Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

İl Genel Meclisi Ağustos Ayı Toplantıları Başladı

Gündem Yayın: 01.08.2022 14:03
Yazar:
İl Genel Meclisi Ağustos Ayı Toplantıları Başladı

 

İl genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen,  Karabük’e KÖYDES Projelerinde kullanılmak üzere toplamda 66 Milyon 362 Bin TL ödenek tahsis edildiğini söyledi.

Ağustos Ayı İl Genel Meclisi Toplantısı,İ l Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen Başkanlığında yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Meclis Başkanı Ahmet Sözen, geçen ay içerisinde Karabük’e KÖYDES ödeneği olarak  29 Milyon 900 Bin TL tahsis edildiğini hatırlatarak,  “Ay içerisinde buna ilave olarak önce 15 Milyon TL, daha sonra yine KÖYDES ek ödeneği olarak 21 Milyon 463 Bin TL bir ödenek tahsis edilerek toplamda 66 Milyon 362 Bin TL son bir ayda KÖYDES projelerinde kullanılmak üzere ödenek tahsis edilmiştir.”dedi.

“ŞEHİRDE NE VARSA KÖYDE DE O OLACAK HEDEFİNE ADIM ADIM YAKLAŞIYORUZ”

Sözen; “Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı kırsal kalkınma ve köylerimizin alt yapılarını geliştirme ve destekleme projelerinden biri KÖYDES projesidir. Tahsis edilen devasa ödeneklerle ilçelerimiz ve köylerimizde çok büyük hizmetlerin altına imza atılmıştır. Şehirde ne varsa köyde de o olacak hedefine bu sayede adım adım yaklaşılmaktadır.”

“100 KM BSK SICAK ASFALT HEDEFİNİN ÜZERİNE ÇIKACAĞIZ”

2022 yılında köylerin alt yapılarını güçlendirme ve destekleme kapsamında; Merkez İlçeye 11 Milyon 552 Bin TL, Safranbolu İlçesine 13 Milyon 783 Bin TL, Yenice İlçesine 9 Milyon 683 Bin TL, Eskipazar İlçesine 9 Milyon 935 Bin TL, Eflani İlçesine 12 Milyon 323 Bin TL, Ovacık İlçesine 9 Milyon 84 Bin TL, olmak üzere toplamda 66 Milyon 362 Bin TL ödenek tahsis edildiğini ifade eden Sözen; “Tahsis edilen bu ödeneklerle, yapacağımız ek programlarla hedeflediğimiz 100 km BSK sıcak asfalt hedefinin üzerine çıkabileceğimizi rahatlıkla ifade edebilirim. Bunun yanında içme suyu başta olmak üzere birçok projeyi de hayata geçirmiş olacağız. Şu an itibariyle ilçelerimizde serme,sıkıştırma çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bugün itibariyle asfalt plentimizi faaliyete geçirmiş olacağız. Böylece ilçelerimizdeki Asfalt yama programlarına start vermiş olacağız. Bununla beraber serme sıkıştırma çalışmalarının bittiği ilçelerimizde hızlı bir şekilde asfalt programlarımıza önümüzdeki günlerde başlamış olacağız.” diye konuştu.

“İHTİYAÇ DUYULAN MALZEME SABİT KONKASÖR İLE KARŞILANACAK”

“Sabit Konkasörün kurulumunun tamamlanarak deneme üretimine başladığını belirten Başkan Sözen, “ Deneme üretimi olmasına rağmen 5 günlük süre zarfında 7 Bin ton malzeme üretimi gerçekleşmiştir. Bu hafta içerisinde seri üretime geçmiş olacağız. Böylece bir taraftan asfalt plentimizi buradan agrega üretimiyle beslemiş olacağız. Diğer taraftan ilçelerimizde ihtiyaç duyduğumuz alt temel malzemelerin naklini oradan karşılamış olacağız. Aynı zamanda Eflani ilçemizde mobil konkasörümüz üretime devam etmektedir ”dedi

BAŞKAN SÖZEN, “SEL AFETİNDE ÇALIŞANLARIMIZIN AZİM VE GAYRETİ ÜST SEVİYEDEYDİ”

Başkan Sözen; “Bildiğiniz üzere Yenice İlçemiz başta olmak üzere bölgemizde sel felaketiyle karşı karşıya kaldık. İl Özel idaremizin güçlü makine parkı bir kez daha ön plana çıktı. Çalışanlarımızın azim ve gayreti en üst seviyedeydi. Karayolları, DSİ, Orman İşletmeleri, AFAD ve Belediyelerimizin yoğun çalışmalarıyla yaraların hızlı bir şekilde sarılmasında olağanüstü gayret gösterildi. Buradan Karabük İl Genel Meclisi olarak kurumlar arası koordinasyonun sağlanmasında büyük çaba sarf eden başta Sayın Valimize, kurumlarımızın değerli müdürlerine, belediye başkanlarımıza, İl genel meclisi üyelerimize, kaymakamlarımıza, mesai mefhumu gözetmeksizin sahada özveriyle çalışan tüm kurumlarımızın çalışanlarına şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

“İL ÖZEL İDAREMİZ İLİMİZİN EN İCRACI KURUMU HÜVİYETİNDEDİR”

Karabük İl Özel İdaresinin İlin en icracı kurumu hüviyetinde oldğunun altını çizen Sözen; “Tüm bu değerlendirmeler ışığında; İl Özel İdaremiz bugün geldiği noktada makine parkını yenilemiş, bölgenin en yüksek kapasiteli asfalt plentini kurmuş, ihtiyaç duyduğu tüm yol ve asfalt malzemesini üretebilen, kendi asfaltını üretebilen, deneyimli çalışkan kadrosu ve teknik personeliyle kurumsal kimliğini ispat etmiş ilimizin en icracı kurumu hüviyetindedir.

Bu kazanımların elde edilmesi ve İl Özel İdaremizin başarısındaki en önemli faktör; Meclisin birlik ve beraberliğe vermiş olduğu önem, meclisimizin idareyle olan uyumlu çalışması, almış olduğumuz isabetli kararlar, meclis üyelerimizin ilçelerindeki sorunları ve problemleri iyi bilmelerinin yanında her ilçenin önceliklerine ve hassasiyetlerine hakim olmaları, mecliste alınan kararların sahada idaremiz tarafından tam ve eksiksiz uygulanması, saha çalışmalarında meclis üyelerimizin yakın takibi, vatandaşların taleplerinin hassasiyetle takip edilmesi, tasarruf tedbirlerine uyulması ve bütçe disiplininden taviz verilmemesi, aldığımız tüm kararlarda, gerçekleştirdiğimiz tüm çalışma ve icraatlar da eleştirilere açık olmamız ve hesap verebilir olmamızdı” diye konuştu.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Geleceğin Baristaları ve Kahve Tutkunları KBÜ’de “Temel Barista Eğitimi” Aldı

Eğitim Yayın: 06.05.2024 04:48
İhlas Haber Ajansı

Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KABÜSEM) bünyesinde Safranbolu Turizm Fakültesi akademisyenleri tarafından kahve sektöründe kariyer yapmayı hedefleyenler ve kahve severler için “Temel Barista Eğitimi” verildi.
KABÜSEM bünyesinde Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi İrfan Yurt ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yılmaz tarafından kahveye ilgi duyan her bireye alanında önemli bir başlangıç yapmak amacıyla 17 kişiye “Temel Barista Eğitimi” verildi.
Kursiyerler, kahve sanatları ve endüstri: yetiştirme, işleme, kavurma ve sunum, makine ekipman eğitimi, temel barista hijyen kuralları, espresso alım tekniklerini kavrama, aspresso bazlı sıcak kahveler yapım ve sunum teknikleri, espresso bazlı soğuk kahveler yapım ve sunum teknikleri, 3. nesil kahve yapım ve sunum teknikleri, latte art teknikleri ve uygulamaları, milkshake, smoothie ve kokteyl grubu içeceklerin yapım ve sunum teknikleri, yöresel kahvelerin yapım ve sunum teknikleri ile gıda güvenliği ve hijyen eğitim gibi konularda toplamda 38 saat eğitim aldı.
Karabük Üniversitesi bünyesinde KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın destekleriyle kurulan atölyede Safranbolu Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İrfan Yurt ile beraber barista eğiticiliği yaptıklarını ifade eden Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yılmaz, geçekleşen eğitim süreci ile ilgili konuştu.
Yılmaz, “Burada birinci nesil, ikinci nesil ve üçüncü nesil olmak üzere kahvelerimiz var. Bunları tek tek bizzat kursiyerlerimize gösteriyoruz, yapıyoruz, yaptırıyoruz” dedi.
Yılmaz, bütün kursiyerlere ilgi gösterdiklerini dile getirerek, “Espresso makinesinde yeni olarak öğüttüğümüz kahveyi temperlemesinden, espressonu nasıl alınacağına kadar bütün aşamaları tek tek göstererek kursiyerlerimize öğretiyoruz. Aynı zamanda da ‘Süt nasıl köpürtülür, kreması nasıl alınır, latte kreması, cappuccino kreması nasıl olur?’ Bunların hepsini tek tek detaylı bir şekilde izah ediyoruz” diye konuştu.
17 kursiyerin eğitim aldığını ve taleplerin her geçen gün arttığını, farklı alanlardan ve bölümlerden kursiyerlerin olduğunu, kahveye ilgi duyan, kahve kültürünü benimsemiş herkesin ilgi ve talepte bulunduğunu söyleyen Yılmaz, “Bu kursta kahve üzerine kahve hazırlama noktasında birçok deneyimi elde ediyorlar. e-Devlet’ten taranan sertifikalarımız var. Üniversite bünyesinde bunları biz veriyoruz. Bu sertifikayla kafelerde barista olarak çok rahat bir şekilde kursiyerlerimiz çalışabiliyorlar, iş bulabiliyorlar. Şu anda kahve yeni bir trend, ciddi bir eğilim var bu alanda. Öğrenci nüfusunun yoğun olduğu yerlerde birçok kafe mevcut. İnsanlar buralara gidip zaman geçiriyorlar. Dolayısıyla bu yoğun olan kafelerde kursiyerlerimiz de çok rahat iş bulabilme imkanına sahip oluyorlar. Kalifiyeli eleman yetiştiriyoruz. Bütün kahvelerimizi her şeyi tek tek gösteriyoruz, yaptırıyoruz. Dolayısıyla onlar da deneyim kazanmak kaydıyla çok rahat bir şekilde iyi bir barista olabiliyorlar” dedi.
Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2. sınıf öğrencisi Fatma Güler, 38 saatlik bir eğitim aldıklarını ifade ederek, “Burada her çeşit kahve türünü öğrendik. Sıcakları, soğukları, frozenları, meyvelileri, smoothieleri hepsini öğrendik. Kahveleri çok seviyorum. Hepsinin nasıl yapıldığını öğrenmek istedim. Böylelikle hocalarımızın sayesinde bir eğitime tabi tutuldum. Kahvelerin aslında zor bir şekilde yapılmadığını, kolay bir şekilde olduğunu ama el becerisi gerektirdiğini görmüş oldum. Aslında biz tüm öğrenciler için bu, avantaj oldu. Çünkü baristalık ilerideki mesleklerin başında geliyor. Herkes artık kahve içmeye başladı ve ileride büyük bir alanı kaplayacağını düşünüyorum. Bu yüzden iş imkânının daha fazla olduğunu, bu alanda ilerlemek isteyen kişilere öncülük ettiğini, hocalarımızın sayesinde büyük bir şekilde bize katkıda bulunduklarını düşünüyorum. O yüzden ileride iş hayatında önemli yere sahip olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
(YE-