Havaalanı Müdürü Konca: “Yolcularımızın mağduriyetlerini çözmek için uğraşıyoruz” - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Ağustos, 2016 09:42 tarihinde yayınlandı
0
0

Havaalanı Müdürü Konca: “Yolcularımızın mağduriyetlerini çözmek için uğraşıyoruz”

KASTAMONU Uzun Yazı Havaalanı’na sabah erken saatlerde uçakların inememesi, Ankara ve Samsun’da bulunan havaalanlarına yönelmesi sonrasında yolcuların yaşadığı mağduriyet nihayet gideriliyor. Kastamonu Uzun Yazı Havaalanı Müdürü Mustafa Konca, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından Kastamonu Havalimanı’na 30 milyon liralık yatırımın yapılacağını belirterek, bu yatırımın sonucunda sisli havalarda uçakların daha rahat piste iniş ve kalkış yapabileceklerini kaydetti. Sis engeline takılan yolcu uçaklarının Kastamonu havaalanı yerine Samsun ve Ankara’da bulunan havaalanlarına yönelmesiyle vatandaşların yaşadığı mağduriyetin farkında olduklarını kaydeden Kastamonu Uzun Yazı Havaalanı Müdürü Mustafa Konca, “Özellikle sisli havalarda uçakların kolayca inmesi zor hale geliyor Glaide-Path (Glay Ped) cihazı ile ilgili gelişmeler var. Bunu vekillerimiz basın ile paylaşmışlardı. Hem Glaide-Path direkt cihazının kurulumu olsun hem de pist kenarı drenaj kanallarının yapımı olsun hem de havalimanı güvenlik duvarı boyunca yapılacak işler olsun. Bunların tamamının yapımı için 16 Ağustos’ta genel müdürlük ihaleye çıkıyor. Yer tesliminden itibaren 600 günde bu iş tamamlanacak. İş programı listesinde tabi önceliğimiz bu cihazın yeri konusunda öncelik verilecek. Bittiği zaman uçaklarımız daha düşük görüş mesafesinde iniş yapacak. Dolayısıyla hava trafiğimiz ve yolcularımız daha az etkilenmiş olacaklar” dedi. “Pegasus’a Kastamonu’yu önerdik” Pegasus Hava Yolları’nın uçuş okulu kuracağını açıklaması ve Kastamonu’nun da aralarında bulunduğu 15 havaalanından görüş istemesi yetkilileri harekete geçirdi. Kendi pilotlarını kendisi yetiştirmek isteyen Pegasus Hava Yolları’nın talebine karşılık çalışmalara başladıklarını kaydeden Mustafa Konca, “Pegasus Hava Yolları’nın talebi doğrultusunda güvenlik boyutu, Ankara’ya yakınlığı ve değişik hususlar belirterek Kastamonu’yu önerdik. Tabi bu değerlendirme aşamasında inşallah olumlu bir gelişme olur” diye konuştu. “Tatil bölgelerine direkt uçuşlar için çalışıyoruz” Konca ayrıca turizm konusunda da yapılması gereken konular olduğuna işaret ederek, “Karayolları bir noktaya kadar turizme hizmet ediyor ama esas turizme hizmet eden havayoludur. Biz Ege ve Akdeniz bölgesinde yaşayan vatandaşları buraya karayolu ile getirme imkânımız çok az. Ama bunun yerine İzmir’e veya Antalya’ya haftada iki-üç gün bir sefer koyulduğu zaman insanları buraya getirmek daha kolay olacak. Bu şekilde turizmin önü açılmış olacak. Bu noktada zaten vekillerimiz gerekli desteği sağlıyorlar. Bu noktalarda gelişme kaydedersek şehrimizin daha iyi noktalarda olacağını düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
universite ogrencilerine uygulamali afet egitimi SLtq9S6d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Üniversite öğrencilerine uygulamalı “afet” eğitimi

Kastamonu Üniversitesi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü iş birliğinde, öğrencilere doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi verildi.

Kastamonu Üniversitesi’nin kuruluşunun 20. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğiyle doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi düzenlendi. Eğitim kapsamında Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından düzenlenen “Toplumsal Duyarlılık Paneli”nde, afetlere hazırlık, afette hayatta kalma, arama ve kurtarma konularında üniversite öğrencilerine önemli bilgiler verildi. Daha sonra Kastamonu Üniversitesi Ayyıldız Spor Kompleksi’nde ve kampüs içerisinde gerçekleştirilen uygulamalı eğitimlerde, AFAD uzmanları tarafından öğrencilere afet anında hayat kurtaran kritik müdahaleler uygulamalı olarak anlatıldı. Katılımcılara profesyonel arama ve kurtarma ekipmanlarını da tanıtıldı.

Eğitimle ilgili konuşan Prof. Dr. Ekrem Mutlu, Doç. Dr. Evren Atış, Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Eğilmez ve Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, eğitimde öğrencilerin hem bilgilendirildiğinin hem de afet konusunda farkındalık oluşturulmasının sağlandığını ifade ettiler.

Kastamonu Üniversitesi Doğa Spor ve Bağımlılıkla Mücadele, Toplumsal Gönüllülük, Eko Turizm ve Çevre ile Türkiye Coğrafya öğrenci topluluklarının destek verdiği eğitimler öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Benzeri eğitimlerin devam edeceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin