İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Temmuz, 2016 14:34 tarihinde yayınlandı
0
0

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

 

Vali  Mehmet Aktaş; Karabük’te 2016 yılı yatırım programında 286 kamu yatırımı projesinin yer aldığını belirterek,  uygulanmakta olan projelerin toplam değerinin 2 milyar 423 milyon 520  bin TL olduğunu söyledi

Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen Karabük İl Koordinasyon Kurulu 2016 yılının üçüncü  toplantısı İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi Toplantıya; Karabük’e atanan Mehmet Aktaş ilk defa Başkanlık yaptı. Toplantıda kamu kurumları tarafından yapılan 2016 yılı yatırımları ele alındı.

2016 yılı programında yer alan yatırımların görüşüldüğü toplantıda, koordinasyonu gerektiren hususlar tespit edilerek yerel ve bölgesel kalkınma bakamından değerlendirmeler yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Karabük Valisi Mehmet Aktaş; İl Koordinasyon İzleme Sisteminden elde edilen  raporlarına göre, Karabük’te 2016 yılında; Ulaştırma sektöründe 31, eğitim sektöründe 35, Kültür-Turizm sektöründe 10, Tarım sektöründe 79, Ormancılık sektöründe 77, Enerji sektöründe 5, Sağlık sektöründe 6, Beden Eğitimi ve Spor sektöründe 7 ve Diğer Kamusal Hizmetler Sektöründe 36 olmak üzere toplam 286 proje ve iş yürütüldüğünü söyledi.

Vali Aktaş, yürütülen 286  proje ve işin toplam tutarının 2 milyar 423  milyon 520 bin TL olduğunu bu projelere 2016 yılından önce 791 milyon 520 bin lira harcandığını da belirterek, “Projelerin 2016 yılı ödenekleri ise 238 milyon 470 bin TL’dir.

2016 yılında yürütülen 286 adet projenin 26 adedi yüzde 9 bitirilmiştir.  170 adeti ise yüzde 60 proje üzerinde çalışmaları sürdürülmekte olup, 21 proje ve işin ihalesi beklenilmektedir. 69 adet iş ve projeye ise henüz başlanmamıştır. Söz konusu projeler için yatırım dönemi sonu itibariyle 75 milyon 785 bin TL harcama yapılmıştır” dedi.
Vali Aktaş; “Karabük’te, Ulaştırma sektöründe TCDD 2. Bölge Müdürlüğü tarafından 7 proje, Eğitim sektöründe Karabük Üniversitesi tarafından 1 proje Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 13 proje, Tarım Sektöründe, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 12 proje, Karabük Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 4 proje ve diğer kamu Hizmetleri Sektöründe DSİ 23. Bölge Müdürlüğü tarafından 10 proje olmak üzere 2017 yılı programı için 47 proje ve iş İl Koordinasyon İzleme Sistemine girilerek teklif edilmiştir” dedi.

Vali  Mehmet Aktaş’ın konuşmasının ardından sırasıyla Yatırımcı Daire Müdürleri söz alarak 2016 yılı  yatırımları ile 2017 yılında yapılacak olan çalışmalarla ilgili olarak bilgilendirme yaptılar.

Vali Mehmet AkTaş Başkanlığında yapılan toplantıya; Bölge Müdürleri, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ile Yatırımcı Daire Müdürleri katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonu universitesi ulusal lojistik ve tedarik zincir kongresine ev sahipligi yapacak YWeaIQjN
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 04:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi Ulusal Lojistik ve Tedarik Zincir Kongresi’ne ev sahipliği yapacak

Kastamonu Üniversitesi, 14-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek Ulusal Lojistik ve Tedarik Zincir Kongresi’ne ev sahipliği yapacak.

15’incisi düzenlenecek olan Ulusal Lojistik ve Tedarik Zincir Kongresi’ne Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. 14-16 Mayıs tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi Teknokent salonlarında gerçekleşecek kongrede sektör, paydaşlar ve akademisyenler tarafından masaya yatırılacak. Kastamonu Teknokent’te Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölüm Başkanı ve Kongre Dönem Başkanı Prof. Dr. Erol Tekin ile Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Nazlıcan Dindarik tarafından Ulusal Lojistik ve Tedarik Zincir Kongresi ve Kastamonu Üniversitesi’nde hazırlanan Kastamonu Lojistik Raporuyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Nazlıcan Dindarik, “Lojistik, müşterilerin istek ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere en baştan, yani tedarikçiden müşteriye kadar olan tedarik zinciri içerisindeki iki yönlü hareketi ifade eder. Tedarik zincirinin içerisinde olan bir faaliyet olduğu için lojistik, tedarikçiden başlar. Tedarikçi, üretici, depolama, dağıtım, perakendeci, toptancı ve müşteri olarak tamamlanır. Aslında biz burada genel olarak müşteri tarafında yer alıyoruz. Bugün en basit örneğiyle gidip marketten bir ekmek alabiliyorsak bu lojistik sayesindedir. Çünkü o ürün oraya kadar ulaştı ve biz bunu aldık. Dönem dönem bunun aslında artı ve eksilerini hayatımızın her yerinde görüyoruz. İşte bunu Kastamonu özelinde değerlendirmek istedik. Genelde ‘taşımacılık’ diyorlar. Hayır, sadece taşımacılık ya da sadece ulaşım deği, bu süreçlerin tamamının entegre bir şekilde, koordinasyon halinde olması aslında lojistiği oluşturuyor. Biz de burada Kastamonu’nun altyapısını bu açıdan incelemeye çalıştık. Şimdi baktığımız zaman bölgesel kalkınma, ekonomik entegrasyonlar ve rekabet açısından bunların hepsine farklı farklı artıları olduğunu ve farklı açılardan ele alınabileceğini görüyoruz. O yüzden biz Kastamonu üzerinde bunu çok boyutlu olarak ele aldık. Peki, çok boyutlu dediğimizde nasıl bakmış oluyoruz? Öncelikle coğrafi ve stratejik konumunu analiz ettik. Kıyısı olduğu için özellikle İnebolu Limanı’nın halihazırda kullanımda olması ve yine İç Anadolu’ya yakınlığı nedeniyle ticaret aksları üzerindeki konumunu nasıl daha verimli hale getirebiliriz, bunu irdelemiş olduk. Bu açıdan baktığımız zaman aslında Kastamonu’nun ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğunu gördük. Ancak bu potansiyelin tam anlamıyla kullanılması için ne yapabiliriz, ulaşım altyapısını nasıl daha iyi hale getirebiliriz, lojistik yatırımlar nasıl artırılabilir ve sektörler arası entegrasyon nasıl sağlanabilir? Çünkü biz burada disiplinler arası bir işten bahsediyoruz. Aslında lojistik diyoruz ama tek başına yeterli değil. Orman endüstrisi, inşaat mühendisliği gibi birçok farklı alanla entegre olması gereken bir yapıdan söz ediyoruz. Bu yüzden biz Kastamonu özelinde sadece il bazlı değil, ilçeleri de genel olarak değerlendirdik. İlçelere baktığımız zaman, ilçelerin coğrafi yapısı, o ilçelerde öne çıkan sektörler ve lojistik fırsatlar nelerdir, bunları ayrı ayrı değerlendirmiş olduk. Tabii bu değerlendirme sonucunda, bunlar homojen değil, heterojen bir dağılım gösteriyor. Yani Kastamonu’nun bu anlamda farklı ve dinamik bir yapıya sahip olduğunu görüyoruz” dedi.

“Kastamonu’yu, birçok akademisyene ilimizi tanıtmış olacağız”

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölüm Başkanı ve Kongre Dönem Başkanı Prof. Dr. Erol Tekin ise, “Bizim ortaya koymuş olduğumuz Lojistik Raporu, sadece bugüne değil, geleceğe ışık tutan ve gelecekte yapmamız gereken bazı ödevleri hepimize yükleyen hem üniversite olarak hem yerel kuruluşlar olarak, kamu kesimi ve özel sektör olarak hepimize görev yükleyen bir rapor. Bu raporun okunması bizim için çok değerli ve kıymetli. Sonuçta akademide birçok yayın üretiliyor, birçok kitap üretiliyor, makale, tez, projeler gerçekleştiriliyor. Önemli olan bunların uygulamaya ne kadar dönüştürülebildiği, sektöre ne kadar faydalı olduğu ve özellikle bu şehir açısından da yapılacak yatırımlara bir yön çizmesi noktasında göstereceği yol haritası. Ben raporu o şekilde adlandırabilirim. Aslında biz bir yol haritası çizmeye gayret gösterdik. Ama bunu yaparken de ‘biz raporu yazdık, rapor bir köşede dursun, okuyanlar okusun, okumayanlar da daha sonra okur, bir vesileyle bu sürece dahil olur’ demeyeceğiz. Kastamonu Üniversitesi olarak bu süreci sürdürülebilir kılmak adına aslında az önce bahsetmiş olduğum birinci temanın yanında ikinci temayı da harekete geçirmeye çalıştık. Bu tema, Ulusal Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi. 14 defa düzenlenmiş bir kongreden bahsediyoruz. Farklı üniversitelerde, farklı illerde düzenlenmiş ve hem akademi, hem sektör, hem genç araştırmacılar herkes sürecin içerisinde yer almış bir kongre. Biz Kastamonu’ya üniversite olarak 15’inci Ulusal Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi’ni ev sahipliği yapmak üzere almış bulunuyoruz. Bu kongrenin bizim açımızdan sadece akademik bir kongre, akademik bir platform olma özelliğinin ötesine geçmesini temenni ettiğimiz için aslında bugün bu konudan bahsediyoruz” diye konuştu.

14-16 Mayıs 2026 tarihlerinde düzenlenecek kongrenin önemine değinen Prof. Dr. Tekin, Kastamonu’nun ev sahipliği yapacağı bu organizasyonun şehre katacaklarını belirterek, “15. Ulusal Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi’nde ana temamız ‘Orman Ürünleri Tedarik Zinciri’ olacak. Türkiye’nin en büyük iki lojistik derneği olan LODER ve LOJİDER yönetim kurulları burada olacak. Belki de bu iş insanları Kastamonu’da lojistik namına yatırım yapacakları bir alan bulacaklar. Kongrede ayrıca yapay zeka, akıllı ulaşım sistemleri, lojistik 4.0 ve otonom sistemler gibi geleceğin teknolojileri 60’tan fazla bilimsel bildiriyle ele alınacak. Açılış oturumunda ‘Kastamonu’nun Lojistik Geleceğini’ konuşacağız. 14 Mayıs’taki açılışta sadece akademisyenleri değil, tüm muhatapları bekliyoruz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin