Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
Topçu Galeri

“Hava Bedava” illüstrasyonuyla yaşamın değerine dikkat çekti

Kültür Sanat Yayın: 01.10.2023 00:36
Kaynak: İHA
“Hava Bedava” illüstrasyonuyla yaşamın değerine dikkat çekti

Bolu’da teması “Hava Bedava” olan grafik ve illüstrasyon sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin toplumsal mesaj içerdiğini söyleyen Öğr. Gör. Ayşegül Gürdal Pamuklu, “Aldığımız nefes bedava ve bunun değerini bilmeliyiz. Artık bedavadan yaşar olduk. Bir yere gelirken çabalamıyoruz, doğaya karşı saygımız yok, insan haklarına karşı saygımız yok. Serginin konusu bunun bir bedavasıydı” dedi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr. Gör. Ayşegül Gürdal Pamuklu, “Hava Bedava” vurgusuyla ilginç bir sergi açtı. Ressam Mehmet Yücetürk Kültür Sanat Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulan sergide, grafik ve illüstrasyon teknikleriyle hazırlanan 17 eser sergilendi. Sergide insanların doğaya verdiği zararlar ve yaşanılan hayatın değerinin bilinmediği konusu vurgulandı.

İllüstrasyon çizimlerinde toplumsal mesajlar verdiğini ifade eden Ayşegül Gürdal Pamuklu, “Bilimsel illüstrasyon, bilimsel dinleme alanında hem yazılı makalelerim var hem de eserlerim var, resim olarak. Onları doğaya bir vurgu olarak, doğanın sürdürülebilirliği açısından insanların eksik kaldığı üzere bir vurguydu. Üç aşamadan oluşuyor sergi konseptlerim aslında. Birincisi sudan gelenler. İkincisi bugünkü izlemiş olduğunuz sergi havadan gelenler. Üçüncüsü de topraktan gelenler olarak bir üçleme halinde bir konsepti var. Sudan gelenler daha çok bilimsel ağırlıklıydı. Onun sergisini birinci kişisel sergi olarak açmıştım zaten. Bu ikincisi havadan gelenler, biraz daha grafik tasarıma ağırlıkla bilimsel niteliği, bazı çizimlerim de var ama daha çok toplumsal mesajlar içeriyor. Kelime anlamı olarak hem tipografik düzenlemeler var hem de görsellerin işlenişi bakımından Anadolu’nun içerisinde bulunan, yani Anadolu’da yaşayan kuşların, onların illüstrasyonları ve tipografiyle düzenlemelerinden oluşuyor” diye konuştu.

“Şimdilik aldığımız nefes bedava ve bunun değerini bilmeliyiz”

İnsanların hayata değer vermediğini vurgulayan konuları eserlerinde işlediğini ifade eden Pamuklu, “‘Hava Bedava’ kelimesinden oluşan bir serim var içerisinde. İki türlü bedava kelimesine vurgu yaptım. Birincisi aslında aldığımız nefes, bedava şimdilik, karbonat ayak izinden sonra onun da belirli bir karşılığı olacak tabii ki, haklı olarak. Şimdilik aldığımız nefes bedava ve bunun değerini bilmeliyiz vurgusu. İkincisi olarak da artık bedavadan yaşar olduk, yani bir yere gelirken çabalamıyoruz, doğaya karşı saygımız yok, insan haklarına karşı saygımız yok. Bunun bir bedavasıydı. İki türlü de düşünebilirsiniz. İzlemeye gelen sanatseverlerin bir yorumu olacak. Sergide eserlerim 17 eserden oluşuyor. 3 tane eserimi de çocukların sergisi için hazırladım. Çocukların anlayabilmesi için onların boyuna göre ışıklandırmasına göre hazırladım. Daha onların tarzına uygun eserlerden oluşuyor” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Huzur ve Güven Uygulaması

Karabük Yayın: 15.11.2023 13:56
Karabük’te Huzur ve Güven Uygulaması

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü  ekipleri,  İl Merkezi ve İlçelerde huzur ve güven uygulaması gerçekleştirdi.

Karabukte Huzur ve Guven Uygulamasi3 jpg

38 Ekip ve 101 personelin görev aldığı huzur ve güven uygulamasında  çeşitli suçlardan aranan 2 kişi yakalanırken, eksikliği tespit edilen 31 araca da cezai işlem uygulandı.

Karabukte Huzur ve Guven Uygulamasi1

Yapılan uygulamalara İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse de katıldı. Vatandaşlarla sohbet eden Müdür Köse, “Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için tüm görevlilerimizle sahadayız. Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği ve şehrimizde mevcut huzur ve güven ortamının artarak devamı için var gücümüz ile çalışmaya devam edeceğiz” dedi. (Ramazan Öztürk)

Karabük’te 12 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Karabük Yayın: 15.11.2023 13:49
Karabük’te 12 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Karabük’te hakkında nitelikli cinsel saldırı suçundan 12 yıl hapis cezası ve yakalama kararı bulunan firari şahıs yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, il merkezinde yürüttükleri denetim faaliyetleri çerçevesinde hakkında “nitelikli cinsel saldırı” suçundan 12 yıl hapis cezası ile yakalama kararı bulunan ve açık cezaevinden firar ettiği tespit edilen K.K.’yı yakaladı.
Gözaltına alınan zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Karabük T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.
İl Emniyet Müdürlüğü, şehirde vatandaşların huzurunu ve güvenliğini bozacak her türlü suçun önlenmesine, faillerinin en kısa sürede yakalanarak adalet önüne çıkartılmasına ve suçluların vatandaşlar arasında rahat rahat dolaşmasına asla izin verilmeyeceğini belirtti. (İHA)

Alaplı’da bir gecede iki dükkan soyuldu

Zonguldak Yayın: 06.12.2023 00:48
Kaynak: İHA

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde iki ayrı dükkana giren hırsız, yaklaşık 10 bin lirayı çalarak kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre, Alaplı ilçesinde gece saatlerinde hırsız, kapıları zorlayarak manav ile bir dükkana girdi. Hırsız, kasalarda bulunan yaklaşık 10 bin lirayı alarak kayıplara karıştı. Bir gecede iki iş yerinin soyulması esnafı tedirgin ederken, polis olayla ilgili çalışma başlattı.

Paylaş: