İl Genel Meclisi Şubat Ayı İlk Toplantısı Yapıldı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:27
Güneş 06:52
Öğle 13:03
İkindi 16:24
Akşam 19:05
Yatsı 20:24
İftara son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Şubat, 2015 09:36 tarihinde yayınlandı
0
0

İl Genel Meclisi Şubat Ayı İlk Toplantısı Yapıldı

Karabük İl Genel Meclisi Şubat ayı ilk toplantısı İl Özel İdaresi Meclis toplantı salonunda yapıldı.
Meclis Başkan Vekili Av. Seyfettin Dikmen başkanlığında yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşüldü.
Gündem maddeleri öncesi açılış konuşması yapan Meclis Başkanı vekili Av. Seyfettin Dikmen, “Bildiğiniz gibi İl Özel İdaremiz, İl Genel Meclisimiz, Valimiz ve Milletvekillerimizle birlikte Karabük’e en iyi hizmeti verebilmek için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Bu kapsamda 2014 yılı ile birlikte devam eden çalışmalarla birlikte 2015 yılı hazırlama ve planlama çalışmalarımız sürüyor. Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde yoğun kış şartlarından dolayı karla mücadele çalışmaları sürdürdük. Şuanda kapalı olan hiçbir yolumuz bulunmuyor. Bizim en önemli hizmetlerimizden birisi biliyorsunuz asfalt çalışması ve bunu da özel idare bünyesinde yapmayı düşünüyoruz. Bu anlamda da 2014 yılı içersinde kompresör alımı ile ilgili çalışma başlatılmış ve hızlanmıştı. Bu yıl içersinde gerek ekipman, gerek personelle ilgili yine aynı şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Bu anlamda 4 adet pikap ve 2 adet kamyonumuz geçmiş günlerde Müdürlüğümüze teslim edildi. Diğer kısımla ilgili olarak da bir adet çöp kamyonu ve bir adet asfalt tankı, Sati Kapmala Makinası, Asfalt Dispritörü, çekici ve Treyler olmak üzere asfalt ekibiyle ilgili olarak Meclisimizde kararlar verilmişti. Bu ekipmanları da bize verilen bilgi doğrultusunda şu anda alım hizmetleri devam ediyor ve en geç Mart sonuna kadar bu ekipmanların İdaremize teslimi gündemde. Bunlar tamamlandıktan sonra yaz mevsimi asfalt sezonu açıldıktan sonra İnşallah Özel İdare olarak tüm ilçelerimizle birlikte artık kendi asfaltımızı kendimizin yapması konusunda böyle bir çalışmanın alt yapısını hazırlamış olduk. Bundan sonraki süreçte de Özel İdare olarak asfalt çalışmalarımızı Karabük’e daha yaygın bir şekilde vermeye devam edeceğiz” dedi.
Dikmen’in konuşmasının ardından gündemde yer alan maddelerin görüşülmesine geçildi. İl Genel meclisi toplantılarının bir hafta boyunca devam etmesi bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte trafige kayitli arac sayisi 86 bin 262 oldu WYMIYV4V
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mart, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te trafiğe kayıtlı araç sayısı 86 bin 262 oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Karabük’te 2026 yılı Şubat ayı itibarıyla motorlu kara taşıtı sayısı 86 bin 262 oldu.

TÜİK’in 2026 yılı Şubat ayına ilişkin açıkladığı motorlu kara taşıtları istatistiklerine göre, Türkiye genelinde 121 bin 791adet taşıtın trafiğe kaydı yapılırken, Şubat ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı 33 milyon 869 bin 80’e ulaştı.

Batı Karadeniz illerinden Karabük’te dönem sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı araç sayısı 86 bin 262 olarak kayıtlara geçti. Komşu illerden Zonguldak’ta trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı 210 bin 38, Bartın’da ise 69 bin 832 oldu.

TÜİK verilerine göre Karabük’teki taşıtların 48 bin 598’ini otomobil, 10 bin 649’unu kamyonet, 3 bin 432’sini kamyon, 14 bin 111’i motosiklet, bin 620’sini minibüs, 603’ünü otobüs, 6 bin 877’sini traktör ve 372’sini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin