Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Ağustos, 2015 07:02 tarihinde yayınlandı
0

Hurdaya Dönen Araçtan Sağ Çıktılar

KASTAMONU’da tarlaya uçan otomobil, adeta hurdaya döndü. Araç içerisindeki iki kişi, hurdaya dönen araçtan sağ çıktı.
Edinilen bilgiye göre, Kastamonu-İnebolu karayolu Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde Sunta Köprülü Kavşağını geçtikten sonra Batuhan Tanrıverdi (19) idaresindeki 37 PT 337 plakalı ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak tarlaya uçtu. Tarlada kavak ağacına çarparak ancak durabilen araçta, sürücü Batuhan Tanrıverdi ile araç içerisindeki Enes Teknekaya (21), araçtan fırlayarak etrafa savruldu. Yaralılara ilk müdahaleyi yapan sağlık ekipleri, daha sonra yaralıları Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Burada tedavi altına alınan ve hurdaya dönen araçtan sağ çıkan yaralılar Batuhan Tanrıverdi ve Enes Teknekaya’nın ağır yaralandığı ve sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
Kaza mahallinde geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, hurdaya dönen aracı çekici marifetiyle tarladan kurtardı.
Öte yandan, yaşanan kazada yaralılara ilk müdahaleyi yapacak olan ambulanslar ise, şehir merkezinde ambulans olmaması nedeniyle yaklaşık 35 kilometre uzaklıktaki Ağlı ve Seydiler ilçesinden kaza yerine yönlendirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kontrolden tarim araci devrildi 5 yarali COfJSTqc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kontrolden tarım aracı devrildi: 5 yaralı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde “patpat” olarak bilinen motorlu tarım aracının devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.

Kaza, saat 12.30 sıralarında Zonguldak’ın Alaplı İlçesi Güzelyalı köyü Kocakum mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre sürücü Metin K., yokuş aşağı indiği sırada vites değiştirmek için aracı boşa alınca direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan patpat devrilirken araçta bulunan Metin K., Emine K., Melek Ö., Ayten Ç. ve Şengül K. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine Alaplı Belediyesi itfaiye ekipleri, çok sayıda sağlık ambulans ekibi ve jandarma sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Kazayı gören Orhan Can yaşananları şöyle anlattı:

“Ben buradan çıkarken benim önüme geldi, çok hızlı geldi. Ben anladım onun ne olduğunu, hemen kendimi sağa attım. Ondan sonra hanım dedi ki patpat devrildi. Hemen koştum aşağıya. Devrilen patpatı müdahale etmeye çalıştık. Kadınları kaldırmaya çalıştık. Abiyi de kurtarmaya çalıştık çünkü ayağı sıkıştı. Sonra sağlık görevlilerini çağırdık” diye konuştu.

Yaşanan kazanın ardından köylerde yaygın olarak kullanılan patpat tipi tarım araçlarının güvenliği yeniden gündeme geldi.

Bizi sosyal medyadan takip edin