Karabük İl Genel Meclisinin yapılan ilk toplantısında, AK Parti Grup kararı gereği gösterilen tek aday Ahmet Sözen, yeniden İl Genel Meclis Başkanı seçildi.
31 Mart Yerel seçimlerinde yeniden belirlenen Karabük İl Genel Meclisi ilk toplantısını İl Özel İdare Meclis salonunda gerçekleştirdi.
Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan toplantı en yaşlı üye olan CHP İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Oğuz’un başkanlığında açılışı yapıldı. Meclisin ilk gündem maddesi olan İl genel Meclis Başkanlığında Ahmet Sözen tek aday oldu ve kapalı oylama sonucu 16 meclis üyesi tarafından yeniden başkan seçildi.
İl Genel Meclis Başkanı seçilen Ahmet Sözen, yaptığı konuşmasında, Karabük İl Özel İdaresinin bugün gelmiş olduğu noktada çevre il özel idareleri ile kıyaslandığında kendi kendine yeten, artık satın almayan, üreten, üretim tesislerini kurmuş ve önemli noktaya gelmiş bir İl Özel İdaresi hüviyetinde olduğunu söyledi.
İl Özel İdaresinin geldiği noktada emeği geçen herkese teşekkür eden Sözen, “ Kamu kaynaklarının etkili ve verimli bir şekilde şimdiye kadar kullanmasını azami özen gösteren il genel meclisimiz, bundan sonra yapacağı tüm çalışmalarda da bu hassasiyetine özellikle dikkat ederek hizmetlerine devam edecektir. İl Genel Meclisi ile ilgili hususta 5302 sayılı il özel idaresi kanunuyla yetki ve sorumlulukları belirlenmiş ve görev sorumluluk alanı tüm il sınırları olan, aynı zamanda il özel idaresinin de karar kolları olan kanunlarla ve yönetmeliklerle belirlenmiş bir kurum halindedir.
Bundan sonraki çalışmalarımız içerisinde önem vereceğimiz tek husus birlik beraberliğimiz olacaktır. 5 yıllık bir çalışma döneminde şimdiye kadar olduğu gibi birlik beraberliğe önem vererek, azami özen göstererek, çalışmalarımızı hep birlikte yürüteceğiz. Karabük’ün ve kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın daha rahat bir yaşama kavuşması için ve daha rahat bir yaşam sürmeleri için il genel meclisimiz elinden gelen tüm gayreti gösterecektir.”dedi.
Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde Katip üyeliğine, Ahmet Okan Kirman ve Mesut Aydın, Meclis 1. Başkanvekilliğine Ertan Mısırlı (AK Parti), Meclis 2. Başkanvekilliğine Enver Kemik (MHP), Encümen üyeliğine ise Ahmet Okan Kirman, Recep Tetik ve Mesut Aydın seçildi.
Daha sonra gündem maddeleri gereği ihtisas komisyon üyeleri üyeleri seçimleri ve ardından diğer gündem maddeleri görüşüldü.


İl Genel Meclis Başkanı Sözen oldu
Halk Sağlığı Laboratuvarı’nın teknik yetkinliği değerlendirildi
Karabük Halk Sağlığı Laboratuvarı, deney ve kalibrasyon laboratuvarlarının uluslararası alandaki “altın standardı” olarak kabul edilen TS EN ISO/IEC 17025 kapsamında kapsamlı bir değerlendirme sürecinden geçti. Laboratuvarın 2025 yılı ile 2026’nın ilk çeyreğini kapsayan faaliyetleri, düzenlenen Yönetim Gözden Geçirme Toplantısında ele alındı.
İl Sağlık Müdürü İsmail Kara’nın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, laboratuvarın teknik yeterliliği, hizmet kalitesi, analiz kapasitesi ve standartlara uyum süreçleri ayrıntılı şekilde değerlendirildi. Toplantıda ayrıca gelecek döneme ilişkin hedefler ve planlamalar da masaya yatırıldı.
Hizmet kapasitesi bakımından L2 tipi laboratuvar sınıfında yer alan Karabük Halk Sağlığı Laboratuvarı’nın, Sağlık Bakanlığı’nın planlamaları ve ilgili mevzuatlar doğrultusunda hem klinik hem de klinik dışı alanlarda kritik analizler gerçekleştirdiği belirtildi.
Laboratuvar bünyesinde faaliyet gösteren klinik dışı birimlerde içme-kullanma suları ile havuz sularının analizleri yapılıyor. Su Mikrobiyoloji Laboratuvarı’nda total koliform, E.coli, enterekok, P.aeruginosa, toplam jerm sayısı ve C.perfingens analizleriyle suyun biyolojik güvenliği kontrol edilirken; Su Kimya Laboratuvarı’nda amonyum, nitrit, nitrat, pH ve iletkenlik gibi temel parametrelerin yanı sıra alüminyum, bakır, siyanürik asit ve bağlı klor ölçümleri gerçekleştiriliyor. Suyun renk, koku ve bulanıklık gibi fiziksel özellikleri de düzenli olarak inceleniyor.
Karabük Halk Sağlığı Laboratuvarı’nın yalnızca Karabük’e değil, çevre illere de hizmet sunduğu ifade edildi. Tüberküloz Laboratuvarı’nın Bartın ve Kastamonu’nun yanı sıra Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Verem Savaş Dispanserinden gelen hastalara yönelik Mycobakterium tuberculosis analizlerini yürüttüğü bildirildi.
Kan Parazitleri (Sıtma) Laboratuvarı’nda ise sıtma ile mücadele kapsamında Plazmodium taramalarının hassasiyetle sürdürüldüğü kaydedildi. Merkez Laboratuvarı’nda ise Karabük genelindeki Aile Sağlığı Merkezlerinden gelen numunelerin analiz edilerek sonuçlandırıldığı belirtildi.
Toplantıda konuşan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara, laboratuvarın teknolojik altyapısı ve personel yetkinliğinin halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, toplum sağlığını tehdit edebilecek unsurların erken tespiti için çalışmaların titizlikle sürdürüleceğini ifade etti.
Toplantıya ayrıca Sağlık Hizmetleri Başkanı Bekir Poçan, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Nermin Seçilmiş, Laboratuvar Sorumlusu Onur Taşçı, Biyokimya Laboratuvarı Sorumlusu Sümeyye Yılmaz, Kalite Yönetim Birim Sorumlusu Hasan Topaloğlu ile ilgili birim sorumluları katıldı.

