Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Havuz mu? İnşaat Alanı mı?

Günlük Yayın: 27.03.2023 16:43
Havuz mu? İnşaat Alanı mı?

Yeşil Mahalle girişinde ve Endüstri Meslek Lisesi’nin karşısında bulunan alanda 2017 yılında temeli atılarak yapım çalışmalarına başlanan ancak Müteahhit firmanın işi bırakması ile çalışmaları duran Tapu Kadastro İl Müdürlüğü binasının inşaatı belirsizliğini korurken, inşaatın temelinin su ile dolması adeta yüzme havuzunu andırıyor

Karabük’te hiç bir işin doğru düzgün gitmediğinin ya da yapılmadığının bir örneği daha yaşanıyor. 2017 yılında Yeşil Mahalle girişinde ve Endüstri Meslek Lisesi’nin karşısında bulunan alanda temeli atılan Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü binasının yapım işi Müteahhit firmanın işi bırakması ile birlikte durdu. Ancak gelinen süreçte inşaatla ilgili herhangi bir çalışma yapılmazken, inşaatın temelinin su ile dolması adeta yüzme havuzunu andırıyor.

İNŞAAT ALANI ATIL VAZİYETTE DURUYOR
Tapu Kadastro İl Müdürlüğü binasının temelinin atıldığı günden buyana atıl bir şekilde kalan inşaat alanı ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmadı. Yedinilen bilgilere göre; inşaatın Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne devredildiği ifade edilirken, Genel Müdürlüğünde dosyayı Toplu Konut İdaresine (TOKİ) devrettiği, TOKİ’nin de çalışmaları ihale aşamasına getirdiği ancak 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler nedeniyle işin beklemeye alındığı öğrenildi.

AKSOY SORU ÖNERGESİ VERMİŞTİ
Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy geçtiğimiz yıl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına Tapu Kadastro İl Binası inşaatı ile ilgili soru önergesi vermişti.
Aksoy soru önergesinde; “Karabük ilinde 2017 yılında temeli atılan tapu Kadastro İl Müdürlüğü bina inşaatı, dere yatağı üzerine konumlandırıldığı için, ihaleyi alan müteahhitler kazdıkça temelinden su çıktığı için inşaatın yapımına devam etmemişlerdir.
Ödenek çıkartılarak başlanan ve yarım bırakılan yapım işi, 2017 yılından beri içi su dolu çukur halinde durmaktadır.
Bu durumda;
1. İhalesi yapılarak ödenek çıkartılan, fakat yarım kalan inşaatın bitirilmesi planlanmakta mıdır?
2. Binanın dere yatağı üzerine yapılmasından vazgeçildi ise, şu anda orada bulunan içi su dolu çukur alanı iyileştirme ve güvenli bir alana dönüştürme çalışmaları planlanmakta mıdır?” ifadelerine yer verirken,
Bakanlıktan verilen cevap da ise; ” Karabük Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü hizmet binasının ihalesi 04.06.2018 tarihinde gerçekleştirilmiş olup,10.07.2018 tarihinde yer teslimi yapılarak işe başlanılmıştır. Yüklenici 7161 sayılı kanun kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığının uygun görüşü ile sözleşmeyi yeni yükleniciye devretmiştir.
Söz konusu sözleşme Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 4735 sayılı kanunun 20, 22 ve 26. maddeleri doğrultusunda 09.04.2021 tarihinde feshedilmiştir. 2022 yılı Yatırım Programının sonucuna göre işin devam edip etmeyeceği değerlendirilecektir” denildi.

DEVLETİN KAYNAKLARI YİNE İSRAF MI EDİLİYOR?
ÜTüm bu yaşanan gelişmelerle birlikte Toplu Konut İdaresine Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından devredilen işin ihalesinin ne zaman yapılacağı merakla beklenirken, yıllardır atıl bir şekilde kalan inşaat alanı ile ilgili vatandaşlar devletin kaynaklarının her zaman olduğu gibi yine israf edildiğini ifade ettiler ve konuyla ilgili olarak yetkililerin bir an önce çalışma yapmasını istediler. (Nurettin Acar)

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

81 İl Karabük Üniversitesinde Buluşacak

Karabük Yayın: 20.05.2024 12:59
81 İl Karabük Üniversitesinde Buluşacak

Çeşitli sergiler, sanat etkinlikleri, konserler, yöresel gösteriler, halk oyunları ve yöresel lezzetlerin sergileneceği ve 81 ilin tanıtımın yapılacağı KBÜFEST, 21 Mayıs 2024 Salı günü saat 11.00’de 81 il tanıtım stantları ve öğrenci kulüpleri stantları açılışı ile başlayacak.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcılar, 81 ilin güzellikleriyle KBÜFEST ile Karabük Üniversitesi’nde bir arada olacak.

Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek KBÜFEST, 21-22 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek.

Türkiye’nin kültürel zenginlik ve çeşitliliğini ortaya koyacak KBÜFEST’te 81 ilin stantları açılarak illerin tanıtımı gerçekleşecek.

Etkinlik kapsamındaki çeşitli sergiler, sanat etkinlikleri, konserler, yöresel gösteriler, halk oyunları ve yöresel lezzetler festivalde yer alacak.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, KBÜFEST’in katılımcılar arasında kültürel değerlerin tanıtılmasını hedeflediklerini belirterek, “Burada 81 ilimizin özelliklerinin, kültürünün, değerlerinin tanıtılmasını amaçlıyoruz. Bu da bizim için son derece önemli. 81 ilimiz stantlar açarak kendi illerinin tanıtımlarını yapacak. Bu etkinliklere ilave olarak çeşitli müzik, spor, sanat, kültür olmak üzere birçok etkinlik KBÜFEST’te yer alacak. Tüm halkımızı 21-22 Mayıs’ta Karabük Üniversitesine bekliyoruz” dedi.

KBÜFEST, Karabük Üniversitesi Demir Çelik Kampüsü Teknoloji Fakültesi Önünde saat 11.00’de tüm halka açık olarak başlayacak.

PROGRAM BELLİ OLDU

Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde 21-22 Mayıs’ta düzenlenerek Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcılar ile Türkiye’nin kültürel zenginlik ve çeşitliliğini ortaya koyacak KBÜFEST’in programı belli oldu.

KBÜFEST, 21 Mayıs 2024 Salı günü saat 11.00’de 81 il tanıtım stantları ve öğrenci kulüpleri stantları açılışı ile başlayacak.

KBÜFEST, Zekiye Çomaklı Anadolu Oyaları ve Cemil Belder Fotoğraf Sergisi, Konya Büyükşehir Belediyesi Türk Tasavvuf Mûsikîsi Ve Semâ Topluluğu tarafından yapılacak Semâ Mukabelesi ile Grup Can Türk Halk Müziği Konseri ile ilk gün sona erecek.

KBÜFEST’in ikinci gününde stant etkinlikleri, Ömer Günday Türk Halk Müziği Konseri ile sona erecek.

21-22 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek KBÜFEST ile Türkiye’nin 81 İlinin tüm güzellikleri Karabük’te tanıtılacak.