Karabük Postası tarafından
07 Haziran, 2023 14:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Hibe Desteği İçin Son Başvuru Tarihi 9 Haziran

Engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve engelliler ile eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verilecek. Girişimcilik faaliyetinde bulunmak isteyen vatandaşlar, 9 Haziran’a kadar  Karabük İŞKUR Müdürlüğüne başvuru yapabilecek. Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Karabük İl Müdürü  Mustafa Çalış, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarından “Engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve engelliler ile eski hükümlülerin kendi işini kurmaları” için hazırlanacak projelere destek verileceğini  söyledi. 2023/2.Dönemi Engelli ve Eski Hükümlü Proje başvurularının  devam ettiğini ifade eden Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Çalış,  engelli hibe başvuruları için 9 Haziran 2023 tarihi saat 23:59’a kadar e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden online olarak başvuru yapılabileceğini, diğer projelerin ise 9 Haziran 2023 tarihi mesai saati sona erene kadar il müdürlüğüne  veya  hizmet merkezlerine bir  asıl ve bir  kopya olarak elden verileceğini veya posta ile gönderileceğini belirterek,  “Ancak eski hükümlü kendi işini kurma hibe desteği başvurularını ise Adalet Bakanlığı’nın ilgili birimleri (Denetimli Serbestlik Müdürlükleri, Koruma Kurulları gibi) aracılığı ile il müdürlüğümüze iletilmesi gerektiğinden eski hükümlünün doğrudan kendisinin yapacağı başvurular dikkate alınmayacak ve proje sahibine iade edilecek” dedi. Müdür Çalış; “İl Müdürlüğü tarafından yapılacak kontrollerde bilgi ve belge eksikliği olan projeler sistem üzerinden iade edilecektir. İade edilen projeler eksik bilgi ve belgelerin tamamlanması şartıyla sistem üzerinden 03 Temmuz 2023 tarihine kadar tekrar gönderilebilecektir” dedi.  (Haber Merkezi)  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 04:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’da gasp ettikleri telefonla dudak dolgusu yaptıran 2 kadın yakalandı

Samsun’un Atakum ilçesinde 17 yaşındaki bir kızın cep telefonunu gasp ettikleri iddia edilen 2 kadın şüpheli, polis ekiplerince yakalandı. Şüphelilerin gasp ettikleri telefonu satarak bir güzellik merkezinde dudak dolgusu yaptırdıkları ortaya çıktı.
Olay, Atakum ilçesi Körfez Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Y.E. (17) isimli mağdur, E.Y. (26) ve R.Ş.A. (25) tarafından bir eve götürüldü. Burada darp edilen genç kızın iPhone marka cep telefonu gasp edildi. Şüphelilerin, gasp ettikleri telefonu yaklaşık 20 bin liraya sattıkları ve elde ettikleri parayla bir güzellik merkezinde dudak dolgusu yaptırdıkları belirlendi.
Atakum Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerince yürütülen çalışma kapsamında E.Y. ve R.Ş.A. gözaltına alınarak emniyete götürüldü. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden R.Ş.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. E.Y. hakkında ise elektronik kelepçe takılarak ev hapsi kararı verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin