karabuk
İmsak 06:02
Güneş 07:27
Öğle 13:08
İkindi 16:08
Akşam 18:39
Yatsı 19:59
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Hükümlü ve yükümlülerin istihdamına yönelik işbirliği protokolünün toplantısını gerçekleştirdiler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı ortasında hükümlü ve yükümlülerin topluma kazandırılması ve istihdamlarının desteklenmesi amacıyla imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, İş-Kur İl Müdürlüğü Makamında ilgili kurum temsilcilerinin iştirakiyle bir kıymetlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Vilayet Müdürü Okan Şentürk ve Vilayet Müdürlüğü idarecileri, Zonguldak M Tipi Açık/Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Orhan Tekfidan, Devrek Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hasan Yılmazer, Zonguldak Kontrollü Hürlük Müdürü Selçuk Aydemir ve Kdz. Ereğli Kontrollü Özgürlük Müdürü Tugay Agboyraz’ın iştirak sağladığı toplantıda hükümlü ve yükümlü bireylerin iş gücü piyasasına entegrasyonunu sağlamak, üretken bireyler haline gelmelerine takviye olmak ve topluma ahenk süreçlerini kolaylaştırmak maksadıyla protokol kapsamında yürütülecek çalışmalar ele alındı.
Yapılan görüşmeler sonunda tahliyesine bir aydan az kalan hükümlü, tutuklu ve yükümlülere iş ve meslek danışmanları tarafından iş aramaya yönelik seminerlerin verilmesi, işe muhtaçlığı olan hükümlü tutuklu ve yükümlülerle kişisel görüşme yapılması, mülakat ve patronla görüşme eğitimlerinin verilmesi, kendi işini kurma hibe projeleri konusunda bilgilendirme yapılması emeliyle bu kapsamda yer alan hükümlü, tutuklu ve yükümlüler belirlenerek eğitim planı oluşturulması kararı alındı.
Toplantı sonunda kurumlar ortası iş birliğinin güçlendirilerek sürdürülmesi ve protokol kapsamındaki faaliyetlerin alanda aktif biçimde uygulanması konusunda mutabakata varıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Şubat, 2026 04:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Ovit Dağı’nda kar yağışı etkili oluyor

Rize’nin İkizdere ilçesinde 2640 rakımlı Ovit Dağı’nda kar yağışı etkili oluyor.
Hafta sonu hava sıcaklıklarının düşmesi ile Rize’nin yüksek kesimlerinde kar etkili oldu. İkizdere ilçesine bağlı 2640 rakımlı Ovit Dağı’nda akşam saatlerinde kar yağışı başladı. Kar aralıksız devam ederken, Karayolları’na bağlı ekipler ulaşımın aksamaması için kar küreme çalışmalarını sürdürdü.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre kar kalınlığı Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda 130 santimetre, İkizdere ilçesine bağlı Çağrankaya Yaylası’nda 113, Çamlıhemşin ilçesine bağlı Palovit Yaylası’nda 113 santimetreye ulaştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin