İl Özel İdare Personeli Kurban Bayramı tatili dönüşü ilk mesaisine düzenlenen bayramlaşma programı ile başladı. İl Özel İdarenin Hamzalar Mevkiindeki Ek Hizmet Binasında yapılan bayramlaşma programına İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Genel Sekreter Yardımcıları İsmail Kökçü ve Bahattin Eroğlu, Birim Müdürleri, Memur ve İşçi personeli katıldı.
Yemekhane salonunda bayramlaşma programından önce kısa bir konuşma yapan Genel Sekreteri Mehmet Uzun; “Bu sene ilk defa 100 km asfalt programı demiştik ve bunu da sizler ile başardık ve 106 km olarak da asfaltlama çalışmamızı bitirmiş bulunmaktayız. Hava durumuna göre de yapılması gereken yerler varsa elimizden geleni yapacağız. Bu yıl gerçekten çok yoğun geçen bir sezon oldu. Kanalizasyon, içme suyu, yol çalışmaları ve inşaatlar konusunda yoğun geçen bir sezonu geride bıraktık ve bunları da sizler ile birlikte başarı ile yapmış bulunmaktayız. Çok şükür kazasız belasız bir sezonu geride bıraktık; ama zamanız devam ediyor. Bozuk olan yollarımızın tamiri, devam eden inşaatlarımız gibi alanlarda çalışmalarımız devam edecek. Ben tekrar bu vesile ile tüm personelimizin geçmiş Kurban Bayramını kutluyorum ve aileleri ile nice bayramlara erişmelerini temenni ediyorum” dedi.
Genel Sekreter Uzun’un konuşmasının ardından bayramlaşma programını gerçekleştirilerek yapılan duanın ardından iş başı yapıldı.


İl Özel İdarede mesai Bayramlaşma ile başladı
Karadeniz Ereğli’de üreticilere yüzde 75 hibe destekli fidan dağıtıldı
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında üreticilere yüzde 75 hibe destekli domates ve biber fidesi dağıtıldı.
Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan ve protokol üyelerinin katılımıyla Ereğli’de fide dağıtım töreni düzenlendi. Bakanlık tarafından yüzde 75 hibe, üreticilerin ise yüzde 25 katkısıyla yürütülen TAKEP kapsamında il genelinde toplam 124 bin 130 adet domates ve biber fidesinin toprakla buluşturuldu.
Ereğli’de 6 Milyon 750 bin TL tarımsal hasıla beklentisi
Ereğli’de daha önce dağıtılan 10 bin fideye ek olarak bugün 27 bin 330 fide daha üreticilere teslim edildi. Toplam 37 bin 330 fidenin üretime kazandırılacağı ilçede, bu proje sayesinde yaklaşık 6 milyon 750 bin TL tarımsal hasıla elde edilmesi öngörülüyor. Öte yandan tarımsal üretimi güçlendirmek ve emeğe değer katmak amacıyla Ereğlili çiftçilere son 4 yıl içerisinde toplam 160 milyon TL tarımsal destek sağlandığı vurgulandı.
2026 yılında hedef 30 milyon TL hasıla
Zonguldak genelinde tarımsal üretimi artırmayı hedefleyen 2026 yılı TAKE Projelerinden yaklaşık bin yetiştiricinin faydalanacağı ifade edildi. Projeler kapsamında il genelinde toplam 180 dekarlık alanda ekim planlandığı ve 30 milyon TL tarımsal hasıla hedeflendiği bildirildi. Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, sürdürülebilir tarımı desteklemek amacıyla kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.


