Karabük Haber Postası
Topçu Galeri

İl Genel Meclisi Ağustos Ayı Toplantıları Başladı

Gündem Yayın: 01.08.2022 14:03
İl Genel Meclisi Ağustos Ayı Toplantıları Başladı

 

İl genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen,  Karabük’e KÖYDES Projelerinde kullanılmak üzere toplamda 66 Milyon 362 Bin TL ödenek tahsis edildiğini söyledi.

Ağustos Ayı İl Genel Meclisi Toplantısı,İ l Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen Başkanlığında yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Meclis Başkanı Ahmet Sözen, geçen ay içerisinde Karabük’e KÖYDES ödeneği olarak  29 Milyon 900 Bin TL tahsis edildiğini hatırlatarak,  “Ay içerisinde buna ilave olarak önce 15 Milyon TL, daha sonra yine KÖYDES ek ödeneği olarak 21 Milyon 463 Bin TL bir ödenek tahsis edilerek toplamda 66 Milyon 362 Bin TL son bir ayda KÖYDES projelerinde kullanılmak üzere ödenek tahsis edilmiştir.”dedi.

“ŞEHİRDE NE VARSA KÖYDE DE O OLACAK HEDEFİNE ADIM ADIM YAKLAŞIYORUZ”

Sözen; “Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı kırsal kalkınma ve köylerimizin alt yapılarını geliştirme ve destekleme projelerinden biri KÖYDES projesidir. Tahsis edilen devasa ödeneklerle ilçelerimiz ve köylerimizde çok büyük hizmetlerin altına imza atılmıştır. Şehirde ne varsa köyde de o olacak hedefine bu sayede adım adım yaklaşılmaktadır.”

“100 KM BSK SICAK ASFALT HEDEFİNİN ÜZERİNE ÇIKACAĞIZ”

2022 yılında köylerin alt yapılarını güçlendirme ve destekleme kapsamında; Merkez İlçeye 11 Milyon 552 Bin TL, Safranbolu İlçesine 13 Milyon 783 Bin TL, Yenice İlçesine 9 Milyon 683 Bin TL, Eskipazar İlçesine 9 Milyon 935 Bin TL, Eflani İlçesine 12 Milyon 323 Bin TL, Ovacık İlçesine 9 Milyon 84 Bin TL, olmak üzere toplamda 66 Milyon 362 Bin TL ödenek tahsis edildiğini ifade eden Sözen; “Tahsis edilen bu ödeneklerle, yapacağımız ek programlarla hedeflediğimiz 100 km BSK sıcak asfalt hedefinin üzerine çıkabileceğimizi rahatlıkla ifade edebilirim. Bunun yanında içme suyu başta olmak üzere birçok projeyi de hayata geçirmiş olacağız. Şu an itibariyle ilçelerimizde serme,sıkıştırma çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bugün itibariyle asfalt plentimizi faaliyete geçirmiş olacağız. Böylece ilçelerimizdeki Asfalt yama programlarına start vermiş olacağız. Bununla beraber serme sıkıştırma çalışmalarının bittiği ilçelerimizde hızlı bir şekilde asfalt programlarımıza önümüzdeki günlerde başlamış olacağız.” diye konuştu.

“İHTİYAÇ DUYULAN MALZEME SABİT KONKASÖR İLE KARŞILANACAK”

“Sabit Konkasörün kurulumunun tamamlanarak deneme üretimine başladığını belirten Başkan Sözen, “ Deneme üretimi olmasına rağmen 5 günlük süre zarfında 7 Bin ton malzeme üretimi gerçekleşmiştir. Bu hafta içerisinde seri üretime geçmiş olacağız. Böylece bir taraftan asfalt plentimizi buradan agrega üretimiyle beslemiş olacağız. Diğer taraftan ilçelerimizde ihtiyaç duyduğumuz alt temel malzemelerin naklini oradan karşılamış olacağız. Aynı zamanda Eflani ilçemizde mobil konkasörümüz üretime devam etmektedir ”dedi

BAŞKAN SÖZEN, “SEL AFETİNDE ÇALIŞANLARIMIZIN AZİM VE GAYRETİ ÜST SEVİYEDEYDİ”

Başkan Sözen; “Bildiğiniz üzere Yenice İlçemiz başta olmak üzere bölgemizde sel felaketiyle karşı karşıya kaldık. İl Özel idaremizin güçlü makine parkı bir kez daha ön plana çıktı. Çalışanlarımızın azim ve gayreti en üst seviyedeydi. Karayolları, DSİ, Orman İşletmeleri, AFAD ve Belediyelerimizin yoğun çalışmalarıyla yaraların hızlı bir şekilde sarılmasında olağanüstü gayret gösterildi. Buradan Karabük İl Genel Meclisi olarak kurumlar arası koordinasyonun sağlanmasında büyük çaba sarf eden başta Sayın Valimize, kurumlarımızın değerli müdürlerine, belediye başkanlarımıza, İl genel meclisi üyelerimize, kaymakamlarımıza, mesai mefhumu gözetmeksizin sahada özveriyle çalışan tüm kurumlarımızın çalışanlarına şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

“İL ÖZEL İDAREMİZ İLİMİZİN EN İCRACI KURUMU HÜVİYETİNDEDİR”

Karabük İl Özel İdaresinin İlin en icracı kurumu hüviyetinde oldğunun altını çizen Sözen; “Tüm bu değerlendirmeler ışığında; İl Özel İdaremiz bugün geldiği noktada makine parkını yenilemiş, bölgenin en yüksek kapasiteli asfalt plentini kurmuş, ihtiyaç duyduğu tüm yol ve asfalt malzemesini üretebilen, kendi asfaltını üretebilen, deneyimli çalışkan kadrosu ve teknik personeliyle kurumsal kimliğini ispat etmiş ilimizin en icracı kurumu hüviyetindedir.

Bu kazanımların elde edilmesi ve İl Özel İdaremizin başarısındaki en önemli faktör; Meclisin birlik ve beraberliğe vermiş olduğu önem, meclisimizin idareyle olan uyumlu çalışması, almış olduğumuz isabetli kararlar, meclis üyelerimizin ilçelerindeki sorunları ve problemleri iyi bilmelerinin yanında her ilçenin önceliklerine ve hassasiyetlerine hakim olmaları, mecliste alınan kararların sahada idaremiz tarafından tam ve eksiksiz uygulanması, saha çalışmalarında meclis üyelerimizin yakın takibi, vatandaşların taleplerinin hassasiyetle takip edilmesi, tasarruf tedbirlerine uyulması ve bütçe disiplininden taviz verilmemesi, aldığımız tüm kararlarda, gerçekleştirdiğimiz tüm çalışma ve icraatlar da eleştirilere açık olmamız ve hesap verebilir olmamızdı” diye konuştu.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Avcı, “Kamuda istihdam edilen şehit madenci sayısı 496’ya ulaştı”

Zonguldak Yayın: 01.10.2023 04:48
Kaynak: İHA
Avcı, “Kamuda istihdam edilen şehit madenci sayısı 496’ya ulaştı”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı kamuda, şehit madenci yakınlarının istihdam edilmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Vekil Avcı yaptığı açıklamada kamuda istihdam edilen şehit madenci yakınını sayısının 496’ya ulaştığını ifade ederken, işlemleri devam eden 255 kişinin ise kısa sürede iş başı yapacağını ifade etti. Avcı açıklamasında şöyle dedi:

“Bilindiği üzere; hükümetimiz tarafından getirilen yasal düzenleme ile birlikte; yer altı kömür madenlerinde bugüne kadar yaşanan kazalarda yaşamlarını yitiren madenci kardeşlerimizin yakınlarına bir kişilik istihdam hakkı tanınmıştı. Hayatını kaybeden kişinin yakınlarından biri kamuda sürekli işçi olarak iş başı yapmasına ilişkin süreç hızla devam ediyoruz Düzenlemeye göre; istihdam hakkından sırasıyla ölen madencinin eş ve çocuklarından birisi, eşi ve çocuğu yoksa kardeşlerinden biri yararlanıyor. Düzenlemenin Resmi Gazete ’de yayınlanması ile birlikte; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları, Bakanlığımız yakın takipleri ile alımlar devam ediyor. Zonguldak, Bartın ve Karabük’te yapılan başvurular neticesinde; 21 Eylül 2023 tarihi itibari ile 496 şehit madenci yakını kamuda iş başı yaptı. Başvuru süreci devam eden 255 kardeşimizde kısa sürede inşallah iş başı yapacaklar. Önemle belirtmek istiyorum ki; her daim minnet duyacağımız şehit madencilerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Bu vesileyle, tüm şehit madencilerimizi tekraren minnetle yâd ediyorum, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Aziz hatıraları daima yaşayacak. Mekânları cennet olsun. Cumamız mübarek, Allah’ın rahmet, bereketi üzerimize olsun.”