Karabük Postası tarafından
10 Temmuz, 2015 10:18 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Hüseyin Şirin; Engelli Maaşlarındaki Kesintilerin Tamamen Kaldırılmasını İstedi

ZONGULDAK Engellilerin aldıkları 3 aylık sakat maaşlarında, aile bireyleri üzerinden yapılan gelir tespiti sonucu aile de kişi başı 284 liranın üstünde gelir olması durumunda yapılan kesintiler temmuz ayı sonuna kadar durdu. Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin yaptığı açıklamada “ Bilindiği gibi engellilerin 3 ayda aldıkları sakat maaşları ile ilgili gelir tespiti sonucunda ailesi ile duran engellilerin maaşları kesiliyordu. Yani kişi başına evdeki gelir 284 lirayı geçince bu maaşlar kesiliyordu. Bunu temmuz ayı sonuna kadar durdurdular. Bütün engellilerin talebi bu uygulamanın tekrar gündeme gelmemesi. Ağustos ayından itibaren bu uygulamaya tekrar devam edilirse bundan önce mağdur olan engelliler bundan sonrada mağdur olacaklar. Biz bu konuda hükumetin acil olarak bunu tamamen kaldırmasını gereken düzenlemeyi yapmasını tüm engelli camiası adına talep ediyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Enişte 20 gün önce kendisini tüfekle yaralayan kayınbiraderini tüfekle vurdu

Samsun’da 2 çocuk babası bir kişi 20 gün önce kendisini tüfekle yaralayan kayınbiraderini tüfekle vurarak yaraladı.
Olay, Canik ilçesi Yavuz Selim Mahallesi Muhammet İkbal Caddesi’nde 20 gün önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, B.M. (24), bir kişiyle kavga ettiği sırada araya girerek kavgayı ayırmak isteyen eniştesi H.Y.’ye (25) tepki gösterdi. Bunun üzerine evine giderek tüfeğini alan B.M., yeniden olay yerine gelerek eniştesine ateş açtı. Tüfekten çıkan saçmalarla sol ayağından yaralanan H.Y., olay yerine çağrılan ambulansla Gazi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayın ardından kaçan B.M., Canik İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerinin çalışması sonucu Kuzey Yıldızı Mahallesi’nde suçta kullandığı tüfekle birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan B.M., 9 Ocak’ta Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren B.M., mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ancak B.M.’nin kendisini yine vuracağını duyan enişte H.Y., dün akşam Yavuzselim Mahallesi’nde karşılaştığı kendisini vuran kayınbiraderi B.M.’ye tüfekle ateş açtı. Bacaklarından yaralanan B.M., özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Enişte H.Y. ise Canik İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Bugün Samsun Adliyesine sevk edilen enişte mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin