İlk yüzyılın son çeyreğinde başlayan, ülke politika ve siyasetinin beklemediği değişim geldiği noktada kimseyi memnun etmedi..
Son evresini yaşayan değişimin nasıl sonuçlanacağı ise merak konusu…
Beklentileri karşılamaktan uzak olan değişimin, ortaya çıkardığı kutuplaşma makası daha da açılarak adeta beka sorunu haline geldi..
Dünya siyasetini inceleseniz, demokrasi ile yönetilen ülkelerde, günümüz iktidarı kadar rahat olan ve yaptığı yanlışların bile alkışlandığı bir ülke görmeniz mümkün olmaz..
Yine dünya siyasetini inceleseniz, demokrasi ile yönetilen ülkelerde, iktidar olmaktan kaçan, iktidar olmamak için elinden geleni yapan, siyasi yorgunluk nedeniyle güç kaybeden, iktidara siyasi destek olan bir muhalefet de görmeniz mümkün olmaz..
Son yapılan genel seçimler gösterdi ki, demokrasi ile yönetilen ülkelerde, muhalefetsiz olan tek ülke, galiba Türkiye..
Bir tarafta çeyrek asra yaklaşan iktidarıyla AKP ve son yıllarda MHP’nin de dahil olduğu Cumhur İttifakı…
Muhalefetsiz iktidarın keyfini süren AKP ve ardından MHP’nin dahil olduğu Cumhur ittifakı…
Muhalefet kanadında ise 100 yıllık Atatürk’ün partisi CHP, milliyetçi duruşuyla merkez sağı toplayacak, milliyetçi duruşuyla bilinen Meral Akşener liderliğindeki İyi Parti, muhafazakar kanadın lideri merhum Erbakan’ın partisinden ve AKP’den kopan partiler…
Bu arada günümüz iktidarı da, merhum Necmettin Erbakan’ın partisinden ayrılan yenilikçilerin kurduğu AKP…
Ülkenin doğu siyasetine hakim olan ve hatırı sayılır oy potansiyeline sahip, Kürt Siyasetini temsil eden partiler ile sol partiler..
Son genel seçimi de kazanan iktidar, uzun soluklu siyasetin yorgunluğundan kurtulma mücadelesine, değişimle devam ediyor..
Parti içi değişim mesajıyla, yeni katılımlarla Cumhur ittifakına yeni güç katarak, ittifakı genişletmekte..
Muhalefet kanadında ise, 100 yıllık ana muhalefet partisi CHP, geleneksel hale gelen seçimi kaybetme sendromuna bile girmeden, seçmenine sahip çıkacağı yerde, koltuğuna sahip çıkma mücadelesi veren muhalefet lideri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu…
Milliyetçi ve sağ seçmeni merkez sağda birleştirmek amacıyla, geçmişin güçlü siyasetçisi Meral Akşener tarafından kurulan İyi Parti, katıldığı ilk seçimde yakaladığı siyasi başarıyı ikinci seçimde tamamen kaybetti…
Geçtiğimiz aylarda yapılan genel seçimle Millet İttifakı, siyaset yorgunu, iktidar Cumhur İttifakına ilk seçim yenilgisini hediye etme şansını yakalamıştı..
100 yıllık siyasi geçmişi ile asıl siyaset yorgunu olan Cumhuriyet Halk Partisi ve milliyetçi ve sağ seçmeni merkezde birleştirmek için kurulan İyi Partinin başı çektiği Memleket İttifakı;
Sosyo-ekonomik krizlerin odağındaki Cumhur ittifakının elinden iktidarı alma imkanını, elini tersiyle iterek milyonlarca seçmeni bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı..
Ülkeyi sosyo-ekonomik krizden çıkarmak ve siyaset yorgunu Cumhur ittifakının iktidarına son vermek amacıyla, aylarca süren toplantılar sonrası kurulan Millet İttifakı, siyasi arenada büyük ilgi ve beklenti haline gelmişti…
Büyük bir seçmen kitlesinin, yıllardır hayali olan iktidarı yakalamışken, kaybeden yoğun bir seçmen kitlesini peşinden koşturan Millet İttifakı;
“Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan;
Kazanılacak seçimi kaybetme başarısını göstererek Türk siyasi hayatında, iktidara bir şans daha veren ilk siyaset liderleri olarak, tarihin tozlu raflarına yerleşme şansını kazandı..
Kısaca herkes kazandı, iktidar kutuplaşmayı ve iktidarı, muhalefet yok hükmünde olmayı…
Düşünce ve görüşlerin ışık olması dileğiyle…