Dün hayatını kaybeden Trabzonspor Kulübü kurucularından 93 yaşındaki Nizamettin Algan için Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde merasim düzenlendi. Trabzonspor Kulübü kurucu üyelerinden, eski asbaşkanı, eski sicil ve divan heyeti lideri ve en uzun müddet vazife yapan yöneticilerinden olan Nizamettin Algan, bir müddettir Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi görüyordu.
Algan için yapılan merasime Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas ve yöneticiler, Trabzonspor Divan Şurası Lideri Ali Sürmen, Trabzonspor eski lideri Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor Teknik Yöneticisi Nenad Bjelica, Trabzonsporlu futbolculardan Uğurcan Çakır, Abdülkadir Ömür ile Hüseyin Türkmen, ailesi, yakınları ve Trabzonspor topluluğundan isimler katıldı.
Törende konuşan ve “Trabzonspor Kulübü’nün kuruluş yıllarında çok kıymetli misyonlar alan Nizamettin Amcamızı kaybetmenin derin ıstırabı içerisindeyiz” diye kelamlarına başlayan Bordo-Mavili kulübün Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, “Moralimiz bozuk, tansiyonlu bir formda yanına ne vakit gitsek rahatlamış bir halde geri dönerdik. Olaylara çok farklı bir bakış açısı vardı. Bize her vakit yol gösterici olmuştur. Kendisine tekrar rahmet diliyorum. Tüm topluluğun başı sağ olsun” dedi.
Trabzonspor Divan Şurası Lideri Ali Sürmen ise “Yaşının ilerlemiş olmasına karşın benim ondan aldığım büyük dersler oldu. Trabzonspor’a ufak bir katkımız olduysa onun bize gösterdiği yolda yürümekten ötürü Trabzonspor’a katkımız olmuştur. Tüzük konusunda o kadar hassastı ki ilerlemiş yaşına karşın kurullara bu tüzüğü okur, bilgi verir ve kusurlarımızı düzeltirdi. ’Camiaları yücelten başarısı kadar kıymetlerine saygıdır’ derdi” diye konuştu.
Tören sonrası Nizamettin Algan’ın cenazesi, öğlen namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası Trabzon’daki aile kabristanlığında toprağa verilecek.


0
Hayatını kaybeden Trabzonspor’un kurucularından Nizamettin Algan için merasim düzenlendi
0
0
Karabük 1.Amatör Lig’de şampiyon Safranboluspor
Karabük 1.Amatör Futbol Ligi’nde şampiyon Safranboluspor oldu.
Karabük 1.Amatör Lig Play Off Finali’nde Eskipazar Belediyespor ile karşılaşan Safranboluspor mücadeleyi 2-1 kazanarak Karabük’ü Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) temsil etmeye hak kazandı.
Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu’nda oynanan final mücadelesini 2-1 kazanan Safranboluspor şampiyon olarak önümüzdeki sezon Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek.
Safranboluspor iki sezon önce Bölgesel Amatör Lig’de yer almıştı. Mor turunculu ekip İki yıl aranın yeniden Bölgesel Amatör Lig’e geri döndü.

