Reklam
Reklam
heyelani goren koyluler buyuk sok yasadi vdvFlUjJ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ekim, 2024 12:22 tarihinde yayınlandı
0

Heyelanı gören köylüler büyük şok yaşadı

Rize’nin Çayeli ilçesi Büyükköy beldesinin Derecik köyünde bugün sabah saatlerinde yaşanan heyelanı gören köy halkı büyük korku ve panik yaşadı.

Şiddetli yağışlar sonrası yaşanan heyelanda bölgede 15 Temmuz 2021 tarihinde yaşanan afette boşaltılan 2’şer katlı 2 boş bina yıkılırken, dere yatağına akan toprak nedeniyle derenin ağzı kapandı ve bir gölet oluştu. İhbar üzerine bölgeye gelen AFAD görevlileri, alanda güvenlik önlemi alarak inceleme başlattı. Göletin taşması halinde bölgenin sel riski altında olduğu da bildirildi.

Heyelan nedeniyle yıkılan evlerden birinin sahibi olan Menderes Ofluoğlu, daha öne tutulan risk raporu nedeniyle binalarda kimsenin olmadığını dile getirerek “Yöremiz zaten heyelan bölgesi. Sabaha karşı 5.00 gibi bu afeti yaşadık. Amcamın oğlu kopan evlerin bir tanesindeydi. Durulmaz raporu verildiği için kalmıyor burada ama bazen gelip gidiyor. O nedenle akşam 21.00 sırlarında evden ayrılmıştı” dedi.

Heyelanın yaşandığı Derecik köyü muhtarı Ramazan Küçüksarı ise bölgeye gittiğinde heyelanın boyutunun kendisini şoke ettiğini dile getirerek “Sabah 6.00 sıralarında büyük bir korkuyla uyandık. Bir amcamız arayarak yolun kapandığını, heyelan olduğunu söyledi. Hemen apar topar buraya geldim. Bölgeye geldiğimde adeta böyle şaşırdım yani. Dağın yürüdüğünü gördüm. Evler tamamen yok olmuş. Evlerde kimse yoktu. Bir vatandaşımız vardı. O da gece geç saatlerde evi boşaltmış” diye konuştu.

2021 yılında bölgede yaşanan heyelanlar nedeniyle yıkılan binalar hakkında daha önce boşaltma kararı çıkartıldığının altını çizen Küçüksarı “Bu bölge 2021’deki büyük afetlerde büyük zarar görmüştü. Evler AFAD’ımız tarafından tahliye edilmişti. Bir vatandaşımız sadece tahliyeyi kabul etmemişti. O ev de yine yıkıldı tahliyeyi kabul etmeyen vatandaşımızın evi. İşte can kaybımız yok. Çok şükür ona şükrediyoruz. Ama kurallara uymak lazım. AFAD buraya oturulamaz raporu verdiyse bu evlere kimsenin oturmaması lazım. Bunun örneği burada yaşandı” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
safranboluda spor aski engel tanimaz senligi coskusu xSbHn8wi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2026 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da “Spor Aşkı Engel Tanımaz” şenliği coşkusu

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, Engelliler Haftası kapsamında “Spor Aşkı Engel Tanımaz Şenliği” gerçekleştirildi.

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde Safranbolu İlçe Stadyumu’nda düzenlenen etkinliğe özel bireyler, çeşitli kurum temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Programda konuşan Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç, Gençlik Hizmetleri Müdürü Hüseyin Bilicioğlu ve Karabük Sakatlar Derneği Başkanı Muhittin Yılmaz, engelli bireylerin sosyal yaşama katılımının önemine dikkati çekerek sporun birlik ve dayanışmayı güçlendirdiğini ifade etti.

Şenlik kapsamında çeşitli spor etkinliklerinin yanı sıra uçurtma şenliği, ebru sanatı çalışmaları ve sosyal aktiviteler düzenlendi.

Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte özel bireyler gönüllerince eğlenirken, program sonunda organizasyona katkı sunan kurum ve gönüllülere teşekkür edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin