Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Temmuz, 2016 14:34 tarihinde yayınlandı
0

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

 

Vali  Mehmet Aktaş; Karabük’te 2016 yılı yatırım programında 286 kamu yatırımı projesinin yer aldığını belirterek,  uygulanmakta olan projelerin toplam değerinin 2 milyar 423 milyon 520  bin TL olduğunu söyledi

Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen Karabük İl Koordinasyon Kurulu 2016 yılının üçüncü  toplantısı İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi Toplantıya; Karabük’e atanan Mehmet Aktaş ilk defa Başkanlık yaptı. Toplantıda kamu kurumları tarafından yapılan 2016 yılı yatırımları ele alındı.

2016 yılı programında yer alan yatırımların görüşüldüğü toplantıda, koordinasyonu gerektiren hususlar tespit edilerek yerel ve bölgesel kalkınma bakamından değerlendirmeler yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Karabük Valisi Mehmet Aktaş; İl Koordinasyon İzleme Sisteminden elde edilen  raporlarına göre, Karabük’te 2016 yılında; Ulaştırma sektöründe 31, eğitim sektöründe 35, Kültür-Turizm sektöründe 10, Tarım sektöründe 79, Ormancılık sektöründe 77, Enerji sektöründe 5, Sağlık sektöründe 6, Beden Eğitimi ve Spor sektöründe 7 ve Diğer Kamusal Hizmetler Sektöründe 36 olmak üzere toplam 286 proje ve iş yürütüldüğünü söyledi.

Vali Aktaş, yürütülen 286  proje ve işin toplam tutarının 2 milyar 423  milyon 520 bin TL olduğunu bu projelere 2016 yılından önce 791 milyon 520 bin lira harcandığını da belirterek, “Projelerin 2016 yılı ödenekleri ise 238 milyon 470 bin TL’dir.

2016 yılında yürütülen 286 adet projenin 26 adedi yüzde 9 bitirilmiştir.  170 adeti ise yüzde 60 proje üzerinde çalışmaları sürdürülmekte olup, 21 proje ve işin ihalesi beklenilmektedir. 69 adet iş ve projeye ise henüz başlanmamıştır. Söz konusu projeler için yatırım dönemi sonu itibariyle 75 milyon 785 bin TL harcama yapılmıştır” dedi.
Vali Aktaş; “Karabük’te, Ulaştırma sektöründe TCDD 2. Bölge Müdürlüğü tarafından 7 proje, Eğitim sektöründe Karabük Üniversitesi tarafından 1 proje Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 13 proje, Tarım Sektöründe, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 12 proje, Karabük Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 4 proje ve diğer kamu Hizmetleri Sektöründe DSİ 23. Bölge Müdürlüğü tarafından 10 proje olmak üzere 2017 yılı programı için 47 proje ve iş İl Koordinasyon İzleme Sistemine girilerek teklif edilmiştir” dedi.

Vali  Mehmet Aktaş’ın konuşmasının ardından sırasıyla Yatırımcı Daire Müdürleri söz alarak 2016 yılı  yatırımları ile 2017 yılında yapılacak olan çalışmalarla ilgili olarak bilgilendirme yaptılar.

Vali Mehmet AkTaş Başkanlığında yapılan toplantıya; Bölge Müdürleri, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ile Yatırımcı Daire Müdürleri katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokat sivas kara yolu yasanan taskin nedeniyle kisa sureli trafige kapandi AjvWaarx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat-Sivas kara yolu yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı

Tokat’ta etkili olan sağanak sonrası birçok akarsuyun taşması sonucu trafikte aksamalar yaşandı. Tokat-Sivas kara yolu da yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı.

Tokat’ta sabah saatlerinden bu yana aralıklarla süren yağmur, akşam saatlerinde şiddetini artırdı. Kent genelinde etkili olan yağışla birlikte birçok akarsuda taşkın yaşandı. Akarsuyun taşması ile sürüklenen taşlar Tokat-Sivas kara yolu Geyras mevkiini trafiğe kapattı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ve Karayolları ekipleri sevk edildi. Polis ekiplerinin güvenliği sağladığı yolda kaya ve taş parçaları, Karayolları Bölge Müdürlüğü personellerince temizlendi. Temizleme çalışmalarının tamamlandığı yol, tekrar trafiğe açıldı.

Yetkililer, yağışın etkisini sürdürdüğü kentte sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin