blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Ekim, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Hayvan pazarı şap hastalığı nedeniyle kapatıldı

Amasya’da hayvan pazarı şap hastalığı nedeniyle süreksiz olarak kapatıldı.
Kentte şap hastalığında artış olması üzerine hastalığın yayılımını önlemek emeliyle hayvan pazarının kapatılmasına yönelik önlem alındı.
Amasya Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "İlimiz merkez ve ilçelerimizde şap hastalığına bağlı mihrakların artması nedeniyle 5996 sayılı veteriner hizmetleri, bitki sıhhati, besin ve yem kanununun 4. hususu ve şap hastalığının denetimine ait yönetmeliğine nazaran 08.10.2025 tarihli ve 2025/10 sayılı hayvan sıhhat zabıtası komitesi kararı gereği merkeze bağlı ’Amasya Belediyesi Hayvan Satış Yeri’ ikinci bir emre kadar kapatılmıştır" tabirlerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Aralık, 2025 04:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Tokat Belediyesi’nde dinleme cihazı soruşturmasında 2 kişi tutuklandı

Tokat Belediyesi’ne ait Canikli Konağı’nda yapılan kontrollerde dinleme cihazı bulunmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında biri dışarıdan hizmet veren, biri belediye personeli iki şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Tokat belediyesi’nde güvenlik birimlerince yapılan kontrollerde Canikli Konağı’nda bir dinleme cihazı tespit edildi. Durumun bildirilmesi üzerine Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde adli ve teknik inceleme başlatıldı, konak güvenlik altına alındı. Soruşturma kapsamında belediye personellerinin de ifadeleri alındı. Olayla ilgili gözaltına alınan dışarıdan belediyeye bilgi işlem hizmeti veren E.Y. ile belediye bilgi işlem personeli Y.Y., adliyeye sevk edilmelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin