantar üretiminin zamanında olmasını sağlayacağı için, ısı ve nem şartlarının kontrolü çok önemlidir. Bunu özellikle vurguluyoruz” dedi.

Mantar üretim merkezlerinin istediği bölge, tam Yenice’nin iklim şartlarına birebir uyduğundan bu bölgeden çok fazla ümitli olduğunu ifade eden İlçe Tarım Müdürü Kanat; ”karşılaşılan olumsuzlukların giderilmesinde, ilçe müdürlüğünün gerekli çabayı gösterdiğinin altını çizdi. Mantar  misellerinin ortamın nem ve ısısına göre, beyaz sarımla kuluçka döneminin devam ettiğini belirten Tarım Müdürü, şartların uygun olmaması durumunda, mantar kompostlarında yeşillenme görüldüğünü, bunun aşırı nemden olduğunu, bunu engellemek için nemin hemen kontrol edilmesi gerekir. Aksi halde kuluçka sarım dönemi uzar ve mantar kalitesiz bir görüntü  alır” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunspordan atilla karaoglan tepkisi 4FWTNhQh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsunspor’dan ‘Atilla Karaoğlan’ tepkisi

SAMSUN (İHA) – Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına Atilla Karaoğlan’ın atanmasına tepki göstererek, “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Süper Lig’de 2 hafta önce oynanan Çaykur Rizespor-Samsunspor maçını yöneten ve tartışmalı kararlara imza atan hakem Atilla Karaoğlan, yarın oynanacak Samsunspor-Trabzonspor Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesine atandı. Samsunspor, yazılı bir açıklama yaparak hakem atamasına tepki gösterdi. Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan duyuruda duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Daha iki hafta önce Çaykur Rizespor ile oynadığımız karşılaşmada, Teknik Direktörümüz Thorsten Fink’e tartışmalı bir kararla gösterdiği kırmızı kart sonrası 3 maç ceza almasına neden olan hakem Atilla Karaoğlan’ın, Trabzonspor ile oynayacağımız Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına yeniden atanmasını kabul edilemez buluyoruz. Teknik Direktörümüzün cezası henüz devam ederken, bu karara sebep olan hakemin sahada görev alacak olması futbolun adalet duygusuyla örtüşmemektedir. Geniş bir hakem havuzu bulunmasına rağmen, böylesine kritik bir karşılaşma öncesinde aynı ismin tekrar maçımızda görevlendirilmesini doğru bulmadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nun, hatalı olduğunu düşündüğümüz bu kararı yeniden gözden geçirmesini bekliyoruz. Kulübümüz, Türk futbolunda daima adalet ve eşitlik ilkesine sahip çıkmakta olup, futbolumuzu yönetenlerin de bu hassasiyetimizi anlamalarını beklemekteyiz.”

Atilla Karaoğlan’ın 9 Nisan’da yönettiği karşılaşmayı Samsunspor, Rizespor karşısında 4-1 kaybetmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin