blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Eylül, 2024 04:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Hürriyet Mahallesine yeni bir kanalizasyon hattı

Bartın’ın Hürriyet Mahallesi’nde yeni bir kanalizasyon hattı yapımına başlandı
Bartın Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri, Hürriyet Mahallesi’nde yeni bir kanalizasyon hattı yapım çalışmaları yürütüyor. Mahallenin altyapı ihtiyacını karşılamak ve kanalizasyon sistemini güçlendirmek amacıyla başlatılan çalışma kapsamında, 200’lük beton borular kullanılarak toplamda 260 metre uzunluğunda yeni bir hat döşeniyor. Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri, çalışmaların en kısa sürede bitirilmesi için yoğun bir mesai harcadıklarını belirtirken, bu süreçte mahalle sakinlerinden sabır ve anlayış beklediklerini ifade ettiler.
Yeni kanalizasyon hattı çalışması, bölgedeki altyapı ihtiyacını karşılamak ve mahalle sakinlerinin sağlıklı bir çevrede yaşamlarını sürdürmelerini sağlaması amaçlanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Rektör Kırışık’tan Kültür ve Turizm Bakanlığına iş birliği ziyareti

Karabük Üniversitesi(KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcıları Nadir Alpaslan ve Dr. Serdar Çam’ı ziyaret etti.
Görüşmede, kültürel mirasın korunması ve turizm alanında yürütülebilecek iş birliği başlıkları ele alındı.
Ziyarette, Karabük Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında ortak proje ve çalışma alanları değerlendirildi.
Kültürel mirasın tespiti ve korunmasına yönelik çalışmalar, turizm odaklı akademik araştırmalar, nitelikli insan kaynağının geliştirilmesine dönük projeler ve kamu politikalarına bilimsel katkı sağlayacak başlıklar gündeme geldi.
Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesi Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KAPGEM) tarafından hazırlanan "Türkiye Maddi Kültür Envanteri Politika Raporu"nu Bakan Yardımcıları Alpaslan ve Çam’a sundu. Raporda, Türkiye’nin maddi kültür varlıklarının tespiti, kayıt altına alınması ve sürdürülebilir politikalarla korunmasına ilişkin değerlendirmelere yer verildi.
Kırışık, ayrıca üniversite bünyesinde yürütülen eğitim, araştırma ve uygulama faaliyetlerine ilişkin bilgi paylaşarak, bölgenin kültürel ve turistik potansiyelinin akademik çalışmalarla desteklenmesinin önemine dikkati çekti.
Bakan Yardımcıları Nadir Alpaslan ve Dr. Serdar Çam ise üniversite tarafından hazırlanan bilimsel raporların kültür politikalarına katkı sunduğunu belirterek, kamu-üniversite iş birliğinin güçlendirilmesinin sektörel gelişim açısından önemli olduğunu ifade etti.
Karabük Üniversitesi, kültürel mirasın korunması ve turizmin geliştirilmesine yönelik kurumlar arası iş birliğini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin