Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Eylül, 2018 13:21 tarihinde yayınlandı
0

HES için ikinci dava açılacak

Şeker Kanyonu’nda  kurulacak  HES’e yapılan itirazları reddeden İl Genel Meclisi’nin kararına karşı ikinci bir dava açılacak. 6 Şubat 2018 tarihinde İl Genel Meclisi, üç karşı oya karşı TM Enerji Şirketi’nin inşaat başvurusunu kabul etmişti. Bunun üzerine Yenice Platformu öncülüğünde yapılan çalışmalardan sonra karara itiraz edilmiş ve bu arada da Kastamonu İdare Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Yapılan itirazların Ağustos ayında kabul edilmesinden sonra ikinci bir davanın açılması hazırlıklarına başlandı. Yazıköy ve Tır  Muhtarlarının adına önümüzdeki  günlerde İl Genel Meclisi’nin kararına ilişkin dava açılacak.

Davayı takip eden Avukat Hüseyin Aksoy’un yoğun bir hazırlık içinde olduğu öğrenildi. İkinci davada Kastamonu İdare Mahkemesi’nde açılacak.

Öte yandan merkezi Ankara’da bulunan Ormancılar Derneği’nin de olaya müdahil olacağı sanılıyor.

24 Haziran seçimlerinin ardından Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, konuyu gerekirse Cumhurbaşkanına kadar götüreceğini ve takipçi olacağını açıklamıştı. Karabük Milletvekilleri Niyazi Güneş ile Hüseyin Avni Aksoy’un da HES’e karşı Yenicelilerin mücadelesini destekledikleri belirtilmişti.

İl Genel Meclisi’nin Ağustos ayındaki oturumunda Ergün Özgün, Mehmet Ören ve Hasan Yıldırım itirazların kabulü yönünde oy kullanmışlardı. CHP’li üye Metin Çakır  oylamaya katılmamıştı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kdz ereglili ogretmenler turkiyenin en iyi 24 dijital egitim projesine girdi 66wMSWQx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kdz. Ereğlili Öğretmenler Türkiye’nin En İyi 24 Dijital Eğitim Projesine Girdi

Ankara’daki ulusal konferansta 800 başvuru arasından sıyrılan iki eğitimci, dijital ekosistem projeleriyle ilçeye büyük gurur yaşattı.

Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Dr. Birsen Güneri ile Kdz. Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi öğretmeni Müzeyyen Merve Bakangöz, büyük bir başarıya imza attı. Avrupa Birliği destekli, Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF iş birliğiyle yürütülen “Öğretmen Eğitimi Dijital Ekosistemi Projesi” kapsamında düzenlenen ulusal konferansta ilçeyi temsil eden öğretmenler, hazırladıkları çalışmalarla dikkat çekti.

“İyi Uygulama Örnekleri” arasına seçildiler

Ankara’da 5-6 Mayıs 2026 tarihlerinde gerçekleşen programda öğretmenlerin sunduğu projeler, Türkiye genelinde 800 başvuru arasından seçilen en iyi 24 çalışma arasına girdi. Bu sonuçla Kdz. Ereğli’nin dijital dönüşüm ve teknoloji odaklı eğitim vizyonu ulusal düzeyde tescillenmiş oldu.

“Çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, “Çağın gerekliliklerine uygun, teknolojiyle bütünleşmiş bir eğitim anlayışını ilçemizde yaygınlaştırmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Öğretmenlerimizin ulusal düzeyde böylesine önemli bir platformda iyi uygulama örnekleriyle yer alması bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Kdz. Ereğli olarak akademik başarıların yanında dijital yetkinlikleri yüksek, yenilikçi eğitim ortamları oluşturmayı önemsiyoruz. İlçemizi başarıyla temsil eden kıymetli öğretmenlerimizi tebrik ediyor, emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin