Karabük Postası tarafından
14 Ekim, 2014 15:03 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

“Hayat Boyu Öğrenme Programı ve Yaşlı Bakım Eğitimi” Konferansı

Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans salonunda Huzur Evi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından “Hayat Boyu Öğrenme Programı Yaşlı Bakım Eğitimi” konferansı verildi.

Konferansa, Karabük Yücel Huzurevi Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Av. Fazilet Demirezen, Hayat Boyu öğrenme programı Yaşlı Bakım Eğitimi projesinde yer alan yabancı konuklar, Karabük Yücel Huzurevi sakinleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.   Huzur Evi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülay Günay yaptığı sunumda; “Yaşlanmak ayrıcalıksız her insanda ve her canlıda görülen tüm işlevlerde azalmaya neden olan insanoğlunun ve canlıların karşılaştığı evrensel durumlardır. Her ülkede toplam nüfus içerisinde 65 yaş ve üstündeki birey sayısı, diğer yaş gruplarına göre hızlı bir artış göstermektedir. Türkiye’de yaşlanan ülkeler arasında yer almaktadır. Yaşlı nüfusun artışı bakım sorununu ortaya çıkarmaktadır” diyerek Yaşlı bakımı, Meslek Elemanının Görevleri, Mesleğin Gerektirdiği Özellikler, Çalışma Ortamı ve Koşulları hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Yaşlı nüfus oranının artışına paralel olarak bu alanda çalışabilecek nitelikteki kişilere de aynı oranda ihtiyaç olacağını vurgulayan Sayın Günay,  Karabük Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakımı bölümünde okuyan öğrencilere gelecekte bu mesleğin püf noktaları hakkında nitelikli birer teknik eleman olabilmeleri için eğitim verildiğini belirtti. Sunumun ardından Karabük Yücel Huzurevi Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Av. Fazilet Demirezen, İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülay Günay’a çiçeklerini takdim etti. Son olarak, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 2.sınıf öğrencisi Genç Girişimciler Kulübü Başkanı Yasin Ali Hürtürk, ‘Bu Günün Gençleri Dünün Gençleri’ projesi kapsamında geçen sene yapılan etkinlikler hakkında bilgiler verdi ve bu sene de bu projenin devamını getireceklerini belirtti.  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Kasım, 2025 20:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Tosya’da 2 sanığa uyuşturucu ticaretinden 15’şer yıl hapis ve para cezası

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde uyuşturucudan tutuklanan 2 sanık, 15’er yıl mahpus ve 150’şer bin lira isimli para cezasına çarptırıldı.
Tosya İlçe Emniyet Müdürlüğünce haziran ayında düzenlenen operasyonda, İstanbul’dan uyuşturucu getirdikleri gerekçesiyle A.Ç. ve M.B.’nin ikametlerinde yapılan aramalarda 137,5 gram sentetik kannabinoid ile 100 mililitre sıvı amfetamin ele geçirilmiş, iki kuşkulu çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. 3. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan iki sanık, suçlamaları reddederek beraat talep etti.
Sanıklar, duruşmada mahkeme heyetinin verdiği kararla "uyuşturucu unsur ticareti yapmak" kabahatinden 15’er yıl mahpus ve 150’şer bin lira isimli para cezasına mahkum edildi. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin