karabuk
İmsak 05:45
Güneş 07:10
Öğle 13:06
İkindi 16:17
Akşam 18:52
Yatsı 20:11
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
23 Temmuz, 2015 08:23 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 2dk

Hırsızlar, İşçilerin Hobi Olarak Beslediği Koyunları Çaldı

KASTAMONU ’da bir tekstil firmasına ait bahçeye giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, işçilerin hobi olarak beslediği 12 küçükbaş hayvanı alarak kayıplara karıştı. Edinilen bilgiye göre, Kastamonu-Ankara yolu üzerinde faaliyet gösteren bir tekstil firmasına ait fabrikanın bahçesine sabaha karşı tel örgüleri demir makasla keserek giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, fabrikanın bahçesinde bulunan 9 koyun ve 3 keçiyi alarak kayıplara karıştı. 450 kişinin istihdam edildiği ve her yeri güvenlik kameralarıyla izlenen fabrikanın bahçesine tel örgüleri demir makasla keserek giren ve 12 küçükbaş hayvanı kameralara yakalanmadan araca yükleyen hırsız ya da hırsızlar, emniyet güçlerini ve tekstil firmasının sahiplerini şaşırttı. Çalışanlar ve fabrika yönetimi tarafından hobi olarak beslenen hayvanların çalınması, fabrikada üzüntüye yol açtı. Hırsızlık olayı ile ilgili açıklamada bulunan Fabrika Sorumlusu Tuncer Özdemir, fabrikanın 24 saat boyunca güvenlik kameraları ile izlendiğini belirterek, hırsızların bu kadar rahat hareket etmelerini şaşkınlıkla karşıladıklarını ifade etti. Fabrika bahçesinde hobi olarak hayvan beslediklerini söyleyen Tuncer Özdemir, “Hobi olarak beslediğimiz hayvanlar ile personelimiz aralarında bir nevi bağ kuruyor. İş temposunun ardından verilen molalarda kendilerini de köylerinde, evlerinde gibi hissetmelerini sağlayan küçük bir yaşam alanı oluşturduk. Hayvanlarımızın maddi bir değeri yok ancak çalınmış olması yine de bizi üzdü” dedi. Özdemir, şöyle devam etti: “Fabrika bahçesine kör noktadan tel örgüler demir makasla kesilerek girilmiş. Hırsızlar güvenlik kameralarının görüş açısı çok iyi hesaplamış. Duvar dibinde kör noktadan tel örgüler yatırılarak içeride bulunan 9 koyun ve 3 keçi olmak üzere 12 küçükbaş hayvan aynı güzergâhtan geriye doğru çıkarılıp çalınmış. Olayı sabah hayvanların çalındığını fark eden personelimizin uyarmasıyla öğrendik. Jandarmaya haber verdik. Burada ve çevrede incelemelerde bulundu. İş yeri kamera görüntülerine bakıldı. Hayvanların bir araca yüklenerek götürüldüğünü tahmin ediyoruz. 12 küçükbaş hayvanı çalan kişi ya da kişilerin bir an önce bulunmasını ve en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz” Özdemir, ayrıca hırsızlık olayından sonra güvenlik tedbirlerini daha da artıracaklarını söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
kampus iftarlari etkinligi gencleri ayni sofrada bulusturdu KmJglpyi
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mart, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

“Kampüs İftarları” etkinliği gençleri aynı sofrada buluşturdu

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Enes Efendioğlu, Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen "Kampüs İftarları" programında gençlerle iftar sofrasında bir araya gelerek Ramazan’ın paylaşma ve dayanışma ruhuna dikkat çekti.
Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı dolayısıyla "Kampüs İftarları" programı düzenlendi. İftar programına Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Enes Efendioğlu, Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük ile çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. Gençlerle aynı sofrada iftar yapan Genel Müdürü Efendioğlu, Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma duygularını güçlendirdiğini belirterek üniversite kampüslerinde düzenlenen iftar programlarının gençleri bir araya getirdiğini ifade etti.
Rektör Yardımcısı Küçük ise öğrenci topluluklarının yürüttüğü projelerin bu başarıda önemli rol oynadığını ifade ederek, öğrencilerin proje ve faaliyetlerini çeşitlendirerek üniversitenin başarılarını artırmaya devam etmeleri gerektiğini söyledi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Sami Kuşcu da üniversitenin son dönemde ÜNİDES programında üst sıralarda yer almasının önemli bir başarı olduğunu belirtti.
İftarın ardından "Kampüste Ramazan Bereketi" etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, Hacivat-Karagöz ve Aşık ile Maşuk gösterileri katılımcılardan ilgi gördü. Etkinlik boyunca öğrencilere çeşitli ikramlar yapıldı. Öğrenci toplulukları kurdukları stantlarda projelerini tanıttı.
Programın son bölümünde ise üniversiteli gençlerle ÜNİDES buluşmaları gerçekleştirildi. Gençlerin proje ve fikirlerini paylaşma imkanı bulduğu buluşmada, gençlik çalışmalarına yönelik değerlendirmeler yapıldı.
Programa; Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Sena Aygül, Genel Müdür Yardımcıları Tarık Karkınçam, Tuncay Ulusan ve M. Tayyip Kahyaoğlu katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin