Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Aralık, 2021 10:59 tarihinde yayınlandı
0

İlçe Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı Yapıldı

İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat Akbaş Başkanlığında,  Müdürlük Yöneticileri ve İlçe Millî Eğitim Müdürleri’nin katılımıyla İlçe Millî Eğitim Müdürleri Kurulu Toplantısı  Safranbolu Sunal Tülbentçi Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda, Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi, Temel Eğitim’de 10.000 Okul Projesi, Yardımcı Kaynak Destek Paketi, LGS (Liseye Geçiş Sınavı) ve YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) ile ilgili öğrenci performanslarının okul ve dersler bazında değerlendirilmesi, akademik, sosyal ve kültürel gelişimi yükseltmek amacıyla alınması gereken tedbirler, yatırım ve onarımlar ile yarışmalar gündem konularında fikir alışverişinde bulunuldu.

“İLİMİZDE KÜTÜPHANESİ OLMAYAN OKUL KALMAYACAK”

“Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi” kapsamında kütüphanesi olmayan 54 okulun kütüphane yapımlarında sona gelindiğini kaydeden İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat Akbaş, “Kısa süre içerisinde büyük özveriyle ve fedakârca çalışarak kütüphanelerin raf ve masalarını seri bir şekilde üreten Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lise’mizin öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyorum. 7 Aralık Salı günü 10 okulumuzun kütüphane açılışını gerçekleştirdik. Bir okulumuza da hayırsever iş insanımız tarafından bir kütüphane oluşturuldu. İnşallah 17 Aralık tarihine kadar ilimiz genelindeki tüm okullarımızda kütüphane olacak. Bunlarında toplu açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz.” dedi.

“OKUL ÖNCESİNDE HEDEF YÜZDE 100”

Akbaş; Temel Eğitim’de 10.000 Okul Projesi doğrultusunda çalışmaların başladığını, İlimizde okul öncesinde 5 yaş düzeyinde okul devamlılığının yüzde 92 olduğunu belirterek hedefin yüz de yüz olması noktasında planlamaların yapıldığını ifade etti.

“YARDIMCI KAYNAK DESTEK PAKETİ AKADEMİK BAŞARIYI ARTIRACAK”

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş,  Bakanlık  tarafından hazırlanan ve resmi internet sitesinde yayımlanan http://yardimcikaynaklar.meb.gov.tr/ web adresinde yer alan soru havuzunun öğrencilere ve öğretmenlere duyurusunun yapılmasını ve en etkin şekilde kullanılması noktasında talimatlar verdi.

LGS ve YKS sınavlarında yardımcı kaynak paketinin aktif olarak kullanılmasının öğrencilerin akademik başarısını artıracağını kaydeden Akbaş, hazırlanan kaynakların aylık olarak güncelleneceğini ve takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

“YAPIMI DEVAM EDEN İNŞAATLAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR”

İl genelinde yapımı devam eden okul/kurum inşaatlarının hızla devam ettiğini söyleyen Akbaş, devam eden inşaatların planlanan inşaat süresi içerisinde teslim edileceğini ve firma yetkililerinin ellerinden gelen azami gayreti gösterdiklerini ifade etti.

“ULUSAL VE ULUSLARARASI BAŞARIDA BÜYÜK İVME KAZANDIK”

Ulusal ve Uluslararası projelerde Proje Kenti Karabük’ün önemli kazanımlar sağladığını belirten Akbaş, “Bu projelerle öğretmen ve öğrencilerimizin çeşitli ülkelere giderek deneğimler kazanıyor. Bununla birlikte Erasmus, BAKKA, SOGEP destekli projelerimiz ile okullarımıza farklı atölye ve materyal kazanımlar sağlıyoruz. Amacımız; sanayinin kullandığı teknolojiye sahip makine ve ekipmanlarla öğrencilerimize mesleki eğitim ortamı hazırlamak, günümüz sanayisinin kullandığı teknolojiye uygun nitelikte eğitim-öğretim vermek, sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli ara elemanı yetiştirmek ve Okul-Sanayi-Üniversite işbirliğini arttırarak, üretim ortamında eğitim vermek. Bu bağlamda projelerimiz ile güçlü adımlar atıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
7 kemerli bir zaman gecidi filmi universite ogrencileriyle bulustu tvY5alkD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

“7 Kemerli Bir Zaman Geçidi” filmi üniversite öğrencileriyle buluştu

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zekayla hazırlanan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi’nde üniversite öğrencilerine izletildi.

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zeka teknolojisiyle hazırlatılan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi: Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde üniversite öğrencilerle buluşturuldu. İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda, Taşköprü’nün binlerce yıllık tarihini anlatan yapay zeka filmi öğrencilere izletildi.

“Dünyada çok az örneği bulunan bir çalışmaya imza attık”

Programda konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Türkiye’de bir ilk, dünyada ise çok az örneği bulunan çalışmaya imza attık ve tamamen yapay destekli 14 dakikalık kısa bir filmi hayata geçirdik. Bu filmle amacımız, Pompeipolis’in iki bin yıllık ihtişamını, yedi kemerli köprümüzün tarihe meydan okuyuşunu ve atalarımızın mirasını tüm dünyaya yeniden hatırlatmak ve kayıt altına almaktır” dedi.

“Karakter ve sahne dağılımında çok emek var”

Filmi izleyen Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Sadullah Menekşe ise, “Taşköprü yapay zeka filmini izledik, Taşköprü’yü tanıtan çok güzel bir çalışma olmuş. Yapımcılar yapay zeka ile çok büyük işler çıkarmışlar, gerçekten çok beğendim. Baktığımda sekiz saniyelik videolarla karakter ve sahne dağılımının tutarlılığını sağlamak çok büyük bir emek istiyor. Biz iletişim fakültesi öğrencileri olarak çok beğendik. Bizim işimiz de ileride kamera önünde veya arkasında bu filmleri çekmek olduğu için bizler adına çok güzel bir deneyim oldu” diye konuştu.

Film gösteriminin ardından filmin senaristliğini yapan Arkeolog Dr. Murat Karasalihoğlu, öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirerek merak edilenleri soru-cevap şeklinde yanıtladı. Etkinliğe, Taşköprü Belediyesi Kent Tarihi Müzesi Müdürü Lütfi Gültekin, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi akademisyenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin