Hobisini tutkuya çevirerek evinin bahçesini tavuk çiftliğine dönüştürdü - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:28
Güneş 06:53
Öğle 13:03
İkindi 16:24
Akşam 19:03
Yatsı 20:23
İftara kalan --:--
hobisini tutkuya cevirerek evinin bahcesini tavuk ciftligine donusturdu OCPYLl4X
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2025 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Hobisini tutkuya çevirerek evinin bahçesini tavuk çiftliğine dönüştürdü

Tokat’ta 22 yıl evvel hobi olarak konutunun bahçesinde tavuk yetiştirmeye başlayan Mehmet Bingöl, beslediği 15 farklı ırktaki tavuklarına gözü üzere bakıyor.

Tokat’ta yaşayan Mehmet Bingöl, 22 yıl evvel Soğucak Bağları Mahallesindeki bahçesinde tavuk yetiştirmeye karar verdi. Yaptığı araştırmalar sonucu renkleri ve uysallığı ile ilgisini çeken “Light Brahma” cinsi tavukları yetiştirmeye başlayan Bingöl, vakitle konutunun bahçesini tavuk çiftliğine dönüştürerek 15 farklı tavuk ırkını beslemeye başladı. Bilhassa “Light Brahma” cinsi tavuklarına büyük ilgi gösteriyor.

“Siyah beyaz tüyleriyle yeşil bahçede görsel şölen oluşturuyor”

Tavuk yetiştirme hobisinin çocukluk yıllarına dayandığını belirten Mehmet Bingcl, “Hayvanlara karşı çocukluktan gelen bir sevgim vardı. Bahçemize ne uygun olur diye araştırdığımda ‘Light Brahma’ tavukları hoşuma gitti. Hem insanlara yakınlıkları hem de uysallıkları bizi etkiledi. Siyah beyaz tüyleriyle bahçede görsel bir şölen oluşturuyorlar. Kanat yapısı, paçaları ve renkleri ile dikkat çekiyor” dedi.

Yerli ırkların korunmasına katkı sağlayan Bingöl, tavuk yetiştiriciliği konusunda etrafına ilham veriyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldak yeni camiinde kadir gecesinin manevi iklimi dualarla yasanacak 3xjf2pCU
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mart, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak Yeni Camii’nde Kadir Gecesi’nin manevi iklimi dualarla yaşanacak

Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Kadir Gecesi dolayısıyla Zonguldak Yeni Camii’nde özel bir Mevlid-i Şerif programı düzenlenerek cemaate sıcak salep ikramında bulunulacak.

Vatandaşların huzur ikliminde buluşması amacıyla Zonguldak Yeni Camii’nde özel bir program icra edilecek. Akşam ile yatsı namazı vakitleri arasında gerçekleştirilecek olan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif programında eller semaya açılarak dualar edilecek. Vakıf medeniyetinin asırlardır süregelen paylaşma ve ikram geleneğini yaşatma gayesiyle, yatsı namazının eda edilmesinin ardından cemaate sıcak salep ikramı yapılacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin