İl Genel Meclisinde Yeni Kadro Belli Oldu - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:19
Güneş 06:45
Öğle 13:02
İkindi 16:26
Akşam 19:09
Yatsı 20:29
İftara son --:--
IL jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
16 Nisan, 2024 15:31 tarihinde yayınlandı
0
0

İl Genel Meclisinde Yeni Kadro Belli Oldu

Karabük’te 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında halkın oylarıyla seçilen İl Genel Meclis üyeleri, yeni dönemin ilk toplantısını yaptı. 17 Üyenin katılımıyla yapılan oylamada, AK Parti Adayı Ahmet Sözen Başkan seçildi.

31 Mart Yerel seçimlerinin ardından  10 AK Parti, 4 MHP,  2  CHP ve 1 ‘de YRP’den seçilen toplam 17  İl Genel Meclisi Üyesi  ilk toplantısını gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıyı Meclisin en yaşlı üyesi olarak CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Oğuz açtı. Oğuz yaptığı konuşmada,  yeni dönemin tüm Karabük’e ve milletimize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Oğuz’un konuşmasının ardından gündem gereği yoklama yapıldı ve gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemin ilk maddesi gereği İl Genel Meclisi Başkanı Seçimi yapıldı. AK Parti grubu tarafından verilen önerge ile İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Sözen gizli ve çoğunluk oylarla Başkanlığa seçildi.

IL GENEL MANSET 1 scaled

Başkanlık seçiminin ardından geçici Başkan sıfatıyla Meclise Başkanlık yapan Mehmet Oğuz yerini yeni seçilen Başkan Ahmet Sözen’e  bıraktı. Sözen kendisine gösterilen teveccühden  dolayı meclis üyelerine teşekkür ederek, yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmasında birlik beraberlik mesajı da veren Başkan Sözen, hizmetleri kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi.

Sözen’in konuşmasından sonra iki asil katip üyeliği seçimi yapıldı. Seçim sonrası katip üyeliklerine Ahmet Okan Kirman, Mesut Aydın seçildi. Ardından ise 1. ve 2 Başkan Vekillikleri seçimleri yapıldı. Gizli oyla yapılan seçim sonrasında birinci Başkan vekilliğine Ertan Mısırlı, ikinci Başkan Vekilliliğine ise Milliyetçi Hareket Partisi’nden Milliyetçi Hareket Partisinden Enver Kemik seçildi.

IMG 5039 scaled

İl Encümen üyelikleri için yapılan seçim sonrasında  üç kişiden oluşan encümen üyeliğine  Ahmet Okan Kirman,  Recep Tetik ve  Mesut Aydın seçildiler.

Daha sonra ikisi 7 diğerleri 5  üyeden oluşan  İhtisas komisyonu üyelikleri seçimleri yapıldı. Açık oylama ile yapılan seçimler sonrasında PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNA:  Hasan Erbozkurt, Mehmet Çetin, Mesut Aydın, İsmail Bağçe, Enver Kemik, Tuncer Başkaya, Mehmet Oğuz. 

İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONUNA:  Hasan Yıldırım, Ertan Mısırlı, Ahmet Sözen, Ahmet Tam, Ahmet Koç, Muhammer Yağlı, Ertuğrul Saraçoğlu,

ÇEVRE VE SAĞLIK KOMİSYONUNA:  Ahmet Okan Kirman, Recep Tetik, İsmail Bağçe, Abidin Ertekin, Mehmet Oğuz.

İDARİ VE HUKUKİ İŞLER KOMİSYONU: Mesut Aydın, Ertan Mısırlı, Hasan Erbozkurt, Tuncer Başkaya,  Ertuğrul Saraçoğlu.

GENÇLİK VE SPOR KOMİSYONUNA: Hasan Erbozkurt, Recep Tetik, Ahmet Okan Kirman, Tuncer Başkaya, Ertuğrul Saraçoğlu.

EĞİTİM VE KÜLTÜR HİZMETLERİ KOMİSYONUNA: Ahmet Okan Kirman, İsmail Bağçe, Ahmet Tam, Enver Kemik, Ertuğrul Saraçoğlu.

AFET VE KÖYLERE YÖNELİK HİZMETLER KOMİSYONU: Ahmet Okan Kirman, Recep Tetik, Ahmet Tam, Ahmet Koç, Mehmet Oğuz.

MECLİS ARAŞTIRMA VE TAKİBİ KOMİSYONUNA: Hasan Yıldırım, Mesut Aydın, Mehmet Çetin, Muhammer Yağlı, Mehmet Oğuz.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ KOMİSYONU: Ertan Mısırlı, Ahmet Sözen, Hasan Yıldırım, Muhammer Yağlı, Ertuğrul Saraçoğlu. seçildiler. (Ramazan Öztürk)

 

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
bartinda 4 aracli zincirleme kaza 2 yarali xfFYHMOa
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mart, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bartın’da 4 araçlı zincirleme kaza: 2 yaralı

Bartın-Zonguldak karayolunda 4 aracın karıştığı zincirleme kazada ortalık savaş alanına dönerken, araçlarda bulunan 2 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Bartın’dan Zonguldak istikametine seyir eden 4 araç birbirine çarptı. Feci kazada araçlardan biri karşı şeride geçerken ortalık savaş alanına döndü. Orta refüjdeki aydınlatma direğinin devrildiği kazada araç parçaları ise yola savruldu. Çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibinin sevk edildiği kazada, yol uzun süre çift şeritli olarak trafiğe kapandı. Kazada araçlarda bulunan 2 kişi, Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, yaralıların sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Kazadan yaklaşık 1 saat sonra araçlardan biri çekici yardımıyla kaldırılırken, yolun tek şeridi ulaşıma açıldı. Elektrik enerjisinin kesildiği yoldan araçların kaldırılması çalışması sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin