Karabük’ün Yenice ilçesinde orman manzaralı Ihlamur Seyir Terasındaki bungalovlarda doluluk oranı Ramazan Bayramı tatilinde yüzde 100’e ulaştı.
Yenice Belediyesi tarafından Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKKA) desteği ile 7 yıl önce hizmete açılan Ihlamur Terastaki bungalov evleri Ramazan Bayramı’nda tatilcilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Tatilcilerin rezervasyonlarını günler öncesinden yapması dolayısıyla seyirlik tepesi ve orman manzarası ile dikkat çeken bungalov evlerdeki doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı.
Öte yandan bungalovlarda konaklayacak olan ziyaretçiler tesiste bölgenin doğa ve yaban hayatının zenginliğini göstermek amacıyla açılan Flora (Bitki) ve Fauna (Hayvan) Müzesini görme imkanı bulacak.
İşletme Müdürü Yaşar Çaylı, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine yaptığı açıklamada, tesiste Ramazan Bayramı’nda yoğunluğun arttığını belirterek, “32 bungalovumuzun tamamı birinci ve ikinci bayram doldu. Üç ve dördüncü günlerimizde yüzde elli civarında doluluk oranına ulaştık. Bundan tabii çok son derece memnunuz. Bu da bize cesaret veriyor. Yapılacak olan yatırımlarımızı da bize teşvik etmek açısından bizi heveslendiriyor açıkçası” dedi.
Ziyaretçilerin çoğunluğunun çevre illerden olduğunu ifade eden Çaylı, tesiste bungalovların yanı sıra müze ve 5 ile 7 metre yükseklikte iki salıncağın bulunduğunu söyledi.
Tesiste yapılan etkinliklerle alakalı bilgi veren Çaylı, “Onun dışında rehber eşliğinde isteyen müşterilerimize doğa yürüyüşleri yaptırıyoruz. Bitki tanıtımını ile ilgili görevli arkadaşlarımız var. Gelen tatilci arkadaşlarımıza dolu dolu günler geçirmelerini sağlayıp, ona göre ağırlıyoruz” diye konuştu.
Bir önceki yıla göre bungalovlarda konaklama oranını yüzde 100 artırdıklarını anlatan Çaylı, düzenledikleri reklam kampanyalarıyla tesisin tanıtılmasına katkı sağladıklarını dile getirdi.
Konaklamaların gecelik kişi başı bin 500 TL olduğunu bildiren Çaylı, “Önümüzdeki yaz boyunca müşterilerimizi artırarak buradan sağlanan gelirle tesiste havuz gibi yatırımlar yapmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.


Ihlamur Seyir Terasındaki bungalovlarda doluluk oranı yüzde 100’lere ulaştı
BARÜ, NAFSA 2026’da Uluslararası İş Birliği Ağını Genişletti
BARTIN (İHA) – Bartın Üniversitesi (BARÜ), Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen dünyanın en prestijli yükseköğretim fuarlarından NAFSA 2026’da 21 ülkeden 30 üniversiteyle ön anlaşma sağlayarak uluslararası iş birliği ağını genişletti.
BARÜ, uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda yürüttüğü çalışmalar kapsamında ABD’nin Orlando kentinde gerçekleştirilen NAFSA 2026 Fuarı’na katıldı. Dünyanın dört bir yanından yükseköğretim kurumları, eğitim kuruluşları ve sektör temsilcilerini bir araya getiren organizasyonda üniversiteyi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yafes Yıldız, Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yirmibeş ve Erasmus Ofisi’nden Öğr. Gör. Murat İpek temsil etti.
“21 Ülkeden 30 Üniversiteyle ön anlaşma”
Türkiye Ulusal Ajansı koordinasyonunda oluşturulan “Study in Türkiye” çatısı altında temsil edilen BARÜ heyeti, başta ABD, Brezilya, İngiltere, Kanada, Çin, Arjantin ve Peru olmak üzere birçok ülkeden üniversite temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirdi.
Akademik iş birlikleri, öğrenci ve personel hareketliliği ile ortak proje geliştirme konularının ele alındığı görüşmeler sonucunda 21 ülkeden 30 üniversite ile ön anlaşma sağlandı. Böylece BARÜ’nün uluslararası görünürlüğü artırılırken, akademik iş birliği ağı da güçlendirildi.
“ABD’de eğitim ve araştırma iş birlikleri görüşüldü”
Fuar kapsamında BARÜ heyeti, ABD’de bulunan Chicago ve Washington eğitim müşavirlikleriyle de bir araya geldi. Görüşmelerde, BARÜ ile ABD’deki yükseköğretim kurumları arasında gerçekleştirilebilecek eğitim ve araştırma iş birlikleri değerlendirildi.
NAFSA 2026 kapsamında yapılan temasların, öğrenci ve akademisyen hareketliliğinin artırılmasına, ortak araştırma projelerinin geliştirilmesine ve sürdürülebilir akademik iş birliklerinin kurulmasına katkı sağlaması hedefleniyor.
BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, uluslararası temasların gerçekleştirilmesinde Türkiye Ulusal Ajansının önemli katkıları bulunduğunu belirterek, yükseköğretim kurumlarının uluslararası platformlarda etkin şekilde temsil edilmesine yönelik desteklerinden dolayı Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı’ya teşekkür etti.

