Hem Suçlu, Hem Güçlü - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Temmuz, 2014 14:53 tarihinde yayınlandı
0
0

Hem Suçlu, Hem Güçlü

197 Promil Alkollü Çıkan Sürücü, Gazeteciye Sopayla Saldırmaya Çalıştı 

Karabük’te, 197 promil alkollü çıkan sürücü, polislere zor anlar yaşatırken, kendisini çeken muhabire sopayla saldırmaya çalıştı.
Vatandaşların ihbarı sonucu Albay Karaoğlanoğlu caddesi üzerinde sivil ekipler tarafından durdurulan 78 BR 431 plakalı otomobilin sürücüsü Mehmet A.Y. ve Ekrem Y. isimli şahıs polislerden kurtulmak için uzun uğraş verdi. Ayakta durmakta güçlük çeken iki şahıs, aracın emanet olduğunu belirterek dakikalarca sivil ekibe dil döktü. Sivil ekipler tarafından çağrılan trafik polisleri tarafından alkolmetre ile ölçümü yapılan sürücü Mehmet A.Y’nin 197 promil alkollü olduğu tespit edildi. Sürücü bu sırada kendisini görüntüleyen İHA ekibine aracından aldığı sopayla saldırmaya çalışırken, polisler tarafından yere yatırılarak kelepçelendi. Etrafına küfürler sarf eden otomobil sürücüsü polis otosuna konularak 3 Nisan polis karakoluna getirildi, arkadaşı Ekrem Y. ise gözyaşları içinde trafik polislerine yalvararak aracın emanet olduğunu söylese de aracı kurtaramadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
baruden israile yasal duzenleme tepkisi jIklJv1s
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ’den, İsrail’e yasal düzenleme tepkisi

Bartın Üniversitesi (BARÜ) tarafından İsrail Parlamentosu’nun idam cezasına ilişkin yasa hakkında kamuoyu açıklaması yapıldı

Açıklamada, “Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörlüğü, İsrail tarafından Filistinlilere yönelik idam cezasını öngören yasal düzenlemeyi evrensel insan hakları ilkeleri bağlamında derin bir kaygıyla karşılamaktadır. Söz konusu tasarı, başta İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ve Medeni ve Siyasi Haklara İlişkin Uluslararası Sözleşme olmak üzere, uluslararası hukukun temel metinleriyle açıkça çelişmektedir.

Bu yasal düzenleme belirli bir etnik ve dini gruba yönelik özel bir infaz mekanizması tesis etmesi bakımından uluslararası hukukun eşitlik ilkesini ve ayrımcılık yasağını ihlal etmektedir. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) İsrailli üst düzey yöneticiler hakkındaki mevcut kararları ışığında değerlendirildiğinde, bölgedeki sistematik hak ihlallerini ve ayrımcı politikaları yasal bir zeminde kurumsallaştırma riski taşımaktadır. Yalnızca bölgesel güvenliği değil, uluslararası normların aşınmasına yol açarak küresel barış ve istikrarı da doğrudan tehdit etmektedir.

Bartın Üniversitesi Rektörlüğü olarak insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkeleriyle bağdaşmayan bu düzenlemeyi en güçlü şekilde kınıyoruz. İlgili yasanın ivedilikle yürürlükten kaldırılması gerekliliğini vurguluyor; başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere tüm uluslararası kuruluşları ve küresel kamuoyunu, bu hukuka aykırı adımın uygulanmasını engellemek üzere gerekli uluslararası mekanizmaları işletmeye davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin