Artvin’in denize kıyısı olmayan Yusufeli ilçesinde denizi görmeyen minik öğrencilerin istekleri yerine getirildi.
Yusufeli ilçesi Kılıçkaya köyü ilkokulu anasınıfı öğrencileri, öğretmenlerinin ve ailelerin birlikte yaptığı program kapsamında kendilerine 170 km uzaklıkta bulunan denize kıyısı olan Hopa ilçesine götürüldü.
Hopa merkez Kopmuş Halk Plajında denize ayaklarını sokan minik öğrenciler sahilde yürümenin ve taşlarla oynamanın keyfini çıkardı. Deniz kenarında zaman geçiren öğrenciler daha sonra ilçe merkezinde bulunan lunaparka giderek aileleriyle birlikte çarpışan otolara ve diğer oyun aletlerine binerek gönüllerince eğlendi.
Anasınıfı öğrencilerini denizi göstermek için geldiklerini ifade eden öğrenci velisi Songül Hayat “Bizim yaşadığımız yerde deniz yok. Çocuklarımız da çok istiyorlardı. Onlara farklı bir anı kalsın istedik. Deniz sonrasında lunapark etkinliği yapalım dedik. Çocuklar çok eğlendiler çok mutlu oldular. Deniz onlar için çok farklı geldi. İlk defa görüyorlar” dedi.
Çocukların köyde yaşadığını aktivite anlamında kısıtlı olduğunu vurgulayan Hayat, bu tür etkinliklerin çocukları çok mutlu ettiğini ve farklı bir deneyim yaşadıklarını söyledi.
Anasınıfı öğrencisi Pamuk Miray Yarar, denizi ilk defa gördüğünü ve çok dalgalı olduğunu belirterek hiç korkmadığını ifade ederken, Zümra Hayat ise çok eğlendiğini ve taşlarla oynamayı sevdiğini, denize girdiği için üzerinin ıslandığını söyledi.


Hayatlarında ilk kez denizi görüp ayaklarını suya soktular
Safranbolu’da Mayıs sonunda kar sürprizi: Yüksekler beyaza büründü
Karabük’ün Safranbolu ilçesinde mayıs ayının son günlerinde etkili olan kar yağışı şaşkınlık oluşturdu. Kent genelinde sağanak yağış görülürken, yüksek rakımlı bölgeler beyaz örtüyle kaplandı.
Safranbolu ilçesinin 1700 rakımlı Ömür Ahmet Kıran mevkisinde gece saatlerinde hava sıcaklığının aniden düşmesiyle birlikte kar yağışı etkili oldu. Bölgede bulunan çam ağaçları ve zemin kısa sürede beyaza bürünürken, ortaya kartpostallık görüntüler çıktı.
Karlı zemine günün tarihini yazdı
Kar yağışına bölgede yakalanan Sezer Aksoy, mayıs ayının sonunda karşılaştığı manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Yaşadığı anı ölümsüzleştirmek isteyen Aksoy, karla kaplanan zemine parmağıyla “30.05.2026” yazarak bu sıra dışı anı kayıt altına aldı. Daha sonra karla kaplı ahşap terasa çıkan Aksoy, cep telefonu kamerasına yaptığı açıklamada, “Selam arkadaşlar. Bugün 30 Mayıs 2026, gece saatleri. Böyle güzel bir manzarayla karşılaştık. Çok güzel kar yağmış” ifadelerini kullandı.
Korkulukların üzerinde biriken karları havaya fırlatarak karın keyfini çıkaran Aksoy’un eğlenceli anları da arkadaşı tarafından görüntülendi.
Meteoroloji yetkililerinin günler öncesinden yaptığı sıcaklık düşüşü uyarılarının ardından yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, mayıs ayının son günlerinde bölgede nadir görülen görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Kar yağışıyla birlikte Safranbolu’nun yüksek kesimlerindeki ormanlık alanlar yeniden kış manzarasına kavuştu.

