Reklam
Reklam
hukumlu ve yukumlulerin istihdamina yonelik isbirligi protokolunun toplantisini gerceklestirdiler HFLBLGIh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
0

Hükümlü ve yükümlülerin istihdamına yönelik işbirliği protokolünün toplantısını gerçekleştirdiler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı ortasında hükümlü ve yükümlülerin topluma kazandırılması ve istihdamlarının desteklenmesi amacıyla imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, İş-Kur İl Müdürlüğü Makamında ilgili kurum temsilcilerinin iştirakiyle bir kıymetlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Vilayet Müdürü Okan Şentürk ve Vilayet Müdürlüğü idarecileri, Zonguldak M Tipi Açık/Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Orhan Tekfidan, Devrek Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hasan Yılmazer, Zonguldak Kontrollü Hürlük Müdürü Selçuk Aydemir ve Kdz. Ereğli Kontrollü Özgürlük Müdürü Tugay Agboyraz’ın iştirak sağladığı toplantıda hükümlü ve yükümlü bireylerin iş gücü piyasasına entegrasyonunu sağlamak, üretken bireyler haline gelmelerine takviye olmak ve topluma ahenk süreçlerini kolaylaştırmak maksadıyla protokol kapsamında yürütülecek çalışmalar ele alındı.

Yapılan görüşmeler sonunda tahliyesine bir aydan az kalan hükümlü, tutuklu ve yükümlülere iş ve meslek danışmanları tarafından iş aramaya yönelik seminerlerin verilmesi, işe muhtaçlığı olan hükümlü tutuklu ve yükümlülerle kişisel görüşme yapılması, mülakat ve patronla görüşme eğitimlerinin verilmesi, kendi işini kurma hibe projeleri konusunda bilgilendirme yapılması emeliyle bu kapsamda yer alan hükümlü, tutuklu ve yükümlüler belirlenerek eğitim planı oluşturulması kararı alındı.

Toplantı sonunda kurumlar ortası iş birliğinin güçlendirilerek sürdürülmesi ve protokol kapsamındaki faaliyetlerin alanda aktif biçimde uygulanması konusunda mutabakata varıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
amasrada cati yangini evlerindeki cifti vatandaslar kurtardi CMz5x3Wm
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Amasra’da çatı yangını: Evlerindeki çifti vatandaşlar kurtardı

Bartın’ın Amasra ilçesinde bir evin çatısından çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın esnasında evlerinde bulunan çifti vatandaşlar kurtardı.

Amasra ilçesi Kum Mahallesi’nde 6 katlı bir apartmanın çatısında sebebi henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Olayı gören vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi. Alevlerin yükseldiği çatının alt katında yaşayan bir çiftin yardımına ise çevredeki vatandaşlar yetişti. Çifti daireden çıkartan vatandaşlar, yangına müdahale etmeye çalıştı. Çift, olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından apartmanın dışına çıkarılırken, yangın ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin