İl Genel Meclisinde YRP Sürprizi - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
YRP jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
01 Nisan, 2024 16:01 tarihinde yayınlandı
0
0

İl Genel Meclisinde YRP Sürprizi

2023 yılında Mayıs ayında yapılan Genel seçimlerde Karabük’te büyük çıkış yakalayan Yeniden Refah Partisi bu çıkışını 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde de göstererek,  İl Genel Meclisi 1 üyelik, Belediye Meclisinde de 6 üyelik kazandı.

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Yeniden Refah Partisi 1 İl Genel Meclisi Üyeliği ile 6 Belediye Meclisi Üyeliği kazanarak büyük bir sürprize imza attı.

31 Mart tarihinde yapılan mahalli idareler seçimleri sonucunda İl Genel Meclisi Üyeliklerinin partileri göre dağılımı belli oldu.. AK Parti 10 İl Genel Meclisi Üyesi çıkartırken, Milliyetçi Hareket Partisi 4, Cumhuriyet Halk Partisi 2, Yeniden Refah Partisi de 1 İl Genel Meclisi Üyeliği kazandı.

İl Genel Meclisi sayılarında Merkezde 2019 yılında 3 İl  Genel Meclisi Üyesi bulunan AK Parti bu sayıyı korurken, Milliyetçi Hareket  Partisinin  2 olan İl Genel Meclisi Üye sayısı 1’e düştü. Karabük’te 5 olan İl Genel Meclisini Üyeliğinin 1 tanesini de Yeniden Refah Partisi aldı.

AK PARTİ SAFRANBOLU’DA  3 OLAN İL GENEL MECLİSİ ÜYESİNİN 1’İNİ CHP’YE KAPTIRDI

2019 yılında Safranbolu’dan bir İl Genel Meclisi Üyesi çıkartabilen Cumhuriyet Halk Partisi 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde bu sayıyı ikiye çıkarttı. 2019 yılında Safranbolu’dan üç İl Genel Meclisi bulunan AK Partinin İl Genel Meclisi sayısı ikiye düştü.

YENİCE’DE İKİ ÜYELİĞİ DE AK PARTİ ALDI

2019 yılı seçimlerinde bir İl Genel Meclisi çıkartabilen AK Parti, son seçimlerde iki İl Genel Meclisi Üyeliğinin ikisini de kazandı. 2019 yılında Yenice’de bir il genel meclisi üyesi çıkartabilen MHP son seçimlerde il genel meclisi üyeliği kazanamadı

ESKİPAZAR’DA SAYI DEĞİŞMEDİ

2019 yılında Eskipazar’da  AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi birer İl Genel Meclisi Üyesi çıkartırken, 31 Mart tarihinde yapılan seçimlerde de bir AK Parti, bir MHP İl Genel Meclisi üyesi çıkartı

EFLANİ’DE MHP’NİN BAŞARISI

2019 yılında Eflani de iki İl Genel Meclisi üyeliğini kazanan AK Parti’nin bir İl Genel  Meclisi üyesi istifa edip bağımsız olarak görev yapmıştı. Son yapılan seçimlerde ise Milliyetçi Hareket  Partisi Eflani’de iki olan il genel meclisi üyeliğinin bir tanesini aldı. Diğer İl Genel Meclisi üyeliğini ise AK Parti kazandı.

AK PARTİ KAYBETTİ MHP KAZANDI

Eflani’den sonra Milliyetçi Hareket Partisi Ovacık’ta da bir İl Genel meclisi Üyesi çıkarttı. 2019 yılında iki İl Genel Meclisi üyesi bulunan AK Parti’nin bu sayısı bire düştü.

PARTİLER VE İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİNİN İSİMLERİ

KARABÜK AK PARTİ: Hasan Yıldırım, Mehmet Çetin, Ahmet Okan Kirman,

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ: Enver Kemik, Yeniden Refah Partisi: Abidin Ertekin.

SAFRANBOLU AK PARTİ: Ahmet Sözen, Hasan Erbozkurt,

Cumhuriyet Halk Partisi: Mehmet Oğuz., Ertuğrul Saraçoğlu

YENİCE AK PARTİ: Ertan Mısırlı, Recep Tetik

ESKİPAZAR AK Parti: İsmai Bağçe

MHP: Tuncer Başkaya

EFLANİ AK PARTİ: Mesut Aydın,

MHP: Ahmet Koç

OVACIK AK PARTİ: Ahmet Tam,

MHP. Muhammer Yağlı

Bizi sosyal medyadan takip edin
toptan ali osmanlari cogaltmamiz lazim VWzGY7pa
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Toptan, “Ali Osman’ları Çoğaltmamız Lazım”

Çaycuma’da, Doç. Dr. Hikmet Yazıcı’nın Avukat Ali Osman Odabaş’ın yaşamını konu alan kitabının tanıtım toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Çaycuma Belediyesi Çarşamba Salonu’nda düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Köksal Toptan, “Cumhuriyet çok başarılı oldu ancak daha gidecek yolumuz var. Bunun için Ali Osman Odabaş’ları çoğaltmamız lazım.” dedi.

Programda konuşan yazar Hikmet Yazıcı, eserin klasik bir biyografi olmadığını belirterek, Odabaş’ın hayatının “sessizce iyilik yapmanın ve paylaşmanın” önemli bir örneği olduğunu ifade etti.

Avukat Ali Osman Odabaş ise Yolgeçen köyünden çıktığını hiç unutmadığını vurgulayarak, yıllardır kazandığını topluma geri verdiğini ve kapısını çalan kimseyi geri çevirmediğini söyledi.

Toplantıya protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılırken, program sonunda düzenlenen imza gününde yaklaşık 200 kitap okurlarla buluştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin