İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Temmuz, 2016 14:34 tarihinde yayınlandı
0
0

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

 

Vali  Mehmet Aktaş; Karabük’te 2016 yılı yatırım programında 286 kamu yatırımı projesinin yer aldığını belirterek,  uygulanmakta olan projelerin toplam değerinin 2 milyar 423 milyon 520  bin TL olduğunu söyledi

Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen Karabük İl Koordinasyon Kurulu 2016 yılının üçüncü  toplantısı İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi Toplantıya; Karabük’e atanan Mehmet Aktaş ilk defa Başkanlık yaptı. Toplantıda kamu kurumları tarafından yapılan 2016 yılı yatırımları ele alındı.

2016 yılı programında yer alan yatırımların görüşüldüğü toplantıda, koordinasyonu gerektiren hususlar tespit edilerek yerel ve bölgesel kalkınma bakamından değerlendirmeler yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Karabük Valisi Mehmet Aktaş; İl Koordinasyon İzleme Sisteminden elde edilen  raporlarına göre, Karabük’te 2016 yılında; Ulaştırma sektöründe 31, eğitim sektöründe 35, Kültür-Turizm sektöründe 10, Tarım sektöründe 79, Ormancılık sektöründe 77, Enerji sektöründe 5, Sağlık sektöründe 6, Beden Eğitimi ve Spor sektöründe 7 ve Diğer Kamusal Hizmetler Sektöründe 36 olmak üzere toplam 286 proje ve iş yürütüldüğünü söyledi.

Vali Aktaş, yürütülen 286  proje ve işin toplam tutarının 2 milyar 423  milyon 520 bin TL olduğunu bu projelere 2016 yılından önce 791 milyon 520 bin lira harcandığını da belirterek, “Projelerin 2016 yılı ödenekleri ise 238 milyon 470 bin TL’dir.

2016 yılında yürütülen 286 adet projenin 26 adedi yüzde 9 bitirilmiştir.  170 adeti ise yüzde 60 proje üzerinde çalışmaları sürdürülmekte olup, 21 proje ve işin ihalesi beklenilmektedir. 69 adet iş ve projeye ise henüz başlanmamıştır. Söz konusu projeler için yatırım dönemi sonu itibariyle 75 milyon 785 bin TL harcama yapılmıştır” dedi.
Vali Aktaş; “Karabük’te, Ulaştırma sektöründe TCDD 2. Bölge Müdürlüğü tarafından 7 proje, Eğitim sektöründe Karabük Üniversitesi tarafından 1 proje Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 13 proje, Tarım Sektöründe, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 12 proje, Karabük Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 4 proje ve diğer kamu Hizmetleri Sektöründe DSİ 23. Bölge Müdürlüğü tarafından 10 proje olmak üzere 2017 yılı programı için 47 proje ve iş İl Koordinasyon İzleme Sistemine girilerek teklif edilmiştir” dedi.

Vali  Mehmet Aktaş’ın konuşmasının ardından sırasıyla Yatırımcı Daire Müdürleri söz alarak 2016 yılı  yatırımları ile 2017 yılında yapılacak olan çalışmalarla ilgili olarak bilgilendirme yaptılar.

Vali Mehmet AkTaş Başkanlığında yapılan toplantıya; Bölge Müdürleri, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ile Yatırımcı Daire Müdürleri katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda park halindeki araclara carpip takla atti surucu alkolmetreye ufleyemedi 57yVvIhR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da park halindeki araçlara çarpıp takla attı: Sürücü alkolmetreye üfleyemedi

Bolu’da park halindeki iki araca çarptıktan sonra takla atan otomobilin sürücüsü, polis ekiplerinin dakikalar süren çabasına rağmen alkolmetreye üfleyemedi. Kazadan yara almadan kurtulan sürücü, kan testi yapılmak üzere hastaneye götürüldü.

Olay, gece saatlerinde Bahçelievler Mahallesi Alemdar Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konak Sokak’tan Alemdar Sokak istikametine dönüş yapmak isteyen F.D. idaresindeki 14 FB 828 plakalı otomobil, yol kenarında park halinde bulunan 14 ABL 306 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan 14 ABL 306 plakalı araç da önünde park halindeki 14 AS 206 plakalı otomobile çarparak durabildi. Meydana gelen zincirleme kazada, 14 FB 828 plakalı otomobil çarpışmanın etkisiyle takla atarak ters döndü. Kazayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle ters dönen araçtan çıkarılan sürücü F.D., kontrol amacıyla sağlık ekiplerine teslim edildi.

Kaza anı kamerada

Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü F.D.’ye polis ekipleri tarafından alkol testi yapılmak istendi. Ancak sürücü, polis ekiplerinin dakikalar süren tüm yönlendirmelerine ve uğraşlarına rağmen alkolmetre cihazına üflemekte başarılı olamadı. O anlar ve polis ekiplerinin çabası saniye saniye kameralara yansıdı.Alkolmetre cihazına üfleyemeyen F.D., alkol oranının belirlenmesi amacıyla kan testi yapılmak üzere polis nezaretinde hastaneye götürüldü. Kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin