İç mimar Bartu Can’ın ölü bulunduğu olayda bir şüpheli tutuklandı

Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mart, 2024 04:48 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 32 yaşındaki iç mimar Bartu Can’ın kamp yaptığı çadırın yakınında ölü bulunduğu olayda gözaltına alınan 2 şüpheliden 1’i tutuklandı.
Karadeniz Ereğli ilçesinde geçen yıl 10 Eylül günü iç mimar Bartu Can (32) Yumurta Kayalıkları mevkisinde kamp yaptığı çadırın yakınında ölü bulundu.
İlçe Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada jandarma ekipleri tarafından geçen yıl 19 Eylül günü gözaltına alınan 3 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Jandarma özel ekip kurdu
Çene altından mermi girişi olduğu tespit edilen Can’ın ölümüyle ilgili jandarma tarafından özel ekip oluşturuldu.
Soruşturmayı derinleştiren özel ekip güvenlik kameralarını inceledi.
Plaka tanıma sistemine ait verilerin yanı sına HTS kayıtlarını inceleyen ekipler bölgeye kurulan fotokapanlar ile 30 bin plakayı de inceledi.
Olay tarihinde olay yerinde olduğu tespit edilen K.A. ile M.Ö. ekiplerce gözaltına alındı.
Bartu Can’ın arkadaşlarının ise ifadelerinde silah sesi duyduklarını ancak önemsemediklerini söyledikleri öğrenildi.

Ormana alem yapmaya gitmiş, Bartu Can’ı arka koltukta otururken bulmuş
Gözaltına alınan zanlılardan K.A. olay günü ormana alem yapmak için gittiklerini, bir ara araçtan inerek tuvalet ihtiyaçı için gittiğini, araca geri döndüğünde ise tanımadığı bir kişinin aracın arka koltuğunda oturduğunu söyledi.
K.A. ifadesinde Bartu Can’ın elinde bıçak görünce korktuğunu, bunun üzerine silahıyla havaya ateş ettiğini, silahı beline koymak isterken bir kez daha patladığını anlattı. K.A., Bartu Can’ı kast ederek “İnşallah ölmez” diyerek olay yerinden ayrıldığını anlattı.

Dalgıçlar, çaya attığını söylediği silahı aradı
Zanlı K.A., olay sonrası silahı Ören Çayı’na atttığını söyledi. 6 dalgıç jandarma, 8 komando ve 16 jandarma, özel su altı mıknatısı ve su altı görüntüleme cihazlarıyla birlikte 30 metre genişliğinde 100 metre uzunluğundaki çayda arama yaptı.
Silaha ulaşılamazken önceki aylarda sel felaketi yaşanması sebebiyle çalışmaların zorlaştığı öğrenildi.

Sevk edildiği mahkemece tutuklandı
Jandarmadaki işlemleri tamamlanan şüpheliler M.Ö. ve K.A. güvenlik önlemleri altında Karadeniz Ereğli Adliyesi’ne sevk edildi.
Şüphelilerden K.A. tutuklanırken M.Ö. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Dış kabuğunun üstünde duran asırlık çınar ağacı görenleri şaşkına çeviriyor

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’un İlkadım ilçesinde yer alan ve gövdesi yandıktan sonra dış kabuğu üzerinde hayata tutunan tescilli asırlık çınar ağacı, görenleri hayrete düşürüyor. Dışarıdan bakıldığında içi büsbütün boş olan ve yalnızca dış kabukla ayakta kalan çınar ağacı, üst kollarındaki yeşilliklerle tabiata tutunmaya devam ediyor.

1894’te yapılan Yalı Cami ile yaşıt
Yalı Cami’nin inşa edildiği 1894 yılından sonra büyümeye başladığı iddia edilen çınar ağacı, Buğday Pazarı mevkisinde vatandaşların dinlenme noktası haline gelmişti. Gövdesi bir müddet evvel yandığı öğrenilen ağaç, sırf dış kabuğu üzerinde ayakta kalmayı başardı.

"Hayret verici bir durum"
Ağacı birinci defa gören İstek Dikmen, "Ağacın kurumuş gövdesi içimi burktu fakat üst kısımlarının yeşil olduğunu görünce gözlerime inanamadım. Hayrat verici bir durum. Daha evvel bu türlü bir şey görmedim" dedi.

Koruma altında, kurtarılabilir mi?
Bülent Petek isimli vatandaş ise ağacın bir devir çok görkemli olduğunu söz ederek, "Yandıktan sonra bu halini aldı. Artık hasta bir ağaç. Yıkılma riski var ama Anıtlar Kurulu tarafından müdafaa altına alındı. Gerekli müdahale yapılırsa kurtarılabilir" diye konuştu.
Asırlık ağacın eski yıllarda çok görkemli olduğunu söz eden başka etraf esnafı da gövdesi yanan çınarın yeniden de yeşil kalarak etrafa hoşluk kattığını vurguladı.

Tescilli 20 anıt ağaçtan biri
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Samsun genelindeki 20 anıt ağaçtan biri olarak tescillenen çınar ağacı, 1985 yılında Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Muhafaza Kurulu’nun kararıyla muhafaza altına alındı. Bakanlığın kayıtlarında, ağacın gövdesi yanmadan evvelki görkemli haline dair fotoğraf ve bilgiler de yer alıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.