İki kardeş karnelerini atlarla almaya geldi - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Ocak, 2025 18:39 tarihinde yayınlandı
0
0

İki kardeş karnelerini atlarla almaya geldi

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde ilkokul öğrencisi 2 kardeş, karne almaya atlarla geldi.

Mustafa Antepoğlu İlkokulu 4.sınıf öğrencisi Selahattin Mert Yaşar ve kardeşi 2.sınınf öğrencisi Ömür Yaşar, yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki evlerinden karne almak için atların üstünde okula geldi. Kardeşler, vatandaşların şaşkın bakışları arasında atlarından inip sınıflarına girdi. Bazı veliler, çocuklarıyla birlikte ´Umay´ ve ´Aydeniz´ isimli atlara ilgi göstererek başlarını okşayıp sevdi ve hatıra fotoğrafı çekildi.
Okuldan çıkan kardeşler, zayıf bulunmayan karnelerini Safranbolu Atlı Spor Kulübü Başkanı olan Sıddık Yaşar’a gösterdi. Çocuklarının 2.5-3 yaşlarından itibaren atları sevdiklerini belirten Yaşar, ”Uzun süredir atlara biniyorlar. Atlara binmeleri telefondan ve tabletten uzak durmalarına fayda sağlıyor. Daha fiziki olarak güçleniyorlar, özgüvenleri artıyor ve kaygıları azalıyor. Bunlardan dolayı atlarla ilişkileri yoğun seviyede” dedi.

Çocuklarını atların üstünde görenlerin şaşkınlık yaşadığına dikkat çeken Yaşar, ”Bir değişiklik yapmak istediler. Baba ‘Sen araba sürüyorsun, biz at sürüyoruz’ dediler. Arabayı kendileri süremedikleri için atlarla geldiler. Vatandaşlar şaşkın bir şekilde bakıyorlar, insanların ilgi odağı oluyorlar” diye konuştu.
Ömür Yaşar ise atları çok sevdiğini söyledi.

Selahattin Mert Yaşar da, “2 yaşından itibaren ata biniyoruz. Ata binince kendimi güvende gibi hissediyorum” şeklinde konuştu.

Kardeşler, atların üstünde evlerinin yolunu tuttu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
otomobiller kafa kafaya carpisti 2 yarali FsZgf6Eu
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Otomobiller kafa kafaya çarpıştı; 2 yaralı

Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde iki otomobilin kafa kafaya çarpıştığı trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Kaza, Kepez Mahallesi Dört Yol Ağzı mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, Ereğli istikametinden Zonguldak yönüne seyir halinde olan Emirhan B. yönetimindeki 67 LD 129 plakalı otomobil, kırmızı ışık ihlali yaparak kavşağa girdi. Bu sırada karşı yönden gelen Hakkı B. idaresindeki 67 UC 319 plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı.

Çarpışmanın etkisiyle her iki araçta da büyük hasar meydana gelirken, sürücüler yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin