Aylin Sarıoğlu tarafından
04 Haziran, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

İİBF mezunları yeni bir yolculuğa adım attı

Karabük Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde; İktisat, Siyaset Bilimi, Kamu Yönetimi, Sosyal Hizmet ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezun olan öğrenciler diplomalarını aldı.

Karabük Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin 2024–2025 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Programa, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ersin Müezzinoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müslüm Kuzu, akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende; İktisat, Siyaset Bilimi, Kamu Yönetimi, Sosyal Hizmet ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezun olan öğrenciler mezuniyet sevinci yaşadı.

Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Karabük Üniversitesi öğrencilerinin her zaman akranlarına göre birkaç adım önde mezun olduklarını belirtti. Karaş, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin üniversitenin sosyal bilimler alanındaki güçlü temsilcilerinden biri olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Fakültemiz, sosyal yönü güçlü bir yapıya sahip. Özellikle Türkiye Yüzyılı vizyonuyla yürüttüğümüz Sosyalfest projesine en çok katkı sunan fakültelerden biri. Bu yönüyle de gurur kaynağımız. Öğrencilerimizi yetiştiren değerli aileleri kutluyor, bu başarılı bireyleri yetiştirdikleri için teşekkür ediyorum.”

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ersin Müezzinoğlu da Karabük Üniversitesinin akademik yükselişine dikkat çekerek, Karabük Üniversitesinin 2024 Yılı Akademik Teşvik sıralamasında 59 kişilik listeye fakülteden 7 akademisyenin girdiğini söyledi. Öğrencilere de seslenen Müezzinoğlu, “Fakültemizde edindiğiniz bilgi ve değerlerin sizleri hayatta güçlü kılacağına inanıyorum. Ülkemizin kalkınması ve toplumun refahı için çalışırken vicdanınızdan ve etik değerlerinizden ödün vermeyin. Başarı, yalnızca kariyerle değil; topluma ve insanlığa kattığınız değerle ölçülür.” dedi.

Fakülte birincisi Elanur Çelik, mezuniyet kürsüsünde yer almanın çocukluk yıllarına uzanan bir hedef olduğunu belirtti. Bu hayalin, karşılaştığı her zorlukta kendisine yön verdiğini ifade eden Çelik, mezuniyetin yalnızca bireysel bir başarı değil, aynı zamanda tüm öğrencilerin ortak mücadelesi ve emeğinin bir yansıması olduğunu vurguladı.

Törenin sonunda fakülte birincisi Sosyal Hizmetler Bölümünden Elanur Çelik, fakülte ikincisi Uluslararası İlişkiler Bölümünden Aldy Muhmilana Fahreza ve fakülte üçüncüsü aynı bölümden Mahamat Abaye’ye başarı belgeleri takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Milletvekili Cem Şahin, Karabük Belediyesi’nin çalışmalarını yerinde inceledi

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Karabük Belediyesi tarafından kent genelinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.
İncelemeler kapsamında Milletvekili Şahin’e Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile belediyenin ilgili daire müdürleri eşlik etti. Heyet, yapımı devam eden Beşbinevler Sosyal Tesisleri ile tesis çevresinde oluşturulan park ve yeşil alanlarda incelemelerde bulundu.
Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’dan çalışmalar hakkında bilgi alan Şahin, sosyal tesis çevresinde planlanan yeşil alanlar ile yapılacak çevre düzenlemelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cem Şahin, daha sonra 100. Yıl ve Ergenekon mahallelerinde Karabük Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
Programın devamında yenilenen terminal binası inşaat alanını da ziyaret eden Şahin, çalışmaların son durumu hakkında incelemelerde bulundu.
Yapılan hizmetlerin Karabük’ün yaşam kalitesine önemli katkı sunduğunu ifade eden Milletvekili Cem Şahin, belediyecilik hizmetlerinin planlı ve kararlı bir şekilde sürdürülmesinin önemine dikkat çekti. Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ise kentin ihtiyaçları doğrultusunda projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin