Hobisini tutkuya çevirerek evinin bahçesini tavuk çiftliğine dönüştürdü - Karabük Haber Postası
hobisini tutkuya cevirerek evinin bahcesini tavuk ciftligine donusturdu OCPYLl4X
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2025 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Hobisini tutkuya çevirerek evinin bahçesini tavuk çiftliğine dönüştürdü

Tokat’ta 22 yıl evvel hobi olarak konutunun bahçesinde tavuk yetiştirmeye başlayan Mehmet Bingöl, beslediği 15 farklı ırktaki tavuklarına gözü üzere bakıyor.

Tokat’ta yaşayan Mehmet Bingöl, 22 yıl evvel Soğucak Bağları Mahallesindeki bahçesinde tavuk yetiştirmeye karar verdi. Yaptığı araştırmalar sonucu renkleri ve uysallığı ile ilgisini çeken “Light Brahma” cinsi tavukları yetiştirmeye başlayan Bingöl, vakitle konutunun bahçesini tavuk çiftliğine dönüştürerek 15 farklı tavuk ırkını beslemeye başladı. Bilhassa “Light Brahma” cinsi tavuklarına büyük ilgi gösteriyor.

“Siyah beyaz tüyleriyle yeşil bahçede görsel şölen oluşturuyor”

Tavuk yetiştirme hobisinin çocukluk yıllarına dayandığını belirten Mehmet Bingcl, “Hayvanlara karşı çocukluktan gelen bir sevgim vardı. Bahçemize ne uygun olur diye araştırdığımda ‘Light Brahma’ tavukları hoşuma gitti. Hem insanlara yakınlıkları hem de uysallıkları bizi etkiledi. Siyah beyaz tüyleriyle bahçede görsel bir şölen oluşturuyorlar. Kanat yapısı, paçaları ve renkleri ile dikkat çekiyor” dedi.

Yerli ırkların korunmasına katkı sağlayan Bingöl, tavuk yetiştiriciliği konusunda etrafına ilham veriyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda lastigi firlayan tarim araci takla atti 1 yarali I1gQgqbA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mart, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da lastiği fırlayan tarım aracı takla attı: 1 yaralı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde “patpat” diye tabir edilen tarım aracının lastiğinin yerinden fırlaması neticesinde takla attığı kazada sürücü yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, İnebolu ilçesi Şehit Er Rahmi Yılmazer Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, M.T. idaresindeki “patpat” diye tabir edilen tarım aracının lastiği fırladı. Lastiğin fırlamasıyla savrulan araç takla attı. Kazada sürücü yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralı İnebolu Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kaza anı ise güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, tarım aracının lastiğinin yerinden çıktığı ve aracın savrularak takla attığı görülüyor.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin