Karabük Postası tarafından
05 Temmuz, 2014 21:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Hastane Acillerine Denetim

Karabük ve ilçelerinde hizmet veren Karabük KBÜ Eğitim Araştırma Hastanesi ile devlet hastanelerinde denetimler sürüyor. 

Kamu Hastaneleri Kurumu Sağlık Tesileri Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı’ndan gelen Dr. Nihal Akpınar ve Hemşire Seher Çınar tarafından başta afiliye olan ve geçici kabulü yapılan Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi Acil servisi ile ilçelerde bulunan devlet dastanelerinin acillerinde denetimler yapıldı.
Denetimlere eşlik eden Karabük Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kara, sıkıntıları ve eksiklikleri çözmek için göreve geldikleri günden buyana yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.
Genel Sekreter Kara, insanların şikayetleri olduğunu ve yeni açılan hastanenin sıkıntıları ile bazı eksikliklerin olduğunu da belirterek, “Bunu tamamlamak için ekip halinde yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu konuda Ankara’da bizi destekliyor. 3 Haziran’da saha gözlemcileri ile toplantılarda bulunarak eksiklikleri tespit ettik. En son 25 Haizran’da Kamu Hastaneler Kurumunun açılış takımı vardı, geçici kabulü yapılan hastanelerin denetimi yapılarak eksiklikleri tespit edildi. Bu konuda 3 kişilik bir ekip gelerek bütün hastaneleri denetledik ve eksikleri tespit ettik. Daha sonra Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Zafer Çukurova gelerek sıkıntıları çözmek adına incelemelerde bulundu. Bugün ise Acil servisleri gözlemleyerek eksikleri tespit edip gerekli düzenlemeleri yapmak üzere Kamu Hastanesi Sağlık Hizmetleri Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı’ndan ekip gelerek denetimler yapıyor. Eksikleri tespit ederek daha iyi olması için elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Karabük halkının hak ettiği kaliteli, konforlu ve etkili sağlık hizmeti sunmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. İlerleyen günlerde bütün sorunları tamamen  çözmüş olacağız. Bazı sıkıntılar var ve bunları çözme konusunda yoğun bir çalışma içersindeyiz” dedi.
Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kara, KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde eksik olan tıbbi cihazlar alımlara da başladıklarını anlatarak, “ Tıbbi cihazlarda alımlara çıktık. Bakanlıktan gerekli ödenek geldi ve cihazların alımlarına başladık. Büyük çaplı malzemelerin Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından alınması gerekiyor. Herkesin merak ettiği Anjio Grafiği ve Kardio Askiler Cerrahi cihazları için Kamu Hastaneleri Kurumu ihaleye çıktı. Bu cihazlar 25 il için alınacağı için süre biraz uzun olabilir. 2 yada 5 ay içinde bunların alımlarının yapılarak hastanemize kurulmasını arzu ediyoruz” dedi.

blank
blank
Tugay Kaban tarafından
07 Ocak, 2025 10:54 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Romanlar Ayırır

× Hıristiyan takvimine göre 11. Yüzyılda Avrupa’da en önemli sanat olarak gramerin yerine mantığı geçirdiler, bu değişim, bilimin edebiyat karşısında kazanacağı zaferin mütevazı bir girizgâhıydı. Peki o tarihten sonra insan aklının nasıl zımparalandığını görebiliyor muyuz? Bunu bize gösteren romanlardır.

× Hızlandıkça Azalıyorum romanının yazarı, kendisiyle röportaj yapan Bülent Ayyıldız’ın “Neden roman yazdınız?” sualine cevap verirken şöyle bir cümle kullanıyor, “Roman yazmak istememin nedeni, kendimi insan gibi hissetmememdi.” Yakın zamanda tercümesini bitirdiğim Napolyon Savaşları isimli eserde, Napolyon’un bir sözü iktibas ediliyor, “Dünyayı değiştirmek için çağrıldım!” Napolyon, Saint Helena adasında son yıllarını geçirirken, artık “tarih” denilen şeyi elinin tersiyle bir kenara itmişti ve yapması gereken tek şey olarak (kelimelerle olmasa da) tarihten daha ayırıcı bir eser vermek için çabalamaya başlamıştı: Geride bir hayat bırakmak. Bir roman misali, kendi hayatını sundu Napolyon.

× Tarih, ölülerin dirilişidir. Tarih ayırmaz! Neyi? Her şey zıddıyla kâimdir. O zaman tarih ile alâkalı bir mevzuu çözmek istiyorsak ‘roman’a bakmamız îcabediyor. Romanın tarihini yazmaya çalışanlara bakın mesela, ne gülünç hâllere düşüyorlar. Roman, dirilerin dirilişidir. Roman ayırır. Neyi? Yaşamak düşüncesini ve ölmek düşüncesini. Hem de hayat denilen musalla taşının üzerinde.

× Bugün, dünü bile yazamıyoruz. Tarih, bizi geleceğe zorla sürüklüyor! Roman, önce bugüne sarılıyor. Tarih merkezsizdir ve merkez değildir. Merkez olan ayırır. Bugünün içinde olan. Yani roman.

× Bütün doğumlar ve ölümler romanın mevzuudur. Tarihin mevzuu ise ancak doğum yahut ölüm günleridir. Siperde ölen asker romanın çerçevesindedir, tarihin çerçevesinde ise askerî konvoylar, okul anmaları ve resmî tatiller vardır.

× Yaşamak düşüncesini, ölmek düşüncesinden ayırmak ölümü unutturmak, ölmek düşüncesini de yaşamak düşüncesinden ayırmak yaşamayı unutturmak demek değildir. Her kalp iki eşit parçaya bölünmüş olarak atmaya başlar diye söylenir. Bunu görüp okuyamayacağız fakat romanları?

× #alikoçistifa

Tugay Kaban

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.